Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

SCHUMACHER-jev ODSTOP oz "ODSTOP"

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 29, 2006 6:23 am

... na kvalifikacijah v Monacu z "njegovega" zornega kota

http://www.youtube.com/watch?v=pUal0BU6 ... r%20monaco

LP

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Po maj 29, 2006 7:17 am

Se samo meni zdi, al je alonsko bil oviran že pred ovinkom kjer je stal čevljar? Sem skor 100%, da nebi postavu najboljšega časa, tudi če nebi bil tam miha!

L.p.
Slika

Uporabniški avatar
levak1
Novinec

Napisal/-a levak1 Po maj 29, 2006 7:54 am

men se zdi da kle ni Schumacher nobenga preveč oviral, Alonso je pa itak mel še enga pred sabo tko da bi blo vprašanje če bi dosegel pole position. :D Drgač je pa itak že konc vsega in zmagovalec je že znan. ;)

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po maj 29, 2006 7:55 am

Sm si še nekajkrat ogledal tale posnetek in sem samo še bolj prepričan da je Schumi napako dejansko naredil nenamerno:
> lepo se vidi da je preostro in prehitro pripeljal v ovinek
> pri manevriranju da ne bi zadel v ovinku se dobro vidi blokirano sprednje desno kolo
> očitna je tudi jeza dirkača ob tej napaki, pa tudi da je skušal umakniti dirkalnik, vendar kakor je sam tudi povedal, na tistem delu steze se res ne vidi kdaj greš lahko varno vzvratno brez da bi koga še bolj oviral...potem je pa še dirkalnik ugasnil
> kot je tudi povedal Brown: po radijski zvezi ni bilo po napaki slišati drugega kot kup kletvic
> ne vidim logike da bi Schumi tvegal s takim manevrom minimalno tretji štartni položaj ko pa je bil še sam v relativno hitrem krogu in imel je dovolj časa da bi lahko odpeljal še enega na verjetno še bolj prazni stezi in s še lažjo posodo za gorivo...
> na tem posnetku se tudi lepo vidi da Alonso zaradi Schumija nedvomno ni izgubil dobrih treh desetink v tistem ovinku

Zame so tile našteti argumenti povsem dovolj da verjamem, da je bila ta napaka čista in da so ga komisarji nedvomno oškodovali-in brez da bi podali bolj konkretne argumente ali dokaze me nihče ne more prepričati v nasprotno.

Sicer pa upajmo na več sreče in pravo dirko z odločitvijo zmagovalca na progi(in ne za "zeleno mizo") že čez slaba 2 tedna...

lep pozdrav do takrat

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Po maj 29, 2006 8:08 am

Jaz tud verjamem da tega ni namerno nardil, ampak pritisk ostalih moštev je bil tako hud da so ga morali skenslat!

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy Po maj 29, 2006 8:20 am

Pol nej mi pa en pove zakaj je v ovinku zavil 2krat, oziroma namest da bi zavil na polno na desno, je vmes avto zravnal, da je šu naravnost proti ograji. poleg tega so komisarji preverjal podatke zaviranj z tistimi od prejšnjih njegovih krogov in ni pr nobenmu tko na silo zaviral. tko kt je Villeneuve reku: Upam da se laže, ker če je res naredu tako napako bi mu mogl vzet superlicenco.

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Po maj 29, 2006 9:37 am

Ziggy je napisal/-a:Pol nej mi pa en pove zakaj je v ovinku zavil 2krat, oziroma namest da bi zavil na polno na desno, je vmes avto zravnal, da je šu naravnost proti ograji. poleg tega so komisarji preverjal podatke zaviranj z tistimi od prejšnjih njegovih krogov in ni pr nobenmu tko na silo zaviral. tko kt je Villeneuve reku: Upam da se laže, ker če je res naredu tako napako bi mu mogl vzet superlicenco.

a če boš t zavil na polno v desno pa boš ugotovu da si mogoče malenkost prekmal zavil al pa da boš čutu da je mogoče zadek začel drset...kaj boš naredu?.
a boš še kr v desno tišu volan al boš mogoče probu mal popravt ?
mislm da je biu šumi oškodovan...tako za dirko samo kot tudi v javnosti...to pa samo zato ker ti prekleti komisarji ne znajo odločt sami ampak se odločajo na podlagi mnenj ostalih moštev....kle je biu pa najbolj glasen briatore
pa še nekaj....šumaher je že dan prej izjavil da se da v monaku z dobrim avtomobilom in dobro taktiko zmagat tut iz petega štartnega položaja...in sploh ne vem zakaj bi potem on na takšen način kot so ga prikazali hotel obdržati polposition....
pa če je villeneuve tako izjavo dal potem bi mogla tut za njega bit dirka na nirburgringu zadnja v karieri....da ne omenjam coultharda
če si sedemkratni prvak potem očitno ne smeš delat napak....če pa jo narediš je pa to zanalašč...
ne vem....res škoda da se na takšen način odločajo dirke
pa me ne moti da je zmagu alonso...je pač zmagu....sezona je še dolga, js sm prepričan da bo tut alonso še v tej sezoni prletu na mino, tako kot njegov zapečeni šef briatore

ma brez veze...
kle je pa še šumijevo opravičilo....
(pa da ne bo kdo mislu da je v stilu: "se opravičujem ker sem namerno ..........")

http://www.f1magazin.com/default.asp?rb=1&id=9895
SlikaSlika

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Po maj 29, 2006 9:40 am

Ziggy je napisal/-a:tko kt je Villeneuve reku: Upam da se laže, ker če je res naredu tako napako bi mu mogl vzet superlicenco.

Kolk majo eni kratek spomin!

Slika
Slika

Silike povedo vse....

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Po maj 29, 2006 2:26 pm

In koga je kle oviral? :evil:
Oškodovan je bil za zmago :!:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po maj 29, 2006 2:54 pm

Na posnetku se vid da je namerno ugasnil tud avto :P :D Malo bolje poglejte, tam ko je z levo roko šaru pod volanom, je nekaj potegnil al kaj in je avto crknil ampak mu ni uspelo iz prve ugasnt, je večkrat probu :D

Kar se pa tiče ovinka, bi ga lahko tud speljal, v primeru da nebi zravnal volana. Je pa čisto na meji namernega in nenamernega ;)
Slika

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po maj 29, 2006 2:59 pm

killah bee je napisal/-a:Na posnetku se vid da je namerno ugasnil tud avto :P :D Malo bolje poglejte, tam ko je z levo roko šaru pod volanom, je nekaj potegnil al kaj in je avto crknil :D

Schumijevi časi so mino, sprijaznite se. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po maj 29, 2006 3:02 pm

Fabrizio je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:Na posnetku se vid da je namerno ugasnil tud avto :P :D Malo bolje poglejte, tam ko je z levo roko šaru pod volanom, je nekaj potegnil al kaj in je avto crknil :D

:D lol :D

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po maj 29, 2006 3:08 pm

killah bee je napisal/-a:Na posnetku se vid da je namerno ugasnil tud avto :P :D Malo bolje poglejte, tam ko je z levo roko šaru pod volanom, je nekaj potegnil al kaj in je avto crknil ampak mu ni uspelo iz prve ugasnt, je večkrat probu :D

Haha-zdele si me pa nasmejal s to izjavo :lol:
Ja zihr je ključ obrnil da je avto ugasnil pa ga v žep skril-če si pozoren lahk še slišiš k mu je radio nehal špilat k je kontakt vzel :P

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Po maj 29, 2006 3:09 pm

Speedfighter je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:Na posnetku se vid da je namerno ugasnil tud avto :P :D Malo bolje poglejte, tam ko je z levo roko šaru pod volanom, je nekaj potegnil al kaj in je avto crknil ampak mu ni uspelo iz prve ugasnt, je večkrat probu :D

Haha-zdele si me pa nasmejal s to izjavo :lol:
Ja zihr je ključ obrnil da je avto ugasnil pa ga v žep skril-če si pozoren lahk še slišiš k mu je radio nehal špilat k je kontakt vzel :P

Hehe, sam pa zgleda tako, kot da bi ga ugasnil :P
Slika

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Po maj 29, 2006 3:16 pm

Schumijevi časi so mino, sprijaznite se. ;)[/quote]Res je :EE
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Po maj 29, 2006 3:19 pm

Fabrizio je napisal/-a:

Res? Me zanima kaj bi blo če bi stau na prvem štartnem mestu al pa vsaj kje bol spredaj!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po maj 29, 2006 3:38 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:

Res? Me zanima kaj bi blo če bi stau na prvem štartnem mestu al pa vsaj kje bol spredaj!

avto bi zakuhou...tole bi blo :lol:
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee Po maj 29, 2006 3:42 pm

Fabrizio je napisal/-a:

Če bi bil.... Bi bila tudi taktika drugačna, bi bil 2x v boksih, itd... :D
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po maj 29, 2006 3:55 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Res? Me zanima kaj bi blo če bi stau na prvem štartnem mestu al pa vsaj kje bol spredaj!

Bil bi zanimiv start (BTW - jst sm potiho upal na tak scenarij, do "nesreče" seveda), s tem da bi bil drugi Alonso. Ker bi nam MIHEC pokazal kakšno "mojstrovino" več ;)
FERRARI se sodeč po videnem v tej sezoni na startu slabše "odreže" kot RENAULT (v primeru, da imata oba "čisto" pred seboj). Kar po mojem prepričanju predstavlja majhno verjetnost, da bi ga sama moč oz zmogljivosti bolida obdržale na prvem mestu do prvega zavoja ;)
V tem primeru - da bi ostal MIHEC do prvega zavoja vodilni, pa je po mojem prepričanju spet majhna verjetnost, da bi ALONSO ali kdorkoli drugi zmagal ;)

LP

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po maj 29, 2006 4:13 pm

Fabrizio je napisal/-a:

Pač bi ga Alonso prehitel že na štartu, potem bi pa itak Schumi na polno teral pa bi mašina zakuhala, potem pa bi si na njej eno kavico skuhal
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost