Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Primerjava avtomobilov in dirkacev v F1!

Napisal/-a meganeman Pe jul 07, 2006 8:00 am

Si predstavljate kaj bi bilo noro videti, da bi se enkrat vozniki in mostva pomirili neuradno na eni progi in bi najprej recimo Alonso peljal z Renaultom pol pa se Shumi s Ferrarijem 10 krogov in bi vzeli povprecje pa najhitrejsi krog potem bi pa avtomobile zamenjala, na koncu pa se peljala se s kaksnim sportnim avtom (porshe, MB....)

Te case bi bilo res zanimivo videti, hehe

Ker zdej kolikor jaz opazam so gume in avto glavni faktor:) Po mojem so vsi vozniki enako dobri! Ker ce bi Alonsota dali v Super agurija najbrz ne bi bil konkurencen.

Itak bodo pa zdej meli samo enega dobavitelja gum, pol pa lahka po tem sklepamo, da bo cez nekaj let samo se en dobavitelj motorjev na koncu pa bodo vsi dirkali z enakimi formulami, zlo zalostno:(:(:(
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Pe jul 07, 2006 8:40 am

Men pa to sploh ni žalostno. Sej vidmo da sedaj dirke niso več zanimive. Če bi pa imeli vsi dirkači enake avte pol bi blo pa zanimivo in bi se tudi pokazale prave kvalitete samih dirkačev, :D

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Pe jul 07, 2006 9:58 am

ja imaš prav.... usi enake avte, pa da vidimo, kako znajo v RESNICI vozit
Slika
Slika
Slika
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Re: Primerjava avtomobilov in dirkacev v F1!

Napisal/-a Symon Pe jul 07, 2006 10:01 am

meganeman je napisal/-a:Si predstavljate kaj bi bilo noro videti, da bi se enkrat vozniki in mostva pomirili neuradno na eni progi in bi najprej recimo Alonso peljal z Renaultom pol pa se Shumi s Ferrarijem 10 krogov in bi vzeli povprecje pa najhitrejsi krog potem bi pa avtomobile zamenjala, na koncu pa se peljala se s kaksnim sportnim avtom (porshe, MB....)

Ja samo nekako dvomim, da bi konkurenčne firme dale v roke drugemu dirkaču formulo. :roll: To je kot bi mu razkril poslovne skrivnosti. ;)
Enake formule imajo pa v Dubaiu, ko imajo nekaj podobnega. Pa tekmujejo države in ne firme med savo. Tako imajo vsi popolnoma enake možnosti za zmago in je glavni faktor dejansko voznik. ;) Aja in je menda bolj zanimivo. F1 je pa pač tekmovanje med znamkami in preizkuševanje novih tehnologij. :idea:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Pe jul 07, 2006 10:03 am

Meganemen,vidm da ne gledaš formule dolgo,v formuli je že blo tko da so mel vsi enake gumo,pa to ne tok dolg nazaj,do tega da bi mel pa isti motor,avto...pa nikol ne bo pršlo,tko da ne se bat. :D
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe jul 07, 2006 11:29 am

Je pa tut res, da poznam precej folka, ki so bli učas goreči pristaši f1, pa zadnjih 5 let noben več ne gleda, ker je enostavno dolgčas.
Ne vem no, pomoje bojo mogl najt en kompromis med hi end tekmovanjem in zanimivostjo... ;)

Uporabniški avatar
LUCKY LUKE
Novinec

Kraj: notranjska

Napisal/-a LUCKY LUKE Pe jul 07, 2006 11:34 am

ja šejki majo dnar in so nardil serijo A1 kjer dirkači tekmujejo za državo,majo pa vsi iste bolide,bi blo zanimivo vidit kšnega Stankoviča po pisti :D

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Pe jul 07, 2006 3:20 pm

Ne gledam glih vsake dirke ampak sm to pocel ko sm za Damona Hilla navijal. Tisto so bli moji zlati casi formule, ko se je se Sumi uveljavljal:) Hm, ja spomnem se, da je Michelin ze izstopil enkrat pa je bil sam Good Year not, a ne?

A ma ker slucajn kak video teh sejk formul al pa kak link do njih? More bit res bolj zanimivo, ze Indi bi lahka bil bol zanimiv po mojem:)

Evo takole zanimiva je bla formula ko smo bili se majhni:)

http://www.youtube.com/watch?v=19VdDzCkN14

Res noro vredno ogleda, ce se niste videli, hehe
Slika

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Pe jul 07, 2006 3:34 pm

meganeman je napisal/-a:
A ma ker slucajn kak video teh sejk formul al pa kak link do njih? More bit res bolj zanimivo, ze Indi bi lahka bil bol zanimiv po mojem:)

http://www.a1gp.com/main.php
SlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So jul 08, 2006 12:45 pm

Se en problem je pri teli toriji. V 10 krogih se še drugačnih tipk na avtu ne navadiš kaj šele obnašanje celega avta.

Sigurno je pa nekaj razlik tut v gumah in to jaz podpiram da se gre samo na enega proizvajalca. Še zmeraj je nekaj različnih vrst gume med katerimi lahko izbiraš tako da se da še zmeraj nekaj prodobit oz izgubit razlike pa niso prevelike.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Ne jul 09, 2006 7:49 am

Ma ja sej zato bi blo boljs, ce bi vsi vzeli obicne avte ala Porshe varjanto to zna vsak vozit, hehe.

Mene pa zdej glede gum skrbi, kaj ce bo pa Bridgeston mel raj Ferrrarija in bo za njih imel posebne gume razvite, ki jih ne bo ponudil Renaultu? To pa nebi bilo fer, a?
Slika

danny
Novinec

Napisal/-a danny Ne jul 09, 2006 10:22 am

Mislim da bi bilo mogoče bolj zanimivo, da bi omejili denar - "budget" ekip.... pa mal drastično kako pravilo spremenil, pol pa se naj vidi.... tako da bi tudi tiste ekipe z manj denarja prišle do izraza...

Čeprav kot vidimo, ferariju in mclarnu ne pomagajo tone denarja....

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Primerjava avtomobilov in dirkacev v F1!

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 09, 2006 11:37 am

meganeman je napisal/-a:Si predstavljate kaj bi bilo noro videti, da bi se enkrat vozniki in mostva pomirili neuradno na eni progi in bi najprej recimo Alonso peljal z Renaultom pol pa se Shumi s Ferrarijem 10 krogov in bi vzeli povprecje pa najhitrejsi krog potem bi pa avtomobile zamenjala, na koncu pa se peljala se s kaksnim sportnim avtom (porshe, MB....)

Te case bi bilo res zanimivo videti, hehe

Ker zdej kolikor jaz opazam so gume in avto glavni faktor:) Po mojem so vsi vozniki enako dobri! Ker ce bi Alonsota dali v Super agurija najbrz ne bi bil konkurencen.

Itak bodo pa zdej meli samo enega dobavitelja gum, pol pa lahka po tem sklepamo, da bo cez nekaj let samo se en dobavitelj motorjev na koncu pa bodo vsi dirkali z enakimi formulami, zlo zalostno:(:(:(

Po mojem prepričanju bi tako MIHEC, kot KIMI dosegala vsaj enake, če ne celo boljše čase v RENAULT-ovem bolidu kot ALONSO. Obratno bi ALONSO težko dohajal recimo MIHCA v FERRARI-ju. Kdo je boljši MIHA : KIMI - bi težko rekel, ker sta oba odlična voznika, vendar imata povsem drugačna karakterja. Bi pa bila formula veliko bolj zanimiva, če bi ta dva dirkala v povsem enakem dirkalniku, brez raznih "omejitev" v stilu št.1 : št. 2. Na žalsot je trenutno to "misija nemogoče".
Na sploh pa so tej trije vozniki po mojem "the best" - sicer je nekaj "mladnicev" kot rečemo "na dobri poti" - recimo ROSBERG, ostalo pa je bolj ali manj povprečje.

LP

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Po jul 10, 2006 8:25 am

Ampak ze to povprecje je hudo nad vsemi ostalimi vozniki, ceprav se strinjam s kolegom, ki je dejal da so vozniki Rally avtomobilov mnogo boljsi vozniki, saj je ta disciplina mnogo tezja:) Enostavno se ne mores nadudlat proge in pogojev:)
Slika
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost