Ivan36 je napisal/-a:Ja gluh to sem včeraj študiral, kaj je F1

sem umes ene 3x zaspal in me res zanima kaj vam pomeni ta formula mislim vsaj zame je bolj zanimiv turnir touring vozil ali pa rally.
Ravno danes je bil en dokumentarec na Discovery Channelu. Samo dirkanje je neverjetna zadeva, samo predstavitev ljudstvu je bolj tako. Pomoje bi morali vključiti več pogovorov po radijski zvezi, dobit enga dobrega režiserja da bi se igral s kamerami in bolje prikazal dogajanje. Tole je prekleto pomembno, ker res ni zabavno gledati dirkalnikov, ki zgledajo kot da se premikajo 20 na uro, medtem ko drvijo 200. Več fiksnih kamer, da dejansko začutiš to hitrost, ker ne sledi formuli in se po možnosti še zatrese ko priletijo mimo. Mogoče bi lahko celo dodali soundtrack. Okej, ta zadnja je bolj tako, ampak recimo ko gledaš film imaš not glasbo in pričara del vzdušja. Kdorkoli igra kako dirkačino na računalniku ve, da brez glasbe ni isto. No, mogoče je glasba lahko žlobudrajoči Ališič, pa vseeno...
Kaj bi se dalo nardit glede samega dirkanja... Kaj pa vem. Karkoli bi radikalno spreminjali bi bilo skoraj bogoskrunstvo, minimalne spremembe pa so prav to - minimalne in komaj opazne. Morda bi pomagalo več avtov na progi, samo da ne bi bile gnile ekipe, pa take proge, ki omogočajo prehitevanja in dvoboje. Letos upam, da se izkaže Fuji za tako progo, če so že vzeli Suzuko... No, mogoče bi lahko večim podelili točke... Trenutno jih dajo prvim 8. Lahko bi dali (recimo) prvemu 13, pa drugemu 10, tretjemu 8, potem pa od 7 do 1 in imaš 10 voznikov s točkami. Željen rezultat? Boj tudi za nižja mesta in vsaj nekaj vzpodbudnih točk za slabše ekipe. Vsakdo rabi malo vzpodbude.
Mogoče težave ležijo globje od tega, ampak to so recimo najcenejše in preproste rešitve, ki bi znale malo pomagat. Kaj pa vem... Priznam, da zadnje čase se celo jaz težko spravim pred tv pogledat dirko, čeprav sem bil včasih vsako nedeljo priliman na ekran...