Vožnja po brezpotjih, tekmovanja, vse o offroad in cestnih terencih...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če mar 10, 2005 8:36 pm

Nekaj malga sem najdu o BMW.ju x3. Ni X5 samo je pa isti kar se pogona in vožnje tiče.

http://www.bmwworld.com/models/x3/2004_alcan_rally.htm
http://europeancarweb.com/news/0408ec_aican/

Pa da samo ene 2 lepa odstavka citiram.

This grueling contest covers some of the most treacherous roads in North America. The teams began in Seattle, Washington on February 18th, included a stop in Whitehorse, Yukon Territories, Canada and crossed the finish line nearly 5,000 miles later in Anchorage, Alaska on February 26th. The contest consisted of traditional rally time-speed-distance tests, steep hill-climbs and descents as well as a number of ice-racing competitions. Through it all, the BMW X3s took everything the teams asked of them in stride.
"Everybody in the BMW Brigade was impressed with the X3... the speed and handling of the vehicles, especially on the ice, was phenomenal--that's what let us take the lead from Day One,"

The X3 victory is even more significant in that the trucks were totally out of their element, which is, arguably, the New Jersey Turnpike. Six Suburu's ran the AlCan 5000, including one WRX. Rallying is Suburu's forte, not BMWs, and the competition was fierce but BMW bested the Japanese at their own game. Now, rallying is all about the navigator and driver in that order, but to win you need a good vehicle as well. There's no discounting the X3, in or out of its element. BMW's electronic xDrive all-wheel drive system works seamlessly under normal driving conditions, transferring power between front and rear wheels as dictated by DSC and yaw sensors. On the way to Wal-Mart, you'll never even notice the system is functioning.

kar se tiče leda in snega X-dive ni od muh. ;) ;)
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Pe mar 11, 2005 11:11 pm

Če hočeš bit ta prav šmeks :P si lahk kupš tazga Mitsubishija Pajerota s petimi vrati, da ti noben ML nebo bil blizu. Znanec si j iz Nemčije prpelu črnga s krom dodatki(razni rollbari spredi,zadi, ob strani), bež notranjost, navi. Ni, da ni. Še xenon lampe si je dal noter, ma pravm ti avto je ko za predsednika. Aja mašina je pa 3.0 dizel. Ma avto je pravi, da sam pogledaš. Če mi bo uspel dobit še fotke, napopam, da vidte kaj je vagn.
LP

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba So mar 12, 2005 4:15 am

Slike lahko prilepis, zakaj ne?

Vsekakor je lepo videti kaksen lep avto. Pa ceprav ni ML :twisted:

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So mar 12, 2005 8:47 am

in pa cena za 2 rabljena ML-a 1.generacije. Pajeroti so dragi ko... preveč uglavnem.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 So mar 12, 2005 12:22 pm

Takoj, ko pride nazaj ga poslikam pa nalimam. Drugač pa za lažjo predstavo vam dam to fotkico. Men osebno ML se ne more prbližat tej makini. Saj kar se tiče ML brez face liftinga.
Drugač je pa od znanca isti kot na sliki, sam, da nima istih feltn, pa notranjost je bež. Krom dodatki so pa isti. Pa nima unih dvojinih meglenk. Zdej si pa še zamislte xenon lampe na avto. Pravm vam, da je to čista zmaga od avtomobila.

Slika

Slika

Slika

LP

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba So mar 12, 2005 9:03 pm

Meni pa to vozilo sploh ni vsec. Po mojem mnenju oblikovno dalec od ML-a.
No, vsak ima svoje mnenje. ;)

Lp

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 So mar 12, 2005 9:38 pm

Jebiga, vsak ma svoj okus. Ma, da men osebno je meca noter ko češka škoda, sami roštilji.
LP

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba Po mar 14, 2005 12:03 am

Ja, notri pa ML res ni med najlepsimi oz. najnovejsimi (vsaj 1.serija). Ampak ce dobis beige notranjost kot sem ze omenil, zadeva hitro postane prijetna ocem.

Sicer pa se vedno nisem slisal, ce je ta motor kaj podhranjen (ml 230-150ps) ? S pokvarljivostjo izgleda niti ni tezav ( ce je avto primerno vzdrzevan seveda).

Pa se nekaj me zanima. Na kaj moras biti pozoren pri nakupu taksnega "terenskega" vozila, oz. ML-a konkretno ?
Verjetno moras kaksno stvar malo bolj pogledati kot pri limuzinah. Ciljam na kaksno vzmetenje in podobne zadeve..?

Hvala za pomoc,

Lp

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Po mar 14, 2005 10:26 pm

Zdej ne vem kako ti bom pomagu s tem. Slišu sm, da vzmetenje je res bolj slabo. Počaki do jutr pa upam, da ti bom bolj natančno lahk povedu kaj je bolj ali manjnarobe pr ml. Kolega ga je mel nazaj 3 al 4 leta. Po mojem ti 150 konjev za ML absolutno premal.
LP

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba To mar 15, 2005 12:21 pm

No, se priporocam za mnenje tvojega kolega. ;)

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 To mar 15, 2005 8:26 pm

Evo stvar gre tako. Dans sm se na hitr vidu z njemt, pa sva mal podebatirala kako pa kej. Mel je ML 270 CDI k ma 163 konjev. Bil je kovinsko zelene barve, notranjost je bla črna usnje.
Prav, da glede mašine niso bli problemi, avto prav, da je mel dost konjev, glih za dirkat ne, ampak, da je vredu. Potrošnja se mu je vrtela okol 10 litrov, včasih liter manj, včasih več litrov več :D .
Pizdarija pa prav, da je naslednja. Avto mu je po 50000km prevoženih začel spučat čričke, s tem mislm predvsem v armaturi. Prav, da se mu je vzmetnje tok razjahal, da je mislu, da voz katrco ne pa Meco. Ko je šl čz kucle prav, da je škripal, ko cigumigu in, da j bil grozn zvok. Glede vzmetnja je avto 100% u piz...
U glvanem je pa vredu. To bi blo to. Če te zanima pa kej bolj določenga pa vpraši pa bom vprašu naprej.
LP

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To mar 15, 2005 8:48 pm

hja glede vzmetenja bi se delno strinjal. je relativno mehko sploh če greš iz kakega navadnega avta. ampak to so pač suvi. so bolj za naravnost ne pa za krožne tiščat tko ko smo se danes mal izživljal. oseba ki sedi zadaj se zaradi ledra lepo odslajda od leve na desno stran in nazaj :D
SlikaSlika

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba Sr mar 16, 2005 11:56 am

Mah ja, saj jaz bi ga 90% voznje uporabljal po mestu, pa tudi nisem tip cloveka ki bi avto poganjal do konca zmogljivosti.
Je pa seveda fino, ce avto ne bi skripal pri voznji preko vsakega lezecega policaja :? in pa po malo slabsem cestiscu, namrec dostikrat sem v Srbiji in Bosni, kjer pa nimajo ravno lepih cest.
Potem je verjetno pametno, da pred nakupom avto malo zapeljem cez kake policaje da vidim ce ima kaj crickov.

Pa se nekaj bi te vprasal. Se mogoce spomnis, koliko je tega kolega prislo popravilo tega vzmetenja oz. crickov? Ce se je seveda sploh ukvarjal s popravilom in ni avta le prodal naprej... :twisted:

lp

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Napisal/-a Master7 Sr mar 16, 2005 12:35 pm

Avto je takoj prodal naprej. Sam vprašam ga lahk vsen.
Če se boš pa po Srbiji pa po Bosni vozu ti bo avto 100% sam še bolj razmajan ratu, ker kokr jst vem tm ceste so u pizdi. Kar se tiče avtocesta pred Vranjem sploh ni problem, kar je pa okolica je pa itak tema. A da o Bosni ne govorim k itak nima niti kilometra avtoceste. Jst ti še zmer svetuje, da prešaltaš na kakšno drugo znamko avtomobila tega letnika pa tip avtomobila.
LP

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba Sr mar 23, 2005 1:14 pm

Bil na dopustu.

Torej, ceste v Bosni in Srbiji dobro poznam tako da mislim da ne bo problema.
Le fino se je peljati malo "mehkeje". Zato tudi gledam ta avto.
Sem pa drugace kar odlocen vzeti ta avto ker mi drugi preprosto ne "potegnejo".

Pozna kdo morda porabo ML 230, 150 ps ?

Hvala za odgovore,

Lp

Mikson
Nov uporabnik

Napisal/-a Mikson So mar 26, 2005 2:47 pm

Nič nimam proti MB, vendar je treba vedeti, da je 1. generacija ML najslabši mercedes, ki so jih kdaj koli naredili. Tako po zanesljivosti kot tudi po kvaliteti izdelave in uporabljenih materialih v notranjosti. Sestavljajo jih v ZDA kar je veliko pripomoglo k porazni kvaliteti, v notranjosti pa je plastika mnogo slabša kot v Kii. Če boš kupoval potem obvezno vsak 320, ki ima tudi avt. menjalnik. Sicer pa ima večina tudi ročno klimo in nagravžen plastičen les v notrajnosti. Po prenovi je notranjost bolj okusno opremljena, še zmeraj pa se ne more primerjat s konkurenco.

Pri vprašanju KIA ali ML se moraš vprašati, ali hočeš najboljšo Kio ali najslabšega MBja.

Zgoraj nekje sem zasledil predlog za Santa-fe ja in se mu pridružujem. Dober avto za normalen denar. Če boš kupil dizla se boš še dokaj ugodno vozil, sicer pa je moj izbor 2,7 v6 automatik.

Če hočeš MB boš moral malo globlje seči v žep!

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin So mar 26, 2005 4:52 pm

Mikson je napisal/-a:Zgoraj nekje sem zasledil predlog za Santa-fe ja in se mu pridružujem. Dober avto za normalen denar. Če boš kupil dizla se boš še dokaj ugodno vozil, sicer pa je moj izbor 2,7 v6 automatik

Santa feja 2,7 V6 avt. ma fotr. V avtohišo je šou gledat en let starga MLa, pa mu je kolega, k je lastnik avtohiše ponudu, da mu proda 3 tedne stara testnga santa feja. Fotr se mu je pustu prepričat in je dons, 3 leta kasnej, zlo zadovoljen, da je vzel ta avto.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba Ne mar 27, 2005 1:59 am

@Mikson:
Hja... Saj po eni strani se kar strinjam s tabo.
Vem da nostranjost avta ni ravno blesceca, ampak mi je po eni strani spet lepsa kot pa NOVa Kia, itd., ki ima oblikovalce upokojence izgleda. Pa vse prevec japonsko-kitajsko izgleda na nek nacin...
V mislih ML sem imel kaj takega naprimer:
- http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=283535#
-> se mi zdi notranjost kar sprejemljiva ( ce odmislimo motor in ostalo)

Drugace, se pa tudi sam kar dosti ubadam z vprasanjem, ali bi le malce pocakal da padejo cene ML-u po faceliftu, saj sta tako notranjost kot zunanjost prijaznejsa.
Samo kaj ko so pa cene duple... Pa tudi avti letnika 98,99 (star kaksnih 6,7 let) se po tej dobi ponavadi zacnejo kvariti in so potrebna bolj obsezna popravila- vsaj ponavadi je tako.

V vsakem primeru bom se malce premislil. Vsaj glede tega da vzamem kaj novejsega.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne mar 27, 2005 5:32 am

oseba ki sedi zadaj se zaradi ledra lepo odslajda od leve na desno stran in nazaj
privežite ga!

Pri vprašanju KIA ali ML se moraš vprašati, ali hočeš najboljšo Kio ali najslabšega MBja.
zelo zanimivo - in diskutabilno vprašanje. en od pogledov: najslabši mercedes, je ŠE VEDNO mercedes!

namrec dostikrat sem v Srbiji in Bosni, kjer pa nimajo ravno lepih cest.
ga boš tam dol v hotelsko sobo zaklepal, da ne bo dobil nog čez noč - takšen luksuzen merđo je huuuuud magnet :?:

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba Ne mar 27, 2005 2:21 pm

zelo zanimivo - in diskutabilno vprašanje. en od pogledov: najslabši mercedes, je ŠE VEDNO mercedes!

To se pa popolnoma strinjam. :lol:

ga boš tam dol v hotelsko sobo zaklepal, da ne bo dobil nog čez noč - takšen luksuzen merđo je huuuuud magnet

Imam v Srbiji hiso z garazo, tako da s tem nimam tezav. Pa tudi poznam prave ljudi, ce se slucajno kaj zgodi...
Vrni se na Offroad in cestni terenci

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost