Vožnja po brezpotjih, tekmovanja, vse o offroad in cestnih terencih...

keba
Nov uporabnik

Mercedes ML - nakup

Napisal/-a keba Po mar 07, 2005 1:33 am

Torej, se nakup splaca?
Je avto uredu za voznjo po mestu?
Slisal sem par komentarjev da se rad kvari in me zanima kaj se tako kvari? Kako dragi so servisi? Namrec za okrog 5-6 milijonov se mi ne zdi slab nakup...

Lp

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po mar 07, 2005 9:49 am

mi mamo ml 320 avtomatik, še prvo generacijo.
od opreme mamo kr dosti (gretje sedežov,leder, bose sistem,...)

za po mestu je uredu. 320 je sicer hudo neekonomična mašina, v povprečju nam žre med 13 in 18l. avto je pregleden, pri tako kot vseh terencih si višje kot ostali,udobje je uredu, prtljažnik je skor prevelik za normalno uporabo (je zlo uredu če imaš kakšno škatlo za stvari notri ker drugače se kr premetava vse zadaj.)
kaj se rado kvari nebivedel. nam je do sedaj crnil pred leti le potovalni računalnik. vse ostalo bp.
servisi so od 50 dalje. mercedez pač
SlikaSlika

keba
Nov uporabnik

Napisal/-a keba To mar 08, 2005 1:35 pm

No, saj uporabljal bi ga vecinoma samo po mestu.
Kaj pa motor 230,150 ps je uredu?
Gledam 320 in 230 pa tudi slednji pride upostev saj nisem privrzenec neke dirkaske voznje ampak me zanima ce se da lepo peljati tudi s tem motorjem ali je le malo presibak?
Pa tudi registracija govori njemu v prid.
Tudi sicer me zanima ta prva generacija, usnje pa je tako ali tako obvezno. Druga oprema mi niti ni tako pomembna.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To mar 08, 2005 2:22 pm

hja 320 je zelo neekonomična mašina tako da se nagibam volj k 230 ali pa 270 (sicer je ta novejša generacija in še dizel).
za normalno vožnjo bo čisto zadosteval. če primerjam z našim mislim da velike razlike ne bo. pospeši še vedno dovolj dobro, prostornost je pa enaka.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To mar 08, 2005 2:29 pm

Če bi jz za tak dnar avto kupoval bi raje Kio Sorento kupu. Za tak dnar dobiš 2-3 leta staro z veilk opreme 2.4 CRDI. Če se ti že gre tut za porabo. 2.5 dizl 140KM po vseh testih odličen in marsikje tut bolši pogon kot MB (to te verjetno za po mestu ne zanima). In po velikosti in oblika sta avta dost podobna.

Izbira je sicer tvoja in ti na to mogoče čist drugač gledaš samo za tak dnar bi jz raj kio kupu.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To mar 08, 2005 2:43 pm

andrej777 je napisal/-a:Če bi jz za tak dnar avto kupoval bi raje Kio Sorento kupu. Za tak dnar dobiš 2-3 leta staro z veilk opreme 2.4 CRDI. Če se ti že gre tut za porabo. 2.5 dizl 140KM po vseh testih odličen in marsikje tut bolši pogon kot MB (to te verjetno za po mestu ne zanima). In po velikosti in oblika sta avta dost podobna.

Izbira je sicer tvoja in ti na to mogoče čist drugač gledaš samo za tak dnar bi jz raj kio kupu.

Kaksna KIA Sorento,jaz ta dva avta nebi primerjal ma v nicemer ne(NIKOLI IN NIKDAR),sem se vozil ze z ML-om ima sorodnik iz Svice ML320 avto je res zelo hud(crne barve,kromirane sanke,ogledala,lajstne po vratih in spredaj cevi in stopnicke... :shock: ,skratka res veliko kroma,okna cisto temna in se in se...)Naj se ima KIA nevem kaj ko si je nebi kupil za nobeden dnar,ze znamka pove svoje!KIA fani se vam opravicujem ampak ta avto meni osebno re ni vsec,kdor si ga pa kupi mu pa zelim samo recno voznjo.Sploh pa znamka pove vse MERCEDES BENZ... :shock:

Pa se slikica ML 320...MAFIA :P
Slika

KIA SORENTO...kaj pa vem,saj je lep sam meni se ne zdi to to:?: :?: :?:
Slika

Vsak pac ima svoj okus in zelje sam jaz bi se vsekakor odlocil prej za MB kot za kaksrnokoli KIA vozilo. ;)

Lep dan zelim se naprej.s_mande

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G To mar 08, 2005 2:53 pm

ja bravo no! teb so všeč kromirani dodatki na meci od tvojga strica... in zato je tok boljši?? jaz se zelo strinjam z andrejem777. za tak dnar bi rajš kio kupu. korejci postajajo zmer boljši! če se kupi meco terenca, se kupi pucha. ;)

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi To mar 08, 2005 2:54 pm

s_mande je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Če bi jz za tak dnar avto kupoval bi raje Kio Sorento kupu. Za tak dnar dobiš 2-3 leta staro z veilk opreme 2.4 CRDI. Če se ti že gre tut za porabo. 2.5 dizl 140KM po vseh testih odličen in marsikje tut bolši pogon kot MB (to te verjetno za po mestu ne zanima). In po velikosti in oblika sta avta dost podobna.

Kaksna KIA Sorento,jaz ta dva avta nebi primerjal ma v nicemer ne(NIKOLI IN NIKDAR),sem se vozil ze z ML-om ima sorodnik iz Svice ML320 avto je res zelo hud(crne barve,kromirane sanke,ogledala,lajstne po vratih in spredaj cevi in stopnicke... :shock: ,skratka res veliko kroma,okna cisto temna in se in se...)Naj se ima KIA nevem kaj ko si je nebi kupil za nobeden dnar,ze znamka pove svoje!KIA fani se vam opravicujem ampak ta avto meni osebno re ni vsec,kdor si ga pa kupi mu pa zelim samo recno voznjo.Sploh pa znamka pove vse MERCEDES BENZ... :shock:

Slika

Slika

Vsak pac ima svoj okus in zelje sam jaz bi se vsekakor odlocil prej za MB kot za kaksrnokoli KIA vozilo. ;)

med tem dvema bi imel rajši kio glede na to, da je kia original razel felten, zdej ne vem kaksna je notranjost samo zunanjost me bolj prepriča kot ML

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To mar 08, 2005 3:00 pm

Ker je reku da bi mel avto za po mestu sam mu pač predstavil alternativo za isti dnar s tem da ne nebi pila po mestu 13-14l becina /100km ampak raje 9-10l dizla/100km. To da pa eno možnost ovržeš zarad znamke je pa čedanje večja bedarija. Današnje časa ma še vsaka firma svoje dobr in slabe modele. Sorento je definitivno ena od dobrih stvari ki je pršla iz Kie. Poglej nekaj testov terncev. Skoraj povsod je sorento pred ML-om in marsikaterem terncem. Res da pri tem nekaj igra ugodna cena samo avto je vseno zakon za svoj dnar.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 08, 2005 3:01 pm

Kia sorento al pa benz ML - skor isti avto, samo...
- Po terenu gre kia boljš
- po mestu ima kia manjšo porabo in je še bolj pregledna kakor meca
- servisi so za kio cenejši
- deli so cenejši
- cenovno je kia pol cenejša

Če hočeš pa znamko in prestiž je pa za to meca.

Osebno bi vzel kio.
Old subarus never die, they just get faster!

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande To mar 08, 2005 3:02 pm

Furious_G je napisal/-a:ja bravo no! teb so všeč kromirani dodatki na meci od tvojga strica... in zato je tok boljši?? jaz se zelo strinjam z andrejem777. za tak dnar bi rajš kio kupu. korejci postajajo zmer boljši! če se kupi meco terenca, se kupi pucha. ;)

1)Aja kdo pa je rekel da je avto od strica??? :-P
2)Pa kdo je rekel da je boljsi zaradi kroma... :?: :/:o:/ :EE
3)Kdo je rekel da je KIA slab avto,pa da so korejci slabi...prvic slisim in vztrajam da tega nisem rekel.Hotel sem samo povedati da se za moje pojme KIA nemore primerjati z MB... ;)
4)Pa ce se ze kupuje terenca in ce bi jaz imel dovolj denarja bi vozil precastitega BMW X5... :lol:

Ja nic lep dan zelim se naprej.Grem jaz malo na zrak,zvecer preberem kar ste napisal. :con :hi

KOMENTARJI!!! :pop:

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica To mar 08, 2005 3:03 pm

moj brat ga ima in je z njim zelo zadovoljen samo punca od njega ni zadovolna ker ma premočno muzko odzadi

tudi meni se dopade vožnja za po mestu kar se pa tiče dalše relacije ga pa ne bi imela pa še benciner je

lp tigrica

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g To mar 08, 2005 3:12 pm

tomi je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:

Slika

Slika

med tem dvema bi imel rajši kio glede na to, da je kia original razel felten, zdej ne vem kaksna je notranjost samo zunanjost me bolj prepriča kot ML

mislim hallo pa kaka kia nerazumem take ljudi ki sploh primerjajo kio sorento z ml-om sicer sem slisal da ml ni nevem kaj terenec pa kot osebni tudi ni kaj prida ampak se vseeno ga imam rajsi kot kio !!

to ja prav tako ce bi se pdlocal za nakup bmw-jeve nove trojke pa mi nekdo rece zakaj si rajsi ne kupim dacie logan da je pa prav dober avto no thanks !!!!

dajte mal razlikovat med znamkami vozil med cenovnimi razredi in kvaliteto izdelave !!

lp GAJO
Zadnjič spremenil gajo_g, dne To mar 08, 2005 3:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To mar 08, 2005 3:13 pm

s_mande je napisal/-a:
Furious_G je napisal/-a:ja bravo no! teb so všeč kromirani dodatki na meci od tvojga strica... in zato je tok boljši?? jaz se zelo strinjam z andrejem777. za tak dnar bi rajš kio kupu. korejci postajajo zmer boljši! če se kupi meco terenca, se kupi pucha. ;)

3)Kdo je rekel da je KIA slab avto,pa da so korejci slabi...prvic slisim in vztrajam da tega nisem rekel.Hotel sem samo povedati da se za moje pojme KIA nemore primerjati z MB... ;)
4)Pa ce se ze kupuje terenca in ce bi jaz imel dovolj denarja bi vozil precastitega BMW X5... :lol:

Ja nic lep dan zelim se naprej.Grem jaz malo na zrak,zvecer preberem kar ste napisal. :con :hi

Še je upanje zate :D :D Samo BMW-ja pa nimaš za 5-6 miljonov. No maš samo tazga nočm. Če go hočš z faceliftom morš pogledat za 2004 letniki ki so še kr vsi po 13-14 miljonov. Še skor isto stanejo ko nove. Zanimivo kako mal cena pada.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 08, 2005 3:16 pm

s_mande je napisal/-a: 4)Pa ce se ze kupuje terenca in ce bi jaz imel dovolj denarja bi vozil precastitega BMW X5... :lol:

Če se že kupuje orenk pa drazga terenca je to ali TOYOTA LANDCRUISER ali pa NISSAN PATROL, nikakor pa ne škatla od BMW-ja ki ni za nič drugega dobra, kot za blond kuro(ki jo sigurno imaš) vozit na tržnco po solato. Nima ne terenskih sposobnosti in je preveč drag, pa še požrešen je preveč. j***a UGLAVNEM.
To je samo moje OSEBNO mnenje o X5.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne To mar 08, 2005 3:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g To mar 08, 2005 3:16 pm

andrej777 je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a:

Še je upanje zate :D :D Samo BMW-ja pa nimaš za 5-6 miljonov. No maš samo tazga nočm. Če go hočš z faceliftom morš pogledat za 2004 letniki ki so še kr vsi po 13-14 miljonov. Še skor isto stanejo ko nove. Zanimivo kako mal cena pada.

res je pa da bmw x5 drzi ceno nenormalno ampak ce malo premislis je nedrzi kar tako nisem se slisal koga ki bi kaj rekel cez ta avto pravijo da je prekleto vreden tega denarja zato ga pa ni pod 8-9 mil za ta denar pa lahko kupis dva ml-a !!
ako neznaš šta je dobro pitaj šta je skupo !

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To mar 08, 2005 3:18 pm

no glede terenskih preizkusov naj povem da smo našege ml-a konkretno stestirali. pride v take kraje kamor nova vitara ni prišla, nov pajero ni prišel, stari model toyote rav4 ni prišel,... tako da se ne strinjam da ima slab pogon.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g To mar 08, 2005 3:18 pm

nebivedu je napisal/-a:[quote="s_mande]

ja tako je pac nimamo vsi his na nadmorski visini 1000+ da bi si morali kupovat landcrouiserje al pa subaru AWD !!!
sicer pa to so druga skupina vozil o katerih ni zdaj govora !! odpri drugo temo pa se lahko tam naprej pogovarjamo !!

s_mande
Stalni uporabnik

Napisal/-a s_mande To mar 08, 2005 3:22 pm

nebivedu je napisal/-a:
s_mande je napisal/-a: 4)Pa ce se ze kupuje terenca in ce bi jaz imel dovolj denarja bi vozil precastitega BMW X5... :lol:

Če se že kupuje orenk pa drazga terenca je to ali TOYOTA LANDCRUISER ali pa NISSAN PATROL, nikakor pa ne škatla od BMW-ja ki ni za nič drugega dobra, kot za blond kuro(ki jo sigurno imaš) vozit na tržnco po solato. Nima ne terenskih sposobnosti in je preveč drag, pa še požrešen je preveč. j***a UGLAVNEM.

Res me cudi da danes,sploh pa v tej temi nisi SUBARUJA omenjal. ;)
Če se že kupuje orenk pa drazga terenca je to ali TOYOTA LANDCRUISER ali pa NISSAN PATROL-s tem se skoraj strinjam ampak da je pa BMW X5 j***a pa nebom komentiral.Si ga mogoce vozil,jaz ga nisem,upal da ga bom kdaj ali pa da se bom samo peljal.Ne tako pljuvaj po avtomobilih katerih nisi vozil in nimas denarja za nakup,pravta ko velja to tudi zame ampka jaz nisem pljuval in zalil! ;)

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g To mar 08, 2005 3:24 pm

s_mande je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Res me cudi da danes,sploh pa v tej temi nisi SUBARUJA omenjal. ;)
Če se že kupuje orenk pa drazga terenca je to ali TOYOTA LANDCRUISER ali pa NISSAN PATROL-s tem se skoraj strinjam ampak da je pa BMW X5 j***a pa nebom komentiral.Si ga mogoce vozil,jaz ga nisem,upal da ga bom kdaj ali pa da se bom samo peljal.Ne tako pljuvaj po avtomobilih katerih nisi vozil in nimas denarja za nakup,pravta ko velja to tudi zame ampka jaz nisem pljuval in zalil! ;)

mandal link od tvoje 5 ke e60 nedela !!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D
Vrni se na Offroad in cestni terenci

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost