graal je napisal/-a:Zdaj ne vem, mogoče še nimam dovolj 4x4 izkušenj, ampak a ni za vraga stalni 4x4 to, da se vsa 4 kolesa v vsakem momentu vrtijo z enako hitrostjo in enakim navorom? 100% zaprti diferenciali in nikakršnih prenosov naprej nazaj? povezano z eno trdo štango brez diffa po domače povedano? Tole 4 motion ko pa moč prenaša po potrebi, to pa sem imel priložnost izkusit da je navaden peace of shit. Kaj mi pomaga, da se obračajo zadnja kolesa, ko sem že 3x na strehi?
lp, Aleš.
mišek je napisal/-a:On je napisal/-a:V četrtek ko je v Ljubljani zapadel sneg sem opazil zanimiv prizor: Odzadaj pri železniški postaji oziroma nasproti mobitela, ko je tista cestica dol do podhoda na železniško se je en z BMW X5 dol zapelal po 10 cm snegu, sem vozil za njemu. Ko sem šel čez pol urce nazaj po tej cesti ga je AMZS vn vleku z Teranotom![]()
Je pa imel zimske gume na 16 col feltnah in niso bile preveč široke...
Tako da je nauk te zgodbe: Ni vse dobro za po snegu, kar ima 4X4
In kak je to zgledalo? Je sploh kopalo ali mu sploh predn pogon ni grabil? Ali pa, če je mel gume čist fuč. To je pa res žalostno, da se taka gara ne more spravit iz 10 cm snega.
graal je napisal/-a:Zdaj ne vem, mogoče še nimam dovolj 4x4 izkušenj, ampak a ni za vraga stalni 4x4 to, da se vsa 4 kolesa v vsakem momentu vrtijo z enako hitrostjo in enakim navorom? 100% zaprti diferenciali in nikakršnih prenosov naprej nazaj? povezano z eno trdo štango brez diffa po domače povedano? Tole 4 motion ko pa moč prenaša po potrebi, to pa sem imel priložnost izkusit da je navaden peace of shit. Kaj mi pomaga, da se obračajo zadnja kolesa, ko sem že 3x na strehi?
lp, Aleš.
MadIggy je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=NyXQfMSj5xA
On je napisal/-a:mišek je napisal/-a:On je napisal/-a:V četrtek ko je v Ljubljani zapadel sneg sem opazil zanimiv prizor: Odzadaj pri železniški postaji oziroma nasproti mobitela, ko je tista cestica dol do podhoda na železniško se je en z BMW X5 dol zapelal po 10 cm snegu, sem vozil za njemu. Ko sem šel čez pol urce nazaj po tej cesti ga je AMZS vn vleku z Teranotom![]()
Je pa imel zimske gume na 16 col feltnah in niso bile preveč široke...
Tako da je nauk te zgodbe: Ni vse dobro za po snegu, kar ima 4X4
In kak je to zgledalo? Je sploh kopalo ali mu sploh predn pogon ni grabil? Ali pa, če je mel gume čist fuč. To je pa res žalostno, da se taka gara ne more spravit iz 10 cm snega.
Ja res je zgledalo žalostnoŠel je z nosom dol in ko je hotel vn ni šlo in sicer so vsa štiri kolesa vrtela vendar nakako tako kot bi se za vsak obrat malo usavila oz. bi nekako vse skup štekalo.
Gume je mel dobre (Goodyear ultra grip)
Tist tip je ga je pripel z vitlo in mu glih tolk pomagal da je vn prišel.
Žumi je napisal/-a:se zahvaljujem iz strani subarujev, da obstajajo ljudje ki varujejo v naše sposobnosti, ki pa se zgleda kažejo samo v realnosti in ne v nekih utopičnih reklamah, kot jih dela bmw/audi/vw in podobni proizvajalci.:):)
lizard je napisal/-a:graal je napisal/-a:Zdaj ne vem, mogoče še nimam dovolj 4x4 izkušenj, ampak a ni za vraga stalni 4x4 to, da se vsa 4 kolesa v vsakem momentu vrtijo z enako hitrostjo in enakim navorom? 100% zaprti diferenciali in nikakršnih prenosov naprej nazaj? povezano z eno trdo štango brez diffa po domače povedano? Tole 4 motion ko pa moč prenaša po potrebi, to pa sem imel priložnost izkusit da je navaden peace of shit. Kaj mi pomaga, da se obračajo zadnja kolesa, ko sem že 3x na strehi?
lp, Aleš.
Pelji gokart pa boš videl kaj pomeni z eno trdo štango povezana zadeva.
Na vse 4 enak princip... huuh :P
lizard je napisal/-a:graal je napisal/-a:Zdaj ne vem, mogoče še nimam dovolj 4x4 izkušenj, ampak a ni za vraga stalni 4x4 to, da se vsa 4 kolesa v vsakem momentu vrtijo z enako hitrostjo in enakim navorom? 100% zaprti diferenciali in nikakršnih prenosov naprej nazaj? povezano z eno trdo štango brez diffa po domače povedano? Tole 4 motion ko pa moč prenaša po potrebi, to pa sem imel priložnost izkusit da je navaden peace of shit. Kaj mi pomaga, da se obračajo zadnja kolesa, ko sem že 3x na strehi?
lp, Aleš.
Pelji gokart pa boš videl kaj pomeni z eno trdo štango povezana zadeva.
Na vse 4 enak princip... huuh :P
snikerson je napisal/-a:Žumi je napisal/-a:se zahvaljujem iz strani subarujev, da obstajajo ljudje ki varujejo v naše sposobnosti, ki pa se zgleda kažejo samo v realnosti in ne v nekih utopičnih reklamah, kot jih dela bmw/audi/vw in podobni proizvajalci.:):)
če nebi pred že pred skoraj tridesetimi leti audi spravil štirikolesnega pogona v navadn osebni avto, vprašanje, če bi subaru sploh kdaj imel štirikolesni pogon v navadnem avtu in užival ugled kot eden izmed najbolših ustvarjalcev štirikolesnega pogona, bodi raje pametn kje drugje...
Brake testing
Coupling is not activated until a preset engine speed is exceeded. This means that the coupling is not activated, even if the ignition is on.
W|zz je napisal/-a:1. generacija
The Haldex Coupling made its first appearance in the Audi TT and VW Golf with a en electronically controlled hydraulic-mechanical All-Wheel-Drive concept. This system attempts to engage the rear wheels when the front wheels start to slip.[1]
snikerson je napisal/-a:nebivedu, js govorim za normalni osebni avto, ne pa za terence...
vem tut, da audi ni bil prvi, sam za moje pojme, je največ naredo za prepoznavnost 4kolesnega pogona v navadnih avtomobilih
famus je napisal/-a:no danes se peljem proti domu, pa sem se takoj spomnil na to temoV glavnem ob cesti je stal x5 v kakih 10 cm snega in ni šlo naprej in ne nazaj. Vse štiri so se vrtele v prazno. Nisem mogo posnet ker sem vozo, amapk pač spomno sem se na to temo.
Aja pa jaz nima nič proti BMW-ju, oz. se mi ta znamka zelo dopade!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost