Vožnja po brezpotjih, tekmovanja, vse o offroad in cestnih terencih...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 25, 2008 12:16 pm

Po taki cesti kot si jo opisal ti predlagam subaruja. Zadaj ima zadporo diferenciala (LSD) in je odličen za po cesti.

P.S. Pa pri terencu in subarujih ni treba tok gledat na prevožene kilometre - ko navadni avtomobili začnejo crkavat se subaruji in terenci šele ogrejejo za normalno vožnjo - preverjeno iz prve roke (moja feroza ima čez 400.000 kilometrov, pa dela ko urca, subaruja sem imel pa tudi kar nekaj časa (predhodnika foresterja - subaru leone), je pa tudi zdržal ogromno - celo skoke čez kupe peska).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
gore
Stalni uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a gore Po feb 25, 2008 6:02 pm

Če se večinoma voziš po normalnih cestah, potem ti tudi sam priporočam Subaruja Foresterja. Zares kvaliteten, odličen za vožnjo po normalnih cestah, na "terenu" pa zmore več, kot si večina voznikov sploh upa. Ni pa to klasičen terenec, vendar brez skrbi - prikolica mu ne bo povzročala težav.

Evan
Nov uporabnik

Re: Odgovor

Napisal/-a Evan To feb 26, 2008 8:13 am

acerola je napisal/-a:Sme zasledil še v temah pogovorov, da ste omenjali Kio Sorento? A je terenec al je samo mestni avtek? Pa tudi dobil sem en namig na Opel Frontero? Samo ne vem kam tisto spada? Meni se zdi bolj mestni, kot pa terenec?

Evan: hvala za dodatne razjasnitve podatkov.
Pri meni je tako, da zadnjih 500 metrov je kamnita (peščena) cesta, drgač pa je tudi asfalt potegnjen. Se pravi, da se bolj priporoča TOD verzija? http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1790853# A bi potem lahko računal na tak model ali ne ?

Kolesar: Sem si pogledal tega Subaruja, samo za denar, ki ga ponujam jaz, bi pa lahko že dobil kaj mlajšega, pa manj prevoženega.

Nebivedu: tudi tebi hvala za razlago. Sem pregledoval modele različnih terencev, pa je tako, da mi ni jasno ali razvije kot npr. ta model http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1870901 dovolje vlečne moči. Pa glede zdrsa koles sem malo tudi gledal. Sem videl, da zna biti zaradi tal cesta zelo spolzka.
Pa gledal sem še tega http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1642358

Hvala za odgovore

Sorento = Terracan, sta bratranca, Hyundai je namreč lastnik Kie. Ampak pozor, govorim samo za pogone/prenose in delno podvozje. Isto je recimo Hyundai Tuscon in Kia Sportage, torej imata enako podvozje, druga nadgradnja.

kokosh
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a kokosh Po mar 17, 2008 3:11 pm

Forester je homologiran kot osebno vozilo!,če bi bil še višji od tal (sedaj je ~20cm) bi bil idealen terenec! Je lahek- okol1300-odvisno od letnika,ima nizko težišče -boxer motor, delno zaporo zadnjega dif. in niveliranje zadnje preme, po AC se pa pelje kot udobna limuzina!
Lp
:)

acerola
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Nezadovoljen

Napisal/-a acerola To mar 18, 2008 9:29 pm

Evo sedaj pa sem razočaran! Sem vozil na poizkusni vožnji Subaruja Foresterja, pa Kio Sorento in Mitsubishija Pajero-ta! Pa da po pravici povem , sem razočaran nad Subarujem... nizek avto, pa tud udobno nisem notri sedel! Drugače se lepo drži na cesti, pa tud potegne, samo ni najbolj v mojem izboru.
Problem, ker so mi Kio prodali... pač en je ponudil več kot jaz! Sedaj pa sta še samo dva na spisku ostala!

Pa po dolgih diskusijah sem se odločil, da bo avto več ali manj za teren, tako da vožnja po avtocesti bo redka, ker bo manj relacij oz. bo drugi avto za te namene.

Na koncu sem sedaj prišel do zaključka , da prideta v poštev ta dva avtomobila http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1744673 (Nissan Patrol), ker je totalno fukiš, pa tudi prostoren.
Pa http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1642358, ker ma kar nekaj prostornine, pa tud vožnja je bla fajn.
Kaj pravite na to?
Lep pozdrav J.K.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To mar 18, 2008 9:33 pm

Vzemi patrola. Ne bo ti žal.

Evan
Nov uporabnik

Re: Nezadovoljen

Napisal/-a Evan Sr mar 19, 2008 8:39 am

acerola je napisal/-a:Evo sedaj pa sem razočaran! Sem vozil na poizkusni vožnji Subaruja Foresterja, pa Kio Sorento in Mitsubishija Pajero-ta! Pa da po pravici povem , sem razočaran nad Subarujem... nizek avto, pa tud udobno nisem notri sedel! Drugače se lepo drži na cesti, pa tud potegne, samo ni najbolj v mojem izboru.
Problem, ker so mi Kio prodali... pač en je ponudil več kot jaz! Sedaj pa sta še samo dva na spisku ostala!

Pa po dolgih diskusijah sem se odločil, da bo avto več ali manj za teren, tako da vožnja po avtocesti bo redka, ker bo manj relacij oz. bo drugi avto za te namene.

Na koncu sem sedaj prišel do zaključka , da prideta v poštev ta dva avtomobila http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1744673 (Nissan Patrol), ker je totalno fukiš, pa tudi prostoren.
Pa http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1642358, ker ma kar nekaj prostornine, pa tud vožnja je bla fajn.
Kaj pravite na to?

Moj izbor gre tudi za Patrola.

Samo kot skopo informacijo se dodam:
Patrol ima klasični priključljivi 4x4 (nima sredinskega diffa), 100% zadnjo spero in mislim da tudi moznost regulacije zadnjega stabilizatorja. Vglavnem hard terenc.
Micka ima tudi sredinski diff. z moznostjo locka + zadnjo 100% zaporo diffa. Je pa karoserijsko na terenu sigurno manj "odporen" kot Patrol (samonosna karoserija).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Re: Nezadovoljen

Napisal/-a nebivedu Sr mar 19, 2008 11:29 am

Evan je napisal/-a:
acerola je napisal/-a:Evo sedaj pa sem razočaran! Sem vozil na poizkusni vožnji Subaruja Foresterja, pa Kio Sorento in Mitsubishija Pajero-ta! Pa da po pravici povem , sem razočaran nad Subarujem... nizek avto, pa tud udobno nisem notri sedel! Drugače se lepo drži na cesti, pa tud potegne, samo ni najbolj v mojem izboru.

Kaj pravite na to?

Moj izbor gre tudi za Patrola.

Samo kot skopo informacijo se dodam:
Patrol ima klasični priključljivi 4x4 (nima sredinskega diffa), 100% zadnjo spero in mislim da tudi moznost regulacije zadnjega stabilizatorja. Vglavnem hard terenc.
Micka ima tudi sredinski diff. z moznostjo locka + zadnjo 100% zaporo diffa. Je pa karoserijsko na terenu sigurno manj "odporen" kot Patrol (samonosna karoserija).

Kot sem napisal - vzemi patrola ravno zaradi tega, kar sem obarval rdeče.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Sr mar 19, 2008 11:38 am

No ko smo ze pri terencih imam eno vprasanje za poznavalce terencev zanima me kolk majo kej porabo dizli konkretno me zanimata Nisan Pathfinder 2.5 dCi in pa LandRover Range Rover 2.7 TDV6 (06` model)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr mar 19, 2008 12:05 pm

Nissan od 9 do 12, za diskota pa tam od 10 do 14. Cestne vožnje mislim, na terenu se to kr dost poveča.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr mar 19, 2008 12:08 pm

DaDek je napisal/-a:z očetom v grobem prodajava nissan patrol 3.0d luxury 3 vratni z vlečno kljuko, malo manj kot 100k km , redno servisiran na pooblaščenem, 2.lastnik letnik 2001... če te zanima pm :) naret servis pred dvema mescema za to kilometrino, novi ležaji v sprednjih kolesih, vglavnem mehansko brezhiben.

če te zanima... pm me.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr mar 19, 2008 12:09 pm

nebivedu je napisal/-a:Nissan od 9 do 12

optimist :lol: :lol: :lol: :lol:

jaz gledam na mojem... najmajn 12,5l .. povprečna tam ca 14-14,5 ... 9 ok.. whatever.. mi znaš povedat kako naj avto vozim, da bo 9l?

Uporabniški avatar
zabrnek
Nov uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a zabrnek Sr mar 19, 2008 5:49 pm

cestna voznja nissana se lahko spravi pod 10l.
Samo to pol pomeni na avtocesti 110, pa drugje res na izi vse...

lp
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 19, 2008 10:34 pm

DaDek je napisal/-a:

jaz gledam na mojem... najmajn 12,5l .. povprečna tam ca 14-14,5 ... 9 ok.. whatever.. mi znaš povedat kako naj avto vozim, da bo 9l?

Ne znaš vozit :D Ford ranger 2.5TD motor pije v povprečju 10 ( vsaj tako pravi kolega) je pa 70% in 30 % terena. Moj 2.5TD pije od 9.3 do 11.7 manj ali več še ni bilo.

Dadek morš pa vedet da je tvoj 3.0 motor..... 500 kubikov se pa tud neki pozna.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr mar 19, 2008 10:53 pm

DaDek je napisal/-a:

S terencem se vozi počasi tam do 120km/h, kar je več je bedarija. Pa hitrej moraš šaltat - čimprej v višje prestave z manj obrati.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr mar 19, 2008 11:03 pm

sej ni blema.. pač se sprijazniš da pije ca. 13l samo pa mi noben nebo rekel da pije ta avto lahko 9l, ker no way :)

Uporabniški avatar
HoSu
Nov uporabnik

Napisal/-a HoSu Ne apr 13, 2008 8:49 pm

si bom še sam malo sposodil temo.kako je pa kaj z mitsubishi pajero sport?se mi zdi,da ima za to težo nekam malo konjev?kako je pa kaj z mašino?kakšne posebnosti?

Uporabniški avatar
pixxel
Nov uporabnik

Kraj: velenje

Napisal/-a pixxel To apr 15, 2008 9:43 pm

če res hočeš za teren, potem stran od opla pa hyundaja
kupi toyoto,mitsubishi ali pa nissan
imam terrano pa sem zadovoljen, če pa bi mel več dnara ,bi pa kupil patrola :-P
je pa čisto drug način vožnje po cesti ;)

Uporabniški avatar
MRC
Novinec

Napisal/-a MRC Po apr 21, 2008 6:51 pm

Zdravo!

Pred štirinajstimi dnevi sem dal v račun za drugi avto Mitsubishi pajero sport. Avto sem vozil dve leti in pol, naredil 90000 km. Lahk sam povem, da še z nobenim avtom do zdaj nisem bil tako zadovoljen. Zdaj, ko sem ga dal naprej je imel 196000km ki jih je naredil brez problemov. Je odličen za vleko prikolice, ker je dolg in ima več kot zadosti navora za take stvari pa še kljuka je bila ta močna. Z all terain-kami se je dobro znašel tudi v kakih strmih vlakah, ki jim ni vsak traktor kos. Edini razlog zaradi katerega sem ga prodal je bila malo prenizka končna hitrost.(veliko se vozim po avtocesti)
Jih pa ni veliko na cesti kar je še en razlog zakaj sem ga imel.

Če te zanima ta avto ti lahk pošljem na pm kam sem ga dal v račun.

Mal za pokušino
http://www.youtube.com/watch?v=JlDi2GbItuE

Evan
Nov uporabnik

Napisal/-a Evan To apr 22, 2008 8:10 am

MRC je napisal/-a:Zdravo!

Pred štirinajstimi dnevi sem dal v račun za drugi avto Mitsubishi pajero sport. Avto sem vozil dve leti in pol, naredil 90000 km. Lahk sam povem, da še z nobenim avtom do zdaj nisem bil tako zadovoljen. Zdaj, ko sem ga dal naprej je imel 196000km ki jih je naredil brez problemov. Je odličen za vleko prikolice, ker je dolg in ima več kot zadosti navora za take stvari pa še kljuka je bila ta močna. Z all terain-kami se je dobro znašel tudi v kakih strmih vlakah, ki jim ni vsak traktor kos. Edini razlog zaradi katerega sem ga prodal je bila malo prenizka končna hitrost.(veliko se vozim po avtocesti)
Jih pa ni veliko na cesti kar je še en razlog zakaj sem ga imel.

Če te zanima ta avto ti lahk pošljem na pm kam sem ga dal v račun.

Mal za pokušino
http://www.youtube.com/watch?v=JlDi2GbItuE

Seveda gre tudi v strmih vlakah, zakaj pa ne bi šel :lol: ?? Pajero sport ima zelo dober pogon in sicer "klasični" priključljivi 4wd z zadnjim LSD difom ter reduktorjem.

Tudi sam vozim Micko in sem zelo zadovoljen (stari outlander), sicer ni nek offroader, ampak kar prileze kam, za resno voznjo po terenu bi pa seveda rabil kaj podobnega tvojemu. Jih je pa tudi malo, ni šminkerski, kar danes zanima vecina kupcev, zmogljivosti kot take so pa bolj postranksega pomena. Uf me je zaneslo :oops: Se opravičujem.
Vrni se na Offroad in cestni terenci

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov