Vožnja po brezpotjih, tekmovanja, vse o offroad in cestnih terencih...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po nov 24, 2008 9:18 pm

Jaz se tudi sprašujem zakaj ti SUVi ne pridejo daleč. Dosti filmčkov prikazuje, ko kar sredi klanca obstojijo pa sploh koles ne obrne, to mi je najbolj nerazumlivo. Kak za hudiča v nekem pesku avtu z preko 200KM nito ne obrne para koles, ki drugače ni stalno gnan. Torej je nekaj pošteno narobe s to super elektroniko in temi raznoraznimi sklopkami, ki bi naj skrbele za pogon na vseh kolesih.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po nov 24, 2008 9:36 pm

fijat panda je zakon za sneg ali pa lada niva pa ozke gume ne pa valerje kot x5-ka in podobni lp :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po nov 24, 2008 9:46 pm

Lani sem videl, kako je tuareg obstal na blatnem kolovozu. Kolesa so nekaj tresla, kot bi se poskušala zavrteti a se niso-verjetno je elektronika po svoje razmišljala!! Je imel možak z starim kangujem, ki je pripeljal za njim precej dela da ga je obvozil in se odpeljal naprej. Tuarega smo kasneje skupaj zrinili do kompaktne podlage.
Lastniku je bilo tako nerodno, da bi si dal vrečko na glavo če bi jo imel pri roki :D .

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po nov 24, 2008 9:48 pm

kofy je napisal/-a:Ampak kakšen smisel ima potem imeti takega super dragega luksuznega terenca, če te po snegu konec novembra zaradi letnih gum v breg naščije en smrdljiv rano :?:

Kot kaže za po snegu ni tako smrdljiv, sej drugače pa je :)

urbn je napisal/-a:Te lahko samo vprašam , kje si ga videl in če je biv najnovejši model X5

Je bil nanjovejši, sem prevril na internetu, videl sem ga pa v okolici Lj.

Kakorkoli že, nisem vedel, da so vsi 4x4, Xdrive pa še vedno nimajo vsi kajne? Res ima široke gume, samo to ne more biti tako velik razlog, verjetno so bile res gume zanič, ali pa letne. Smešno, bi bilo oz. je zelo neodgovorno poslati na tržišče avtomobil, s tako širokimi gumami vedoč da je v snegu nevaren.

Čao!

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po nov 24, 2008 9:58 pm

belkaena je napisal/-a:
kofy je napisal/-a:Ampak kakšen smisel ima potem imeti takega super dragega luksuznega terenca, če te po snegu konec novembra zaradi letnih gum v breg naščije en smrdljiv rano :?:

Hej, saj nisem mislil biti žaljiv! Avto iz leta 1994 je tehnološko zastarel, ni ekološki, ima šipe na kurbel in nima filtra prašnih delcev, in nima blablanevemčesa še...za razliko od novih varnih, varčnih in ekoloških ....
Ampak kot praviš, služi svojemu namenu, in izgleda da je vsaj na zasneženi cesti bolj varen za vse okoli sebe kot novi x5 :?:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po nov 24, 2008 10:13 pm

po mojem bi s pravimi gumami pa šoferjem moral jit...

Uporabniški avatar
LIX
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a LIX Po nov 24, 2008 10:32 pm

pa če ne gre no... a vam še eno smešno pokažem ko na subaruju al pa toyoti tega ne boste vidl... lejte hvalim pač tist kar sm probu drgac vozim pa mazdo ampak tudi ta ne gre po snegu...x5 pa da ne govorimo...poznam jamrače 8)

http://www.youtube.com/watch?v=lRyRzjPSoBU

a je to čemu podobn..vprasite mal subarujovce na forumu kje se vozijo s svojimi brbotalniki
ne nabijat:)

Uporabniški avatar
LIX
Novinec

Napisal/-a LIX Po nov 24, 2008 10:34 pm

no tole cx7 si je kupu znanec in jo bo prodal...ko sm mu pa tale film pokazu ga je pa tak minl ka je za sneg...ko je pa probu subaru je pa vedu kolk je uraj :lol:

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po nov 24, 2008 10:35 pm

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po nov 24, 2008 10:38 pm

Kako se pa obnesejo kaj Toyote LC :?: Zame eden najboljših terencev.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po nov 24, 2008 10:44 pm

http://www.youtube.com/watch?v=gd0Uqj6jgbo&NR=1
če maš konjski falus... :lol:

sm si mal videe ogledov na youtube. sam to res nikamor ne gre po terenu.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po nov 24, 2008 10:44 pm

chevy je napisal/-a:Kako se pa obnesejo kaj Toyote LC :?: Zame eden najboljših terencev.

Toliko, kolikor si pripravljen odštet za dobre zimske gume. :P

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po nov 24, 2008 10:48 pm

Kot ima nekdo tukaj v podpisu, nič te ne nucajo konji(in vsi ostali pozitivni atributi avtomobila) če je za volanom osel. Če imaš lizinga 2500€ na mesec potem voziš letne gume ker so zimske itak potrata denarja pa še nevarne so baje kot slišim na tem forumu pol ti ne nuca patria ko ne boš prišel v snežen hrib.

Sicer pa so SUVi narejeni za špananje ega njihovih lastnikov po cestah in AC in kot tolikokrat poudarjano NIMAJO RESNIH TERENSKIH LASTNOSTI! Po večini so njihova osnova dvignjene limuzinske platforme.

Ni pa zdaj vsak avto SUV ali ne, 4x4 ali ne ki mu zdrsuje na snegu in je j**c samo zato ker ga vozi in vzdržuje b****.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Po nov 24, 2008 10:59 pm

C4V4L13R je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=gd0Uqj6jgbo&NR=1
če maš konjski falus... :lol:

sm si mal videe ogledov na youtube. sam to res nikamor ne gre po terenu.

http://www.youtube.com/watch?v=fm3mYWOw-sw

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po nov 24, 2008 11:01 pm

chevy je napisal/-a:Kako se pa obnesejo kaj Toyote LC :?: Zame eden najboljših terencev.

Tudi mene zanima, sploh novejši.. :)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po nov 24, 2008 11:04 pm

W|zz je napisal/-a:

V8 :?: :twisted:

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po nov 24, 2008 11:04 pm

mišek je napisal/-a:Jaz se tudi sprašujem zakaj ti SUVi ne pridejo daleč. Dosti filmčkov prikazuje, ko kar sredi klanca obstojijo pa sploh koles ne obrne, to mi je najbolj nerazumlivo. Kak za hudiča v nekem pesku avtu z preko 200KM nito ne obrne para koles, ki drugače ni stalno gnan. Torej je nekaj pošteno narobe s to super elektroniko in temi raznoraznimi sklopkami, ki bi naj skrbele za pogon na vseh kolesih.

koles ne obrača zaradi elektronike, katera hoče preprečiti vrtenje gum v prazno.
Če bi ti latniki meli malo kaj v glavi, bi to elektroniko enostavno izklopili pa bi se naprej peljali...

Drugače je X5 med SUV zmagal v primerjalnem testu SUVjev.

Sicer pa so to križanke med terencem in limuzino, zato ne more noben pričakovat, da bo to letelo kot kak terenec po snegu ipd.

Sicer pa ti logika pove, da po friškem snegu, ki je skoraj kot led z letnimi pnevmatikami in 285 široko gumo ne mora biti dobra kombinacija...

drugače v onem videu lepo razložijo zakaj vsak pride do svoje max. točke

ta forum res postaja vedno in vedno bol smešen, ko berem te poste, katere kažejo da nekateri res 1s ne premislijo kaj sploh napišejo

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po nov 24, 2008 11:11 pm

chevy je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:

V mislih sem imel predvsem navadno 3.0 d4d (ali pa 4.0v6 vvti), ker imam namen to zimo se večkrat z njim kam po snegu zapeljat, lahko pa tudi seveda 100tka V8, če ma kdo kakšne teste, čeprav mene sam motor ni preveč prepričal, ostalo je pa zakon :)

Uporabniški avatar
awdfun
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a awdfun To nov 25, 2008 1:08 pm

W|zz je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:

V mislih sem imel predvsem navadno 3.0 d4d (ali pa 4.0v6 vvti), ker imam namen to zimo se večkrat z njim kam po snegu zapeljat, lahko pa tudi seveda 100tka V8, če ma kdo kakšne teste, čeprav mene sam motor ni preveč prepričal, ostalo je pa zakon :)

Lahko vam povem svoje izkušnje z Land Cruiserjem, ker ga imam ze 9 let. To je LC 90 letnik 1999. Ima praktično enak štirikolesni pogon kot najnovejši model, le da ima sredinski diferencial navaden, novi pa ima tozen limited slip diferencial. Ko je vključena blokada sredinskega diferenciala je čisto enako.
Originalne gume so 16 col 265 široke. sam sem nabavil jeklena platišča za 16 colske gume 215/80/R16 Bridgestone za najnižjo hitorstni razred, ki sem jo dobil. Te gume so namreč najmehkejše in najboljše delajo v snegu. Dobil sem nordijsko verzijo gum za nizke temperaturo, ki pa imajo to slabo lastnost, da ne držijo preveč dobro smeri po asfaltu in da z njimi ne smeš voziti hitro. LC je za mene traktor in ga vozim s temi gumami do 110km/h.
Terenca uporabljam za posel, saj imamo pogodbe za vzdrževanje določenih žičnic po Sloveniji in moramo priti v hrib tudi sredi noči.
S takimi gumami gre LC kot tank. Če je sneh svež, ga je lahko tudi ca 1m in avto kar orje. Vključiti moraš brisalce, ker gre sneg na prvo vetrobransko steklo. Seveda vključiš sredinsko blokado in po potrebi tudi blokado zadnjega defirenciala in v reduktorju voziš z drugo. Si ne predstavljam kaj bi lahko šlo bolje, če ne štejem goseničarjev.
Res je pa, da avtomobil deluje nekoliko smešno na prvi pogled, ker ima pod ogromnimi blatniki ozka kolesa.
Ko sem prehiteval po globokem snegu druge terence z novimi gumami (npr. Niva z novimi gumami Nokian), se niso mogli načuditi in so se spraševali ali je to avto ali tank.
Imam tudi Subaru Impreza Wrx Sti in je tudi dobro za sneg toda ima preširoke gume, bolj trde zaradi višjega hitrostnega razreda in avto je prenizek tako, da kljub odličnemu AWD pogonu v pravem snegu ni primerjave-v korist LC seveda.
Če res rabite avtomobil za globok sneg, potem LC s pravimi kolesi in gumami ne more biti slaba odločitev. Če boste vozili samo po zasneženih cestah, je pa subaru tudi odlična rešitev sploh npr. Forestr, ki ima poleg visko klopke še torsen diferencial na zadnjo osi in tudi nekoliko višji je.
Mora biti na vse štiri!

Uporabniški avatar
LIX
Novinec

Napisal/-a LIX To nov 25, 2008 1:44 pm

JST SM PROBU Tanovo land cruserco..pa je kr šus :D
doma mamo pa rav4 pa tud gre po snegu kot je treba
Vrni se na Offroad in cestni terenci

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov