Vožnja po brezpotjih, tekmovanja, vse o offroad in cestnih terencih...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

R5 terenc

Napisal/-a lisko Pe jun 04, 2004 8:50 am

Vem da se sliš noro in čudno...
Ampak že skoz mam željo da bi nardil neki svojga in neki kar bi se dalo s pridom uporabit.In ker so mi petke zlezle pod kožo, bi rad nardil iz nje terenca.
Ne se bat visoka je dovolj :) Fora je sam u tem, da bi rad nardil zadnji pogon.
Ampak tle se pa stvar zakomplicira. Kajti niti približno ne vem kje bi dobu menjalnik, kardan in pa zadnjo premo. Oziroma od česa bi to vse skupi pasal.Vem da bi blo potrebnih OHOHO predelav samo kjer je volja je tudi moč. Če so lahk v jugiča stlačl dve 1.8T mašini...... zakaj še lisko ne bi mogu nardit 4x4 petke? :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 04, 2004 2:35 pm

Lisko predelaj nosilce zato, da ti bo pasala mašina od subaru justy-ja not, pa daj mašino in menjalnik , kardan, ter zadnji diferencial od justyja not. To je pa že vse. Pa vzemi staro verzijo mašine z frgazerjem, da ti ni treba računalnika.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jun 04, 2004 2:41 pm

nebivedu je napisal/-a:Lisko predelaj nosilce zato, da ti bo pasala mašina od subaru justy-ja not, pa daj mašino in menjalnik , kardan, ter zadnji diferencial od justyja not. To je pa že vse. Pa vzemi staro verzijo mašine z frgazerjem, da ti ni treba računalnika.

Vse lepo in prav sam....... lisko bi dizla meu.... :oops:
Kaj pa od kangooja?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jun 04, 2004 2:47 pm

Kangoo nima stalnega štirkolesnega pogona, zadnji pogon pri kangooju se vklaplja sam, ko se prve gume zavrtijo v prazno. Vsaj tko mi je enkrat en mehanik na renaultovem servisu povedal, k sm ga prašal kako dela ta pogon.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jun 04, 2004 7:46 pm

nebivedu je napisal/-a:Kangoo nima stalnega štirkolesnega pogona, zadnji pogon pri kangooju se vklaplja sam, ko se prve gume zavrtijo v prazno. Vsaj tko mi je enkrat en mehanik na renaultovem servisu povedal, k sm ga prašal kako dela ta pogon.

Ja sej bi tud to blo uredu kao. Sam če bi že se spravu delat tako predelavo pol bi mi kardan pa sam vklop in izklop bla najmanši problem. Največji problem mi je menjalnik in pa zadnja prema oz. diferincjal. Najbolš bi blo če bi vzad komplet s premo vse lepo pasal ( no z rahlimi predelavami) in to me rahlo j**e......
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 06, 2004 11:28 am

Boš moral pogledat na kakega kangooja pol kako stoji z zadnjo premo.

Uporabniški avatar
gape
Stalni uporabnik

Kraj: BEVERLY HILLS (KROPA)

Napisal/-a gape Ne jun 06, 2004 11:34 am

ja kva pa če bi vzel od enga pocen terenca podvozje pa vse pa bi sam od petke školko gor ruknu???

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 06, 2004 11:22 pm

gape je napisal/-a:ja kva pa če bi vzel od enga pocen terenca podvozje pa vse pa bi sam od petke školko gor ruknu???

Hja bi tudi blo...... sam še vseen mislim da je tole prezakompliciran. Po moje je bolj enostavn da dobim nekje komplet zadnjo premo in pa menjalnik z odcepom za kardan pa vse skupi predelam pa gor zmontiram. Lih danes sem gledu pa se špilu mal.... pa sem jo za foro dvignu spred za 5cm( od poda slabih 20 cm) Ma bomba bi bla če bi mela 4x4 :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Ne jun 06, 2004 11:28 pm

Hm kukr sm jst na tekocem, so mel za francoski trg nrjene tut 4 x 4 petke (predvsem za polcijo), in ni blo to nc druzga kukr 4x4 od katre, ki je tut obstajala. Je bla lepa lastnost tistih petk d ni je.bala zive sile in je sla prakticno povsod. Torej avto je ze razvit in vse, zdj je sam na teb d gres ti to u freancijo iskat :). Drgac pa d te mal razveselim - polcija v lj - Bezigrad ma eno tako :) Pa ce bos fejst lepo prosu ti bojo pustl lucke obdrzat ;)

Povprasi se mal okol.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jun 07, 2004 12:54 am

Misak je napisal/-a:Hm kukr sm jst na tekocem, so mel za francoski trg nrjene tut 4 x 4 petke (predvsem za polcijo), in ni blo to nc druzga kukr 4x4 od katre, ki je tut obstajala. Je bla lepa lastnost tistih petk d ni je.bala zive sile in je sla prakticno povsod. Torej avto je ze razvit in vse, zdj je sam na teb d gres ti to u freancijo iskat :). Drgac pa d te mal razveselim - polcija v lj - Bezigrad ma eno tako :) Pa ce bos fejst lepo prosu ti bojo pustl lucke obdrzat ;)

Povprasi se mal okol.

Ja da je katra bla 4x4 to vem. Sam katra je mela motor po dolgem petka pa ga ma povprek. Tko da menjalnik odpade. Mogoč da bi zadnja prema pasala.... sam je spet jeba zarad diferincjala (drugačn prenos kot pa pri petki) .
Hm da so ble petke 4x4? tega pa ne vem..... rabu bi eno točno informacijo da so res ble.... ker pol pa res prečoham vso evropo po odpadih. Da pa ni jebala žive sile ti pa verjamem ker že zdej moj dizlček rije in rije.... skor ni brega in travnika da se jaz ne bi pelu..... sam je pa jeba ker včasih odpove prednji pogon in pol se zaganjaš ko kak osl :)
Ofroad mi je pa že od nekdaj pri srcu ker mam dost raj kak breg in pa kako lužo ko nikol ne veš al boš prikrampal prek al ne..... res da včasih sede mal žgat prek ovinkovv.... ampak pustmo malenkosti :)
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jun 15, 2004 10:33 pm

Pol si pa kj kaksnega gnilega Aro-ta zrihti pa dej res skret od 5-ke gor.
Samo za zadnji pogon bi bla resitev kaksna Lada al pa kaksen starejsi Volvo.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jun 16, 2004 6:55 am

R21 je mel tud quadra verzijo...

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po dec 27, 2004 12:41 am

u celju na odpadu tabaković obstaja r 18 4x4pa bi to kr blo za tvojo petko

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Po dec 27, 2004 3:58 am

Obstaja tudi AX 4x4 , mogeče pa ta paše (francoz je francoz) ;)
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po dec 27, 2004 9:10 am

avstrijci majo petko z 2.0 8v motorjem od lagune in pa dvignjeno za 10 mislim da al pa celo več. Zanimiva zadeva, še posebej ko te stegne na avtocesti :D:D
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Po dec 27, 2004 11:15 am

kok jst vem majo vsi avti z 4x4 mašino podolgem postavleno.
lažje je nardit izhod za kardan zadaj,kot pa nek na sredi menjalnika.
najlažja rešitev ti je najti 4x4 petko al pa res od kakega subija vse skup notr predelat.

bokser mašina glih tko vleče pod malimi obrati k dizl.

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Po dec 27, 2004 12:33 pm

vsi ze nimajo vzdolzno namescen motor poglej golfa sinhro transporterja sinhro pando 4x4 pa se bi se najdl

Skratek
Novinec

Kraj: rogatec

Napisal/-a Skratek Po dec 27, 2004 12:43 pm

kaj pa če vzameš podvozje od fiat pande 4x4?

lp matej

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Sr jan 26, 2005 2:08 pm

Sm tut jest ze imel take ideje... Pa naj kar takoj povem da se nisem prav nic v detajle spravljal, ampak meni je prvo padla v glavo Lada Niva :D ! Velikost je enaka, stroj je taprav... Pomoje bi slo :oops: ? Edino kar je mene zmotilo je, da to pol ni vec Renault :cry: ... Se mi pa zato tistole o orig. 4x4 petkah dobro slisi :twisted: !

LP
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne feb 20, 2005 4:05 am

Že ma kdo podatek če so 4x4 petke res obstajale? In pa kje bi se dal dobit kaj podatkov o njih in pa sami izvedbi.
Slika
Vrni se na Offroad in cestni terenci

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov