Vožnja po brezpotjih, tekmovanja, vse o offroad in cestnih terencih...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Geiger hummer H2 7,0 K

Napisal/-a eclipse_R Ne jul 31, 2005 11:10 pm

Upam da še ni blo pa da paše sm.. :oops:

Verjetno si težko predstavljate, da bi vas pri vožnji po prehitevalnem pasu na avtocesti z 200 ali več kilometri na uro skušala prehiteti gmota, ki od daleč spominja na tovornjak. 'Nič ni nemogočega,' pravijo pri eni od azijskih avtomobilskih znamk, verjetno so podobno razmišljali tudi pri nemškem tunerju Geigercars, ko so opremili hummer H2 s pogonskim agregatom iz sedanje corvette.

Ustvarili so najhitrejši hummer na svetu. Namesto serijskega 6-litrskega bencinskega motorja V8 so pod motorni pokrov njihove zadnje kreacije namestili bencinski 8-valjnik z gibno prostornino 7011 kubičnih centimetrov. S pomočjo sprememb na obeh glavah valjev, z namestitvijo športne odmične gredi, močnejšega pogona ventilov ter uporabe z jermenom gnanega mehanskega kompresorja in hladilnika polnilnega zraka večjih dimenzij ter športnega izpušnega sistema so iz motorja iztisnili 700 KM pri 5500 vrtljajih v minuti ter 904 Nm navora pri 4260 vrtljajih. Za prenos moči so uporabili dodelan 4-stopenjski samodejni menjalnik.

Ettore Bugatti je v tridesetih letih prejšnjega stoletja izjavil, da so tedanji dirkalni avtomobili znamke Bentley najhitrejši tovornjaki na svetu. Če bi 'Le patron' živel v današnjih časih in bi se srečal z enim izmed Geigerjevih izdelkov, bi verjetno spremenil svojo izjavo. Geiger hummer 7,0 kompressor ima maso 3,1 tone, kljub temu doseže največjo tovarniško omejeno hitrost 250 km/h. Čas pospeševanja iz stoječega stanja do hitrosti 100 km/h je primerljiv z BMWjevim modelom serije 3 (330i / 330Ci, 3,0 litra, 231 KM) in znaša 6,5 sekunde.

Zaradi povečanih zmogljivosti so izvedli tudi dodelave na podvozju in zavornem sistemu. Podvozje je znižano za 102 milimetra, za boljšo lego in manjše nagibanje karoserije pri vožnji skozi ovinke pa poskrbijo močnejši stabilizatorji in trše nastavitve podvozja. Stik z vozno podlago zagotavljajo kromirana lahka platišča v 'king-size' formatu (10J x 28 palcev), na katerih so nameščene pnevmatike dimenzij 325/35. Za varno zaviranje so zadolženi sprednji zavorni diski z osmimi zavornimi bati premera 380 mm.

Poleg velikih kromiranih koles si lahko kupec omisli tudi kromirana odbijača ter kromirano masko hladilnika in še veliko ostalih dodatkov s sijajem kovine. V notranjosti vozila z vrednostjo 200.000 evrov najdemo večjo količino usnja in aplikacij z izgledom karbona. Vgrajeni multimedijski sistem z DVD-predvajalnikom, sprejemom digitalne televizije in navigacijskim sistemom naredi iz tega ročno izdelanega hummerja najhitrejšo štirikolesno gnano 'kino dvorano' na svetu.

Slika
Slika
Slika
Slika

vir: avto.info

heh.. kr impresivno :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne jul 31, 2005 11:37 pm

:shock: :shock: fakin noro :shock: :shock:

Lp
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po avg 01, 2005 12:18 am

Glede Hummerjev imam itak svoje mnenje, ampak ne vem kje je point, da imaš večja kolesa kot jih ima traktor od mojega nonota.... :roll:

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ Po avg 01, 2005 12:32 am

Zunanji izgled se mi celo dopade, o pogonu pa raje ne bi. Tole je izzivanje zelenih kar se tice okoljevarstva :)

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Po avg 01, 2005 5:44 am

tole je pa noro-ne moreš da verjameš :twisted:
sam litke se mi ne dopadejo-lohk bi ble za kako colo večje :P JOKe :oops:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po avg 01, 2005 6:00 am

hud ekstrem - po moje za človeka, ki ima tudi v glavi hudo ekstremno zmešnjavo. Žal je tak hummer tudi nevaren, hvalabogu pa se na naših cestah najverjetneje ne bo znašel.

Drug tak ekstrem namreč čudna dvoživka, ki sliši na ime hummer-limo, me je v Londonu najprej skoraj sezul, ko sem ga videl :shock: , potem pa še skoraj povozil :evil: .
ker pa je bilo le dva dni po 7.7. in je še vedno vladalo obsedno stanje, postane kaj takega bolj razumljivo.

sicer pa vsem, ki jih navdušujejo take gare - priporočam obisk tehničnega muzeja v bistri.
Priponke
hummer limo.jpg
lp pilgrim

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Po avg 01, 2005 5:55 pm

Men zgleda ko ena kočija pokromana!
ne pašejo te litke na hummerja, to je trea dvignat pa big footke gor dat pol je to to!!! :)
Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po avg 01, 2005 7:36 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:ampak ne vem kje je point, da imaš večja kolesa kot jih ima traktor od mojega nonota.... :roll:

Da si bl taglavn na vasi k tvoj nono. Sej veš, da kmeti zmer gledajo kdo ma večji traktor. :roll:
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne avg 28, 2005 4:40 pm

Huda roba tale hummerček!

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Ne avg 28, 2005 4:43 pm

Mislim s temi velikostmi koles so pa zapretiravali že. Meni osebno grdo!

Drugače je pa hud!
The MAN

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Ne avg 28, 2005 4:50 pm

Takole hummer limozino sem videl v Chicagu pred letom. Kwa je pa to nora stvar... Ce imas to, ne rabis stanovanja.
Kar se pa tega hummerja z corvetino masino tice pa samo: kapo dol.

Lp
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne avg 28, 2005 5:23 pm

huh, impresivno. totalno natunan hummer. :o

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Ne avg 28, 2005 6:00 pm

res je takale limo impresivna ko jo vidiš prvič v živo, ampak po enem tednu v Los Angelesu je čist običajna stvar...
Ljudje niso tko "škrti" k pri nas - tam kolege s sabo peljejo... 8)
...:::Cavallino Rampante:::...
Vrni se na Offroad in cestni terenci

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov