nebivedu je napisal/-a:Jst ko kupujem avto, vzamem avto samo če je lastnik pripravljen podpisat dodatek k pogodbi - garancija. In to garancijo potem tudi overim posebej kot pogodbo. Pač plačam še dodatno 3000 sit za overovitev, vendar to pomeni, da lahko v tem garancijskem roku če karkoli crkne pripeljem nazaj in zahtevam kupnino nazaj, ali pa da mora bivši lstnik na svoje stroške popravit avto.
V garancijo pa zapišem da se obvezuje bivši lastnik da daje garancijo 3 mesece in da avto popravi v 45dneh od nastale napake. Če pa ne more popravit, pa vrne kupnino z obrestmi za tisti čas.
Če tega noče podpisat avta ne vzamem.
Enako počnem pri firmah - če ne dajo garancije grem drugam.
In tko se je zgodilo, da sva kupila avto in nama je po 460km šel po gobe - odmična je počla. Avto je firma moral na svoje stroške odpeljat in ga popravit. Stroškov je bilo kr nekaj, vendar nobenega za naju. In tko ima zdej moja boljša polovica letnik 1994 avto, pa mašino generalno obnovljeno.
SlaYeR je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Jst ko kupujem avto, vzamem avto samo če je lastnik pripravljen podpisat dodatek k pogodbi - garancija. In to garancijo potem tudi overim posebej kot pogodbo. Pač plačam še dodatno 3000 sit za overovitev, vendar to pomeni, da lahko v tem garancijskem roku če karkoli crkne pripeljem nazaj in zahtevam kupnino nazaj, ali pa da mora bivši lstnik na svoje stroške popravit avto.
V garancijo pa zapišem da se obvezuje bivši lastnik da daje garancijo 3 mesece in da avto popravi v 45dneh od nastale napake. Če pa ne more popravit, pa vrne kupnino z obrestmi za tisti čas.
Če tega noče podpisat avta ne vzamem.
Enako počnem pri firmah - če ne dajo garancije grem drugam.
In tko se je zgodilo, da sva kupila avto in nama je po 460km šel po gobe - odmična je počla. Avto je firma moral na svoje stroške odpeljat in ga popravit. Stroškov je bilo kr nekaj, vendar nobenega za naju. In tko ima zdej moja boljša polovica letnik 1994 avto, pa mašino generalno obnovljeno.
Sicer nevem kdo ti je in kaj ti je podpisu, zase vem da kaj takega nebi podpisu nikoli četudi bi z prodajajočim avtom bilo vse vredu. Garancijo dajat na 12 let star avto (tvoj nakup - 94) je zelo neumno. Mogoče ga da kaka avtohiša, fizične osebe pa upam da se ne poslužujejo tega. Rajš čakam še pol leta drugega kupca da ga odpelje, kot da podpišem garancijo.
nebivedu je napisal/-a: Sam upam dat za vse moje avtomobile roko v ogenj, da ob normalni uporabi in rednem servisiranju bodo mašine zdržale vsaj še 100.000km. Pa ima moj avto 300.000km, je pa redno servisiran.
Koliko od vas jih lahko ali upa to storit?
Bosko001 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a: Sam upam dat za vse moje avtomobile roko v ogenj, da ob normalni uporabi in rednem servisiranju bodo mašine zdržale vsaj še 100.000km. Pa ima moj avto 300.000km, je pa redno servisiran.
Nočem se spuščat v noben prepir ali kaj podobnega, ampak tako samozavesten pa ne moraš bit! NE MORAŠ garantirat, da bo avto zdržal še 100 tisoč kilometrov, ker to enostavno ne moraš vedet, pa si lahko še tako prepričan v avto! Fotru je na novem avtu shodla vodna pumpa in je avto zakuhal. Brez opozorila!! Sam vrjetno veš, kakšne stroške to potegne za sabo. Ne rečem, da je avto zanič, vendar nepokvarljiv pa tudi ni in prevzemat odgovornost za naključno napako, ki se lahko zgodi meni ali pa novemu lastniku čez dva dni pa resnično ni smiselno. Ne rečem, da se podpiše klavzula, da je avto TISTI trenutek 100% delujoč, sprejemat pa tveganje na katerega nimaš nobenega vpliva je pa neumnost!
Pa brez zamere!
nebivedu je napisal/-a:Bosko001 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a: Sam upam dat za vse moje avtomobile roko v ogenj, da ob normalni uporabi in rednem servisiranju bodo mašine zdržale vsaj še 100.000km. Pa ima moj avto 300.000km, je pa redno servisiran.
Nočem se spuščat v noben prepir ali kaj podobnega, ampak tako samozavesten pa ne moraš bit! NE MORAŠ garantirat, da bo avto zdržal še 100 tisoč kilometrov, ker to enostavno ne moraš vedet, pa si lahko še tako prepričan v avto! Fotru je na novem avtu shodla vodna pumpa in je avto zakuhal. Brez opozorila!! Sam vrjetno veš, kakšne stroške to potegne za sabo. Ne rečem, da je avto zanič, vendar nepokvarljiv pa tudi ni in prevzemat odgovornost za naključno napako, ki se lahko zgodi meni ali pa novemu lastniku čez dva dni pa resnično ni smiselno. Ne rečem, da se podpiše klavzula, da je avto TISTI trenutek 100% delujoč, sprejemat pa tveganje na katerega nimaš nobenega vpliva je pa neumnost!
Pa brez zamere!
Tvojemu fotru se je vse pokazalo na armatruri - števec za temperaturo je moral narasti in če ni pravi čas ustavil avtomobila je naredil škodo sam. To je pa tisto, čemur sam pravim pravilna uporaba avtomobila in redni servisi. Pa ne mislim redni servisi na kateremkoli servisu, ampak na servisu, kjer te bodo opozorili tudi na take probleme in ti svetovali kaj narest v določenem primeru. Verjemi, da ti lahko dokažem, da je ta vodna pumpa puščala že nekaj časa in tvoj oče ni opazil. Vedno preden crkne pumpa tudi nekaj časa pušča, da s tem pokaže da jo je potrebno menjat. Tudi če ni lužice na tleh, boš videl ob podrobnem pregledu pumpe, da ima luknjico narejeno na strani in tam se nabira voda, če je pumpa slaba.
.
Bosko001 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Bosko001 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a: Sam upam dat za vse moje avtomobile roko v ogenj, da ob normalni uporabi in rednem servisiranju bodo mašine zdržale vsaj še 100.000km. Pa ima moj avto 300.000km, je pa redno servisiran.
Pa brez zamere!
Tvojemu fotru se je vse pokazalo na armatruri - števec za temperaturo je moral narasti in če ni pravi čas ustavil avtomobila je naredil škodo sam. To je pa tisto, čemur sam pravim pravilna uporaba avtomobila in redni servisi. Pa ne mislim redni servisi na kateremkoli servisu, ampak na servisu, kjer te bodo opozorili tudi na take probleme in ti svetovali kaj narest v določenem primeru. Verjemi, da ti lahko dokažem, da je ta vodna pumpa puščala že nekaj časa in tvoj oče ni opazil. Vedno preden crkne pumpa tudi nekaj časa pušča, da s tem pokaže da jo je potrebno menjat. Tudi če ni lužice na tleh, boš videl ob podrobnem pregledu pumpe, da ima luknjico narejeno na strani in tam se nabira voda, če je pumpa slaba.
.
Še replika na fotrovo dogodivščino, potem pa se umikam, ker drugače bo nastal prepir. Govora je o A3 1.6. Kazalec za temperaturo je stal na 90*C kot pribit! Ko sva pršla na servis (Malgaj Trbovlje) so prklopil avto na tester in je bila dejanska temperatura neje med 105-110 stopinami. Pumpa ni spustila, ampak sta se po razlagi serviserja ločila rotor in jermenicaNimam pojma kako naj bi to zgledal. Vse so zrihtal brez najmanšega kompliciranja in oporekanja češ, da je foter kriv , da je zakuhal! Da je nakaj narobe je pa ugotovil ko je kontroliral tekočine v avtu in je opazil, da je na ekspanziski posušen antifriz. Serviser je reku, da se lahko mirne duše pripelje na servis. Seveda ni mogu vedet kaj se je zgodilo, sicer bi avto odpeljali z vleko.
Pa lep dan še naprej!
nebivedu je napisal/-a:[
Z garancijo je pa tako, od letnika 1998 naprej mora biti garancije po zakonu 6 mesecev, pred tem pa od enega do treh mesecev. In pri obeh primerih se upošteva do enega leta po nakupu za skrite napake, ki bi se pokazale na avtu. In tista varianta videno kupljeno v tem primeru ne velja(za skrite napake).
P R A V I L N I K
o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje
1. člen
Kot blago, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje, se štejejo:
...
2. Proizvodi avtomobilske in podobne industrije, in sicer:
– cestna motorna in priklopna vozila ter vozila s pomožnim motorjem in kolesa,
– motorji za cestna motorna vozila ter vozila s pomožnim motorjem, ki so dana v promet kot posebni proizvodi,
– gume za cestna motorna in priklopna vozila, vozila s pomožnim motorjem in kmetijske stroje,
– akumulatorske baterije, razen akumulatorskih baterijskih vložkov splošne rabe.
...
2. člen
Kot rabljeno blago, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje, se štejejo:
– cestna motorna vozila,
– priklopna vozila
– vozila s pomožnim motorjem.
3. člen
Garancijski rok za blago začne teči z dnem njegove izročitve končnemu uporabniku.
Garancijski rok za blago iz 1. člena tega pravilnika ne sme biti krajši od enega leta
nebivedu je napisal/-a:Garancija za nove avtomobile je najmanj 1 leto. Na rabljene pa je nujno dat garancijo, vendar zakonsko ni določena, vendar velja za firme dogovor, da za do letnika 1998 od enega do treh mesecev garancije in od letnika 1998 pa 6 mesecev.P R A V I L N I K
o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje
1. člen
Kot blago, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje, se štejejo:
...
2. Proizvodi avtomobilske in podobne industrije, in sicer:
– cestna motorna in priklopna vozila ter vozila s pomožnim motorjem in kolesa,
– motorji za cestna motorna vozila ter vozila s pomožnim motorjem, ki so dana v promet kot posebni proizvodi,
– gume za cestna motorna in priklopna vozila, vozila s pomožnim motorjem in kmetijske stroje,
– akumulatorske baterije, razen akumulatorskih baterijskih vložkov splošne rabe.
...
2. člen
Kot rabljeno blago, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje, se štejejo:
– cestna motorna vozila,
– priklopna vozila
– vozila s pomožnim motorjem.
3. člen
Garancijski rok za blago začne teči z dnem njegove izročitve končnemu uporabniku.
Garancijski rok za blago iz 1. člena tega pravilnika ne sme biti krajši od enega leta
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov