Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

golly66
Nov uporabnik

Kritična masa Maribor!

Napisal/-a golly66 To maj 27, 2008 4:07 pm

Najavljamo prvi Critical Mass dogodek po ulicah Maribora. Skoči na bicikl, zberi prijatelje, znance in sorodnike ter pridi na kritično maso v Maribor.

PETEK 30.5.2008 ob 15.00

TRG SVOBODE - MARIBOR

Slika

Pridružite se nam lahko tudi na trasi:

Trg Svobode - Partizanska cesta - Prešernova ulica - Razlagova ulica - Krekova ulica - Strossmayerjeva ulica - Koroška cesta - Glavni most - Trg Revolucije - Dvorakova ulica - Ulica Moša Pijade - Ljubljanska ulica - Trg Revolucije - Glavni most - Koroška cesta - Svetozarevska ulica - Partizanska cesta (do Železniške postaje) - Razlagova ulica - Cankarjeva ulica - Partizanska cesta - Trg Svobode

Zakaj?

Ker imamo dovolj avtomobilov in ostalih motoriziranih vozil! Ker smo kolesarji enakovredni v prometu. Ker je lahko naše prevozno sredstvo v mestu tudi kolo!

Pojdimo na ulice in ceste! Vsi na bajk, skejt in rolerje!

Pridi, praznuj, dihaj in vozi z nami.

golly66
Nov uporabnik

Napisal/-a golly66 To maj 27, 2008 5:28 pm

Hvala moderatorju, ker je temo prestavil na bolj "ustrezen" del foruma.
Se mi pa zdi, da je ima tema vezo ravno z avtomobilizmom!

LP, pa varno vožnjo vam želim!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Re: Kritična masa Maribor!

Napisal/-a Courage™ Sr maj 28, 2008 8:59 am

golly66 je napisal/-a:

Zakaj?

Ker imamo dovolj avtomobilov in ostalih motoriziranih vozil! Ker smo kolesarji enakovredni v prometu. Ker je lahko naše prevozno sredstvo v mestu tudi kolo!

Sori samo tu sn pa vodo spusto :cry
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr maj 28, 2008 9:05 am

V največji gužvi bote gužvo delali,...
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr maj 28, 2008 3:06 pm

Ja če delaš gužvo takrat, ko je gužva te več ljudi opazi.

Se bo pa treba počasi navadit, da bojo v mestu meli kolesarji in pešci prednost pred javnim prevozom in osebnimi avti, ki se jih bo začelo "izganjat" iz mesta.(tak kot npr v:Köbenhavnu, Bogoti, Parizu, Londonu...)
LP Rok

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 28, 2008 7:36 pm

Jaz sem danes sel v sluzbo s kolesom. 1h36 sem skupaj porabil za pot, ki jo naredim z avtom v pol urce. Sem pa prišparal 3€ :lol:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr maj 28, 2008 10:06 pm

Drocky je napisal/-a:Ja če delaš gužvo takrat, ko je gužva te več ljudi opazi.

Se bo pa treba počasi navadit, da bojo v mestu meli kolesarji in pešci prednost pred javnim prevozom in osebnimi avti, ki se jih bo začelo "izganjat" iz mesta.(tak kot npr v:Köbenhavnu, Bogoti, Parizu, Londonu...)

nebi blo slabo ja... samo bus da bi vozo v center,... vsi ostali pa peski al pa na pecikl pa to to... razn stanujoči v centru seveda...
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če maj 29, 2008 1:31 pm

Ravo danes sem imel dogodek, zaradi katerega bom začel sovražit kolesarje :evil:
Letos se z vlakom vozim na predavanja, le danes sem izjemoma šel z avtom, ker sem šel še po nabavo. In na krožišču na glavnem trgu, pri starem mostu v MB, se en brihtnež beciklist, z majhnim otrokom kar na balanci, zažene preko prehoda na izvozu iz krožišča. Kot kura brez glave! Komaj sem počakal, pa itak nisem šel hitro, ker je gužva, pa mi ta b**** še zasika nekaj nazaj in iz objestnosti brcne v prednji desni smerokaz, ki je počil. :evil: Potem pa seveda pobegnil.

S policijo se nisem ukvarjal, ni ne časa ne volje za to, pa še kdo bi si lahko namislil kaj. Na srečo imam luči zavarovane.

In da omenim še to, da sem pred tem srečal še tri stare mamike, ki so šle na različnih križiščih preko rdeče luči - jaz sem jih zato moral pri svoji zeleni čakati. :roll: In pa še en drug komad, za katerega nisem vedel ali se bo spravil preko ceste pri Elektru ali ne.

Gnoji!! Eni imajo očitno preveč pravic.

Uf, mi je že malo lažje
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če maj 29, 2008 2:25 pm

sebaveh je napisal/-a:Gnoji!! Eni imajo očitno preveč pravic.

Ne vem o kakih pravicah govoriš, precej očitno veselo kršijo predpise... Nimaš pa kaj narest. Mogoče kakega nabasat, če ti na rdečo skoči, si bo že zapomnu.

Govorim iz izkušenj, ko sem priletu na eno križišče s kolesom. Videt je bilo prazno, semaforizirano tako ali tako ne, pa me je ena bjonda nabasala z avtom.

Krivda deljena ker nisem mel luči (sicer poleti ob devetih je še svetlo), ampak zapomnil sem si pa. Kar rukni kakega. :D

Malo za šalo, malo za res.
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov