burka je napisal/-a:Ti je lisko vse povedal

Tudi res ampak jaz kot sam dopuščam možnost da tile aditivi nekaj pomagajo....največji problem je zagon hladnega motorja.Avto stoji čez noč,olje steče iz vseh možnih ležajev in motor dobesedno zjutraj prvih par obratov nardi na suho.....Na suho sicer ne ampak brez pritiska, saj mora pumpa prvo pozisnit olje v vse ležaje potem pa se ustvari pritisk.
Ob tem pa seveda tudi aditiv steče iz ležajev....na video pa je videt da je skoz potopljen v aditiv....torej ima enak učinek kot olje v delujočem motorju....
Pred časom sem na forumu spraševal o razliki oljnih filtrov. In sicer sem ugotovil da imajo nekateri filtri vgrajen nepovratni ventil, tako da olje ostane vedno v filitri in v sistemu nad njim. Takrat sem dobil odgovor, da ni važno ali ima ta ventil ali ne, važno da dobro opravlja filtracijo. Ampak temu ni tako. Največja opazna razlika je pri jeepu kateri ima tako imenovan "suhi karter" . Pri navadnih karterjih leti glavna gred in ojnica v olju oz. v oljni kopeli in kakor hitro štarter obrne se glavna gred zavrti in "pobere" olje in ga vrže na stene cilindra....Pri suhem karterju pa je ojnica dejansko nad oljem oz. leti na suho in je odvisna popolnoma od tega kako hitro bo črpalka nabila pritisk. Ko sem probaval razlićne filtre sem ugotovil , da je pri filtru brez tega ventila zjutraj motor prvih par sekund ružil kot stari traktor....potem ko se je kazalec pritiska dvignil pa je potihnil.....včasih je celo prižgal opozorilno lučko za nizek pritisk. Ko pa sem uporabil filter z ventilom pa je ta problem zginil.....torej bolj kot ti aditivi ima pri dobrem mazanju zagotovo veliko vlogo tudi filter.