Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

uvoz avto prikolice

Napisal/-a alfaromeo155 Ne feb 08, 2009 12:26 pm

mene zanima uvoz avtoprikolice nosilnost 750 kg iz avstrije , in me zanima ali se lahko pripelje in registrira ali je potrebna homologacija ali kaksna druga ureditev papirjev .

hvala in lp :oops:
love alfa

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne feb 08, 2009 2:56 pm

Ravno ta teden grem po prikolico v Avstrijo. Prejšnji teden sem se pozanimal na LPP in dobil odgovor

Spoštovani!

Avstrijsko prometno dovoljenje in račun ali overjena kupoprodajna pogodbe zadoščajo za izdajo potrdila o skladnosti, če je prikolica opremljena skladno s homologacijskimi predpisi. Cena postopka znaša 55 EUR. Prikolico lahko pripeljete na pregled vsak dan od ponedeljka do petka med 7. in 13.30 uro.

Lep pozdrav,

Franc Zajec
LPP d.o.o.

Pozdravljeni,

v primeru, da je prikolica lahki priklopnik oz. do 750 kg skupne teže, pomeni, da se prikolice ne registrira,
za prikolico morate opraviti homologacijo (55 €), nato pa vam od datuma registracije v tujini oz.
od datuma izdaje računa za 4 leta izdamo potrdilo o veljavnosti tehničnega pregleda.
Za homologacijo boste potrebovali original prometno dovoljenje, original tuj račun, osebni dokument
in davčno številko.
V primeru, da je prikolica nad 750 kg skupne teže, se opravi registracija in morate ob registraciji predložiti
homologacijo, original račun, original prometno dovoljenje, osebni dokument oz. pooblastilo lastnika.

Lepo pozdravljeni

Petra Vadnau

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Ne feb 08, 2009 7:34 pm

torej ce prav razumem rabim samo original racun in hitro na lpp
love alfa
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov