Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

klicvsili
Nov uporabnik

ABC kartica

Napisal/-a klicvsili To feb 10, 2009 7:59 pm

Spoštovani,

Smo Človekoljubno društvo KLIC V SILI, prizadevamo si nuditi pomoč revnim in za delo nesposobnim ljudem, najbolj se zavzemamo za otroke.

Odprli smo novo humanitarno akcijo ZBRIRAMO ABC KARTICE.

Vsak ki ima ABC kartico nam jo lahko pošlje mi pa jo bomo zamenjali za donacijska sredstav. Zbrana sredstva bomo preusmerili v Humanitarno akcijo ZA BREZSKRBNO OTROŠTVO, in ze zbranimi sredstvi kupili za družine prehranebne izdelke in poplačali položnice.
Pisma družin si lahko preberete na: http://www.klicvsili.si/pisma.php

Lep humanitarni pozdrav

Človekoljubno društvo KLIC V SILI

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO To feb 10, 2009 10:00 pm

mislim da nouš velik nabral k smo eni že to poslal na dars pa neki dobil :)

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To feb 10, 2009 10:11 pm

Sorry če bom smetil, ampak takim organizacijam ne zaupam niti 1 cent kaj šele 1€ ...

Mam ženo ki je preživela vojno v BiH ... in zadeve ki smo jih mi/naši donirali so jih dol v bosni prodajali ne pa dajali ... taq da hvala - ne hvala ...

Nočem s tem začet prepiranj, samo svoje mnenje izražam (verjamem oz. bolj upam, da obstajajo kake organizacije, ki ne gledajo na svoj žep ampak dejansko pomagajo ljudem ...)

LP
Borcix

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP To feb 10, 2009 10:22 pm

Kolk denarja v procentih gre pa v vas zep? :P

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To feb 10, 2009 10:57 pm

Borcix
prvo se je sortiralo in pol se je sele prodajalo
prodajalo se je pa najslabse
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To feb 10, 2009 11:43 pm

Borcix je napisal/-a:Mam ženo ki je preživela vojno v BiH ... in zadeve ki smo jih mi/naši donirali so jih dol v bosni prodajali ne pa dajali ... taq da hvala - ne hvala ...

To je tisto, ko smo tudi mi v drugem razredu, leta '94 v šoli zbirali na kup svinčnike, zvezke in drugega kar "smo imeli viška" ?? Jaz sem nekaj dal v dobri veri, da jim bo kaj koristilo, potem pa se mi je iz leta v leto zdelo malo prelepo da bi bilo res...

Sicer pa, kako točno bodo te ABC škatlice pomagale? Kot sedaj tisti plastični zamaški?

Nimam namena kogarkoli diskretizirat, ampak vse skupaj se sliši malo tak tak.

Če hočeš komu pomagat, je najbolj ziher da greš osebno do njega in mu daš kaj rabi.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr feb 11, 2009 12:33 am

Eni imajo slabe izkušnje z "dobrodelnimi" organizacijami. Tudi jaz sem med njimi.
Slika

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Sr feb 11, 2009 8:47 am

mire je napisal/-a:Borcix
prvo se je sortiralo in pol se je sele prodajalo
prodajalo se je pa najslabse

Če tega ne doživiš, oz. da zveš kaj takega z prve roke te je kar groza ... (ko otrok, ki je v rasti nima ne hrane ne kaj za oblečti, ...)

Kakorkoli že, jaz če dam kaj za dobrodelne namene ne zahtevam od tega nobenega plačila, v čem je potem fora "sortiranja"? (aja saj res, one "uporabne" stvari ali obdržijo zase ali pa jih prodajo, ono "zanič" robo pa če le ni prevelik strošek dostave vržejo stran).

Zdaj če mislim komu pomagat grem direkt do njega pa mu stisnem par evrov v roko, da bi pa komu kaj nakazoval ... ne pade mi na pamet!

LP
Borcix

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Sr feb 11, 2009 9:07 am

Oprosti,ker smetim ampak na to pa nič negrem,ker smo imeli že slabe iskušne s temi naprimer s tole http://www.fzpo.org/
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 11, 2009 8:06 pm

Moja slaba izkušnja z dobrodelnimi organizacijami. S kolegi smo se zmenil, da bi mi mal preverili, kako zgleda donacija starih cunj.
Nabral smo 3 vreče starih oblek in odnesli na 3 različne naslove
- amnesty international (s tipčkom sem se potem stepel in je dobil bunke in to orenk) - namreč ta mi je izjavil, kaj mu cune nosm, nej mu dam rajš denar

- Rdeči križ - nimate potrdila iz čistilnice, da je res spucano, ne bomo vzeli (ampak po tem, ker se je videla usnjena jakna na vrhu vreče) si je človek premislil in hotel samo to vrečo. (kake 15 minut kasneje jo je imel že oblečeno in je šibal nekam)

- karitas - vzeli preostali 2 vreči brez besed. Ter jih potem pol ure kasneje vrgli v kanto pred stavbo.

Tako da jaz nikomur ne dam več preko teh parazitskih služb. Če kdo rabi ali vidim, da rabi, mu pač kej dam direktno na roko. Ali pa odnesem osebno, še raje kot da bi dal denar, pa pridem pa kak dan pomagam kaj delat.
Old subarus never die, they just get faster!

marej
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a marej Sr feb 11, 2009 8:15 pm

nebivedu je napisal/-a:Moja slaba izkušnja z dobrodelnimi organizacijami. S kolegi smo se zmenil, da bi mi mal preverili, kako zgleda donacija starih cunj.
Nabral smo 3 vreče starih oblek in odnesli na 3 različne naslove
- amnesty international (s tipčkom sem se potem stepel in je dobil bunke in to orenk) - namreč ta mi je izjavil, kaj mu cune nosm, nej mu dam rajš denar

- Rdeči križ - nimate potrdila iz čistilnice, da je res spucano, ne bomo vzeli (ampak po tem, ker se je videla usnjena jakna na vrhu vreče) si je človek premislil in hotel samo to vrečo. (kake 15 minut kasneje jo je imel že oblečeno in je šibal nekam)

- karitas - vzeli preostali 2 vreči brez besed. Ter jih potem pol ure kasneje vrgli v kanto pred stavbo.

Tako da jaz nikomur ne dam več preko teh parazitskih služb. Če kdo rabi ali vidim, da rabi, mu pač kej dam direktno na roko. Ali pa odnesem osebno, še raje kot da bi dal denar, pa pridem pa kak dan pomagam kaj delat.

Se strinjam s tebo,velina tega je samo mafija.
Driving an Audi without quattro is like having sex using a condom..only half of pleasure:)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr feb 11, 2009 9:14 pm

ESTEMP je napisal/-a:Kolk denarja v procentih gre pa v vas zep? :P

v šoli je rekla profesorica pri pravu/trženju (nevem točno za predmet, nas je imala ista) da pri raznih karitasih in podobnih lopovih pride kvečjemu 40% do revežev. ostalo vmes banda po pisarnah in raznih "ambasadorjih" dobrote pobere.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr feb 11, 2009 9:14 pm

ESTEMP je napisal/-a:Kolk denarja v procentih gre pa v vas zep? :P

v šoli je rekla profesorica pri pravu/trženju (nevem točno za predmet, nas je imela ista) da pri raznih karitasih in podobnih lopovih pride kvečjemu 40% do revežev. ostalo vmes banda po pisarnah in raznih "ambasadorjih" dobrote pobere.
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov