Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
scorpion king
Novinec

Kraj: ljubljana

CNC izrez

Napisal/-a scorpion king So feb 28, 2009 5:46 pm

Pozdravljeni!

potreboval bi dva manjša kosa izrezat s cnc mašino, problem pa je v tem ker mora biti dokaj natančno iz skoraj 2 cm železne plošče.

ve kdo bi mi to naredil za ne prav veliko denarja?

šlo bi pa v stilu da prinesem risbo v merilu ali karkoli on pa potem zadevo izdela.

hvala

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So feb 28, 2009 7:06 pm

Ne razumem najbolje, kar si napisal... no tako:
CNC (computer numerical control) pomeni računalniško krmljenje.
Imaš veliko CNC strojev: stružnica, rezkar, varjenje, plazma/plazemski razrez, laserski razrez, vodni razrez... ampak, ker si napisal ''izrez'' jaz to smatram, da bi ti dal izrezat iz pločevine debele 2 cm, ali misliš 2 cm velik izrez.

Laser se splača pri manjših debelinah, voda (vodni razrez) pa pri večjih debelinah. Se pravi, če želiš ''izrez'' bi bilo najprimernejši vodni razrez, ker pri laserskem pride do spremebme strukture na robu. Pri vodnem lahko režeš materiale 100 mm in več, je visoka kvaliteta robov, ni kemičnih sprememb, mehanskih vplivov...

Primer kako lepo se da z vodnim razrezom naredit:
SlikaSlika

Seveda pred tem moraš v izbranem podjetju prinest skico z vsemi merami in ti bo potem tam programer to vnesel v program in na CNC stroj.
Zadnjič spremenil chevy, dne Sr mar 04, 2009 11:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
scorpion king
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a scorpion king So feb 28, 2009 9:56 pm

chevy hvala za popravek. točno to sem mislil ja. a to dela kdo v ljubljani za manjše število kosov ali majo to samo za več ali manj masovno proizvodnjo? mislim tako da bi pač prinesel skico z merami tja, majster pa bi mi izrezal tole.

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Ne mar 01, 2009 12:25 pm

Poišči na internetu nekaj ponudnikov laserskega ali plazemskega razreza pa povprašaj, jih je precej. Ta debelina bi se verjetno še dala rezati s to tehnologijo. Za kakšno natančnost pa gre? ("dokaj natančo") Z vodnim razrezom ti lahko jaz odrežem samo nisem ravno iz Lj. (okolica NM)

chevy
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
sharp
Nov uporabnik

Napisal/-a sharp Ne mar 01, 2009 1:45 pm

http://vodnirez.virtek.si/
Drugače je delavnica v bivšemu Induplati Jarše pri Domžalah.Zaželjeno je,da prineseš Autocad skico ampak je meni majster naredil tudi že na roko narejene skice.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po mar 02, 2009 7:38 am

Na Vrhniki imaš...

http://www.waltech-int.si/

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Sr mar 04, 2009 11:24 pm

Prvo moraš tisto tvojo "risbo" spravit v računalnik (CAD - CAM), da se lahko naredi NC-kodo za CNC stroj. ...

Kdo bi ti naredil? Za dober dnar še jaz. :P

www.strojnistvo.com Tukaj imaš mačke na tem področju pa boš našel kašnega, da ti bo naredil stvar ceneje.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov