Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Vrnitev motornega kolesa

Napisal/-a primozek68 Ne apr 26, 2009 2:51 pm

Pred dvema dnavi sem kupil motor, ga prepisal in plačal.
Včeraj sem peljal motor do nekega možakarja, ki je šel motor peljat in mi povedal, da bi bilo potrebno menjati OJNIČNI SET.
ZANIMA ME KAKŠNE PRAVNE MOŽNOSTI IMAM DA V PRIMERU TOŽBE ZMAGAM, GLEDE NATO DA V KUPOPRODAJNI POGODBI PIŠE VIDENO-KUPLJENO.
NEKJE SEM ŽE SPRAŠEVAL IN JIH JE KAR DOSTI REKLO DA SEM V PREDNOSTI, SAJ LAHKO MOTOR VRNEM V 8 DNEH OD NAKUPA OZ TAKO NEKAKO.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne apr 26, 2009 4:16 pm

Ne poznam Zakona o varstvu potrošnikov, ampak poznam pa nekaj Oz-ja.Sistem videno kupljeno pomoje velja samo za napake, ki so očitne.Npr. če bi bil podrajsan lev bok motorja in bi ti potem težil čez 3 dni, da je moped popraskan.Tukaj pač ne gre.V tvojem primeru gre za skrito napako.Imaš 8 dni časa, da obvestiš prodajalca od dneva, ko veš za napako.Za skrite napake, odgovarja prodajalec še 6 mesecev po izročitvi stvari.Lahko zahtevaš odpravitev napake, če ne bo šlo pa znižanje kupnine in morebiten odstop od pogodbe.
Se pa, da odgovornost za napake izključit iz pogodbe, ampak mora biti to jasno nekje napisano.Preberi pogodbo in poročaj kaj si ugotovil.
Če se pa res, se da stvar vrnit pa to naredi takoj.Jutri maš še praznik, v torek pa do odvetnika.Odcolaš nekaj evrov in stvari urediš tako kot se spodobi.Ne sedet pa čakat kaj se bo zgodilo.
p.s.lažem: določba videno-kupljeno izključuje prodajalčevo odgovornost za stvarne napake.v poštev pridejo samo napake, ki ti jih je zanalašč zamolčal.Ali pa če sta kam zapisala,da jih ni.To, da je zanje vedel bi moral pa ti dokazovati.
Tale članek bi šel lahko nekam pod sticky: http://www.ozs.si/obrtnik/prispevek.asp ... 45&ID=6132
Za začetek lahko v torek pokličeš tele: Danes je začela delovati brezplačna telefonska številka 080 88 99 za brezplačno svetovanje potrošnikom. Brezplačno svetovanje potrošnikom po telefonu poteka vsak delovni dan, od ponedeljak do petka, med 9.00 in 13.00 uro
Zadnjič spremenil Vuso, dne Ne apr 26, 2009 4:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne apr 26, 2009 4:28 pm

Predvidevam da si kupil dvotaktni motor,pri teh motorjih je pa itak predpisano po servisni knjigi,na vsakih kolko km se menja bat.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne apr 26, 2009 4:36 pm

To bo moj brat. Ne ne, kupil je 4taktnega ktm 520 exc, l.2002.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov