Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če maj 21, 2009 10:28 am

Hvala za razlage

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To maj 26, 2009 2:56 pm

Torej kot ste mi omenili sem danes dobil domov pošto. Carina bi sedaj rada izpis ebay dražbe, pa sedaj nevem kako naj to na mail pošljem? Link do dražbe ali je posebej na ebayu kaj možno prav za carino? Ne vem kaj točno naj pošljem, saj nikjer ne piše na ebayu otipljivih podatkov za njih.

EDIT: Dal sem link do ebay izdelka, pa dal sem printscreen kjer je prikazan izdelek ki sem ga zmagal in tam je tudi znakec da je plačano. Je to dovolj ali bi moral še kakšen izpisek iz paypala poslat? Ker nisem plačal jaz ampak je šlo preko prijatelja, ker sam nimam paypala.
Zadnjič spremenil Caby, dne To maj 26, 2009 3:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To maj 26, 2009 3:10 pm

Kar je več kot 22€ se carini in plača 20% davka. Če se motim me popravite.

@Caby na email naslov si dobil od ebay-a mail z naslovom
Receipt for your PayPal payment to <username od prodajalca>

Tisto sprinti in odnesi s tistim listom, ki si ga dobil od pošte slovenije pa ti bodo izročili paket. Če pa je paket nižji od 22€ in na paketu ni napisana cena vrednosti paketa ti isto pošljejo s pošte na dom, ker ne vedo kolikšna je cena, zato moraš odnesti račun.

Ker pa na tistem računu, ki si ga dobil na email naslov od ebaya ni napisan ime prodajalca samo njegov mail lahko sprintaš tudi s Paypala plačan račun.

To je vsa umetnost.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To maj 26, 2009 3:20 pm

Jaz nimam nobenega takega maila, bom pa še povprašal prijatelja če je morda na mail prejel kakšen izpis in/ali ga še ima. Kaj pa če ga nima tudi on? Je še kakšna možnost?

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Napisal/-a H2 To maj 26, 2009 6:18 pm

Pri meni je enkrat palilo, da sem poklical in povedal vrednost =)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To maj 26, 2009 7:04 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:Kar je več kot 22€ se carini in plača 20% davka. Če se motim me popravite.

@Caby na email naslov si dobil od ebay-a mail z naslovom
Receipt for your PayPal payment to <username od prodajalca>

Tisto sprinti in odnesi s tistim listom, ki si ga dobil od pošte slovenije pa ti bodo izročili paket. Če pa je paket nižji od 22€ in na paketu ni napisana cena vrednosti paketa ti isto pošljejo s pošte na dom, ker ne vedo kolikšna je cena, zato moraš odnesti račun.

Ker pa na tistem računu, ki si ga dobil na email naslov od ebaya ni napisan ime prodajalca samo njegov mail lahko sprintaš tudi s Paypala plačan račun.

To je vsa umetnost.

te popravljam... vrednost oprostitve je 45€
link

drugače pa priporočam še branje tule: http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_i ... _odgovori/
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Foto Jovo To maj 26, 2009 11:50 pm

@maky sj piše (citiram):
Oprostitev plačila DDV za zadevne pošilje se lahko uveljavlja le za blago do skupne vrednosti 22€

Sem danes prevzemal pošiljko iz Azije in je bilo glih na meji 22-ih evrov pa mi je že hotela računati carino.

@Caby potem si pa s paypala dol potegni račun!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov