Sem imel namen naročiti. In najprej so me zmotile zeloo nizke cene. Npr Apple macbook pro 750$ FOB ali DDU (ne spovnim se več) po komadu, ko sem rekel da bom vzel 3 in rekel da dam 600$ FOB po kosu ni blo problema. To mi ja dalo misliti... Začel sem čekirat forum in našel debate v zvezi z računalniki in telefoni, da so to ponaredki (to seveda velja za kitajske prodajalce). Je bilo pa dosti debat tudi glede t.i. scrameryev, kjer ti denar nakažeš in tu se tudi konča. Gledal sem tudi za kolesarsko opremo in mi je vse skupaj preveč smrdelo. Večina kar sem čekiral so bili gold memberji.
Verjetno se splačajo kake računalniške komponente, usb ključki, oblačila itd. Jaz sem iskal večinoma kitajske dobavitelje in pri njih moraš pazit. Npr v firmi kjer delam začenjamo posel s kitajci. Poslali smo jim načrte in naše izdelke, da bodo ja točno tako nardil kakor je treba. Nazaj smo dobili njihove sample, kjer še izvrtane luknje niso štimale
Ne bom rekel da so vsi taki, je pa potrebna 150% previdnost pa tudi že nekajkrat sem doživel da res velja "malo denarja, malo muzike". Morem pa povedat, da ko spremljam debate tudi po drugih forumih je nekaj uporabnikov tudi zadovoljnih s Kitajci.
Enako kot je rekel croma_man pazi na CE oznake.