Miselnost, da je kitajsko zanič, ko pride do motorjev, mopedov, in atvjev POPOLNOMA DRŽI. Sem se tudi jaz težko sprijaznil s tem, ker sem se pred leti zapičil v enega štirikolesnika, pa sem potem malo spregovoril s par lastniki, ki so mi povedali izkušnje iz prve roke, pa tudi probal sem par teh zadev in si jih ogledal od blizu. To je čisto sranje, izdelava je boga, pa kar niti ni tako važno pri takih izdelkih, če bi bili vsaj materiali ok, ampak so materiali popolnoma zanič. Ležaji, puše in podobne zadeve imajo zelo omejen rok trajanja, pa ne govorimo tu o par tisoč km, ampak o par sto km. Pri štirikolestnikih se lomijo polosovine, ker so iz enga "puter" materiala, bila je celo smrtna žrtev že zato, ker je kolo nekomu padlo stran in se je zvrnil in podobne bedarije.. Štrom crkuje in se topi, in še in še. Sami agregati menda pri nekaterih modelih niti niso tako slabi, ampak vse ostalo pa je.
Torej če nimaš ravno doma ene dobre mehanične delavnice s strućnico, da si boš sproti drejal nove boljše dele in nimaš ravno pretiranega veselja do šraufanja, potem samo stran od kitajcev, ker bo samo slaba volja.
Vsekakor je bolje ponajt neko vsaj relativno pozano in preizkušeno firmo, je vsaj kvaliteta kolikor toliko na nivoju in ni problem dobit kosov, ipd.
Glede ostalih motorjev, ki si jih naštel, Aprilia, Yamaha, ipd, to so vse čisto ok zadeve, v primerjavi s kitajskimi izdelki so večinoma dvotakni, kar pomeni, da se iz njih stisne nekaj več moči in hitrosti, ko odstraniš blokado in zamenjaš izpuh, ampak vseeno ne moreš pričaovat več kot 80-90km/h realne hitrosti z odraslo osebo, brez kakšnih večjih in dražjih predelav, ki se zagotovo ne splačajo že iz finančnega vidika, brez da se upošteva večjo obrabo in kvarljivost.
Yamaha ali Aprilia enduro, čeprav bo kakšen € več kot tale nov kitajček, ampak bo vsaj ziher zadeva. To je potem vsestransko, za po cesti, makedamu, gmajni..
JE pa moje osebno mnenje, da je enostavno škoda denarja za to, ker pride že kaj nekaj€.. Jaz bi šel pri motorju za tak namen do max 400-500€, za kar pa dobiš ravno kakšnega zelo lepo ušparanga ATXa, ki gre recimo 80km/h (verzija z BT motorjem) in je vsestranski, za po cesti, gmajni, makedamu.. Vzdrževanje zelo poceni, kosov en kup, zabaven pa nič manj kot 4x dražja fensi Yamaha.
Ker če te bo moped kolikor toliko potegnil in ti bo vožnja ratala kul, potem mi lahko verjameš, da bo v prej kot v enem mesecu ratalo premalo in prešvoh in ti bo žal da si kupoval to, namesto enega oreng motorja.
...
SIMY001 je napisal/-a:Tale agregat nima nikoli 25 KM,če bi jih imel bi tole mal bolj potegnal.
navora pa motor ima,štimo pa tudhuj kot marsikateri 600 kubikaš
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov