ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE (zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni)
Na podlagi 6. točke 17. člena in 2. alineje 2. točke 49. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju morajo prispevek plačevati vse pravne in fizične osebe, kjer študenti/dijaki opravljajo delo (torej delodajalci). Delodajalec se lahko odloči ali bo postopek izvedbe zavarovanja izvajal sam ali pa bo za ta postopek pooblastil študentski servis. Na podlagi tega zavarovanja je študent ali dijak upravičen do osnovne zdravniške oskrbe in zdravljenja, ki je potrebno zaradi poškodbe nastale pri delu. Vendar pozor: to zavarovanje pokriva le zdravljenje in oskrbo, za prejem denarnega nadomestila za poškodbo pa se mora študent sam dodatno nezgodno zavarovati! (to si lahko uredi na kateri koli zavarovalnici oz. včasih že preko same visokošolske oz. srednješolske ustanove).
fiatpowered je napisal/-a:Žal ne boš dobil nobene odškodnine. To je pač čar našega študentskega dela. Mogoče bo zdaj Gaspari naredil kaj reda na tem področju in študentasko delo močno prestrukturiral, recimo da bi tudi študent dobil plačano bolniško, če se na delavnem mestu poškoduje, to bi bilo edino pravično.
TooOldVehicle je napisal/-a:fiatpowered je napisal/-a:Žal ne boš dobil nobene odškodnine. To je pač čar našega študentskega dela. Mogoče bo zdaj Gaspari naredil kaj reda na tem področju in študentasko delo močno prestrukturiral, recimo da bi tudi študent dobil plačano bolniško, če se na delavnem mestu poškoduje, to bi bilo edino pravično.
a mi lahko prosim odebeljen stavek malo argumentiraš? Je to zaradi moje vrste poškodbe? Ali je to zato ker študenti pač ne dobijo odškodnine? Zakaj ne dobijo?
TooOldVehicle je napisal/-a:a mi lahko prosim odebeljen stavek malo argumentiraš? Je to zaradi moje vrste poškodbe? Ali je to zato ker študenti pač ne dobijo odškodnine? Zakaj ne dobijo?
abcabc je napisal/-a:hm, ko ravno debatiramo o zavarovanjih in odškodnini mene zanima kaj se moram zavarvat, če se mi recimo kaj zgodi v gorah, ali pri prometni nesreči ali pri kmečkih opravilih (recimo delo v gozdu), vrjetno življenjko zavarovanje samo koliko je na mesec za plačevat in koliko naj bi znašala odškodnina, če se ti recimo zlomiš nogo.
Jaz sem samo preko staršev zavarvan.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov