Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Ne avg 23, 2009 12:44 pm

Nisem dobil nobenih gonilnikov, ker sem to zvočno kartico dobil po smešno nizki ceni 5 €, za 1 mesec staro, vendar brez garancije. Sicer zvočna kartica sigurno deluje, ker včeraj sem še lahko poslušal glasbo. Potem pa sem računalnik formatiral in zdaj ne duha ne sluha o glasbi.

Drugače sem še naložil nešteto gonilnikov samo za mojo grafično, pa nobeden do sedaj še nis spustil zvoka. Pri tej tazadnji različici, ko nalagam, mi napiše, da naj priključim strojno opremo od C-media. No vredu grem preverit če je zvočna lepo vtaknjena v matično. Vredu to je narejeno in je, poskusim ponovno in mi spet napiše isto.

No sedaj, končno deluje zvok. Očitno se mi je pci-e slot, v katerem sem imel priključeno zvočno kartico, pokvaril. Za hec sem probal prestaviti zvočno kartico in mi napiše, nova strojna oprema zaznana, pač ta Cmedia. Po hitrem postopku naložil driverje in sedaj deluje.

Sedaj moram še samo nekako nastavit, da mi bodo delovali vsi zvočniki, tako kot morajo, ker imam 5.1 sistem. Se komu sanja kako? :D

Najlepša hvala za pomoč in trud tako tebi Matej kot mactronu
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne avg 23, 2009 2:18 pm

AVX je napisal/-a:Sedaj moram še samo nekako nastavit, da mi bodo delovali vsi zvočniki, tako kot morajo, ker imam 5.1 sistem. Se komu sanja kako? :D

Za taksno delovanje potrebujes tudi sistem zvocnikov 5.1 in ne samo sistem zvocne 5.1
torej upam da imas 4 sateliti s centrom + SUB.

Obicajno se pri teh novih gonilinkih (skupaj z aplikacijo) odpre wizard, ko ti vkljucis
stereo jack, ti na zaslonu pokaze kaj zelis pod tem torej bo to levi, desni, center, sub itd.
Na koncu to preveris se v 3D konfiguratorju (aplikacija) s testno melodijo ali šumi.

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Ne avg 23, 2009 3:12 pm

Imaš mogoče pot do tega, kako ti odpre, ker meni tega ni odprlo. Imam 5.1 sistem zvočnikov ja 4 sateliti in center in en sub.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne avg 23, 2009 3:16 pm

AVX je napisal/-a:Imaš mogoče pot do tega, kako ti odpre, ker meni tega ni odprlo. Imam 5.1 sistem zvočnikov ja 4 sateliti in center in en sub.

Ponavadi ti da kako ikono v taskbar (spodaj desno),...
Ce ne pa poisci kam ti je instaliralo software... Ponavadi v c:\program files\...
Slika

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Napisal/-a AVX Ne avg 23, 2009 4:54 pm

Aha sej to sem že iskal, pa mi noče odpret :S ne vem kaj je z mojemu računalniku. Včasih mi ni delal takšnih preglavic.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po avg 24, 2009 11:50 am

AVX je napisal/-a:Aha sej to sem že iskal, pa mi noče odpret :S ne vem kaj je z mojemu računalniku. Včasih mi ni delal takšnih preglavic.

Si download-ov 9,5MB verzijo iz uradne strani katera tudi vsebuje aplikacijo oz. instalacijo
te aplikacije ali si namestil polovicno - le gonilnik iz cnet serverja?
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če avg 27, 2009 9:12 pm

kr to temo uporabim:

a se še kom zdi, da a.com danes nekak počasi odpira :?: (opazil že zjutraj doma, sedaj na šihtu enako....)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov