Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Primorska pozimi ?

Napisal/-a GiGi1985 Po sep 07, 2009 11:13 pm

z kolegom sma se zapletla v eno debato.... in sicer glede življenja na slov.obali. Sva oba iz Celja, je pa njegova bivša iz Portoroža pa kolega trdi, da je pozimi dol ful bedno, vedno burja, nimaš kam it, treba je tudi fejst kurit pa čeprav je primorska... v glavnem fuj in fej, jaz pa pravim, da ni tako hudo.
Itak je kdaj burja, mislim da dogaja se ravno tako kot povsod drugod, pa tudi bolj toplo je kot v notranjosti?
Tako da dejte primorci mal povedat, kako je kaj pozimi dol pri vas? Plusi pa minusi pa to...Je kišta pira v igri :lol:

LP

Uporabniški avatar
mr.moto
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mr.moto To sep 08, 2009 8:23 am

Jst ti lahko povem za severno primorsko. Goriško.
Podnebje je vsekakor drugo. Kot smo se učili v osnovni šoli: mile zime, vroča in dolga poletja.
Sam občutim razliko ko se za vikend vračam domou iz Ljubljane. Dejansko moram priznat da pri nas
večkrat povleče "burja", ampak vseeno so temp višje kot v notranjski itd.
Glede kurjave bi lahko reku da se v popvpračju porabi 30% manj energije kot v kakšnem drugem delu Slovenije.
Vsekakor se številke razlikujejo glede na gospodinjstvo. Odvisno od tega kako je sistem dovršen.
Pa še ena dobra stvar primorske je ta, da skoraj nimamo snega. Mogoče 2-3 dni letno, še to kakšen cm. :)

Upam, da sm ti pomagal. Čeprav dvomim, da se bosta kaj zmenla. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
shalej
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a shalej To sep 08, 2009 10:49 am

Sem bil par mesecev (pozimi) v Kopru na praksi in bom takle reku. Zime so mile, ampak ko pa začne prbijat burja je pa mrzlo ko sam satan, to povsod vleče, čez okne, čez vrata, itd. In kadar je bila burja sva s kolegom na polno hajcala v stanovanju in zalagala brisače okrog oknov.

Drugač se je pa dalo normalno hodit okrog tudi v sami mikici, tud na kolo je blo fajn it, ker ni bil tist "pekoč" zrak. Se mi je pa poznalo na avtu, da ko sva se vozila nazaj proti Celju, mi je parkrat zamrznala voda za šipe, ker sem imel prerahlo mešanico vitrexa. Za po Kp je bilo pa dovolj :)

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Sr sep 09, 2009 12:24 pm

jaz živim v kopru že celo živ. Zime so svinjsko mrzle. je okoli 5-10C, sam ko začne puhat burja te prepiha do kosti in je hujše kot da bi bilo -10C. Zvečer nimaš kam it kot pa v kak kafič. že poleti nimaš kam it. samo neki brezvezni fency lokali. ceste so pa po večini suhe, ko so pa mokre so kot drsalnice.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Sr sep 09, 2009 12:30 pm

PiWPiW je napisal/-a:Zime so svinjsko mrzle. je okoli 5-10C, sam ko začne puhat burja te prepiha do kosti in je hujše kot da bi bilo -10C. .

To je to :!:

Samo kokrat pa kaj piha burja pozimi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 09, 2009 12:33 pm

Ko na primorskem pri +10 orenk burja zapiha, se lahko v celju pri -10 z manj obleke sprehajaš naokoli.
Old subarus never die, they just get faster!

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Sr sep 09, 2009 12:38 pm

piha kr konstatno. že da malo piha je preveč.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Sr sep 09, 2009 2:27 pm

Zanimivo, jaz študiram v Portorožu (Fakulteta za pomorstvo in promet) in moram reči, da me zima prav nič ne moti. Če ni burje se brez problema sprehajaš v jakni, pa tudi ko je bila burja jaz nisem imel občutka, da je pretirano mrzlo. Veliko manj je težav z raznimi gripami in prehladi (zanimivo, večina mojih sošolcev je zbolela šele, ko so med novoletnimi prazniki za dlje časa šli domov), doma sem imel stalno probleme z zamašenimi sinusi tu pa nič. Pusto? Glede na to, da sem z vasi moram reči, da ni nič bolj pusto kot doma. Študentsko življenje pa je kar zelo pestro, žuri so čez celo leto in velikokrat so le-ti boljši kot v prestolnici. Skratka meni je življenje "tam dol" prav všeč, ko se začne toplejše vreme je pa sploh super.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr sep 09, 2009 3:00 pm

Jaz sem bil začasa faksa v Portorožu; KP in okolica tudi. Meni je bilo fenomenalno; najboljši del mojega življenja. Ogromno mladih ljudi, izvrstne zabave celo leto ter čudovit feeling da si ob morju, sploh ko je sonček in smo delali piknike pa druženja na plažah. Pozimi se pa ja moraš znati obleči temu primerno. Jaz sem burjo b.p. ugnal z dolgim plaščom iz kašmirja in pulijem - nobenega problema. Primorska je super ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 09, 2009 4:05 pm

raj mu povejte, če ma prov on al kolega :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio Če sep 10, 2009 5:58 pm

PiWPiW je napisal/-a:piha kr konstatno. že da malo piha je preveč.

kaj maš ti kakšno privatno burjo ki ti piha konstantno 24/7 na okno :roll: :lol:
unih par dni burje pa res ni za umret, res da zna bi ob burji precej bol hladno ob +10st.C kot pa nekje pri -5st.C, ma je še vedno dosti več dni brez burje!!
domačini poznamo vsako luknjo pa se nam ne zdi več zanimivo in pol normalno da je bala :D vsak ki študira v lj ti bo reku da je gor bolše in je tle bala in obratno ;)

uglavnem...meni je super čez celo leto, pozimi ko smučam pa mi je itak tam kjer sem bolše! :D

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Po sep 14, 2009 10:56 am

mislim, kot da ne vem koliko piha na primorskem? al piha al dežuje. lepih dni ni skoraj nič čez zimo.

Uporabniški avatar
Hydro_freak
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Hydro_freak Po sep 14, 2009 2:55 pm

Da izkoristim to temo o primorski.

Čez en teden (21.) se opravljam dol, pa me zanima kam it si kaj pogledat, v primeru da bo vreme tak ko dans.

Hvala pa Lp

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW To sep 15, 2009 9:04 am

odvisno kam greš. če greš proti gorici si poglej vipavo, sveto goro, ...
če pa greš proti kopru imaš socerb ki je hud, soline so lepe,...

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To sep 15, 2009 11:48 am

Ja, kadar je jasno in sončno, brez burje, se lahko januarja sprehajaš s kratkimi rokavi. Sam imam na primorskem vikend in vinograd. Vedno, kadar grem dol, delam s kratkimi rokavi, ali pa celo brez majce (tudi februarja). Pravi balzam. Zna pa biti dosti moreče, če se pojavi megla (ki je včasih ni bilo), sedaj pa je je vse več. Zelo zanimivo zna biti, kadar prinese burja sneg, ki ga že na daleč vidiš, kako potuje v valovih. Je pa dosti turobno, kadar pozimi dežuje, nad Črnim kalom pa veš, da sneži. Takrat sem vesel, da nisem doma na Primorskem, ker obožujem sneg in zimo.

Če potegneš črto, je veliko več prednosti, kot pa slabosti, če živiš tam. Že zaradi primorske klime, ki ji ni primerjave.

Uporabniški avatar
Hydro_freak
Nov uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a Hydro_freak To sep 15, 2009 1:55 pm

Hvala.

Konkretno grem v Piran, oz. tam imam prenočišče. Imam planiran en izlet v IT. Pol pa če je bol tak vreme, bi šel malo okol pogledat po primorskem. Se pravi tam pri kopru, še kje tukaj ob morju kaj takega, kaj se splača pogledat?

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc To sep 15, 2009 10:59 pm

OFF:

Men je pa bilo pred enim letom pravo doživetje, ko smo tle gor mel 43 cm snega, pa mrzlo... tam v Sežani pa NIČ snega.

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ To sep 15, 2009 11:49 pm

abcabc je napisal/-a:OFF:

Men je pa bilo pred enim letom pravo doživetje, ko smo tle gor mel 43 cm snega, pa mrzlo... tam v Sežani pa NIČ snega.

No sneg....tu na obali zapade sneg vsakih 7 let....tako sem jaz doživel ze 2x....bomo videli kaj bo čez 5 let cirka. ;)

No obala je čez zimo res pusta dežela, kar je žalostno.....vsi jamrasta čez sneg....a ni lepo imet sneg se oblečeš in ti je toplo.....ko je burja na obali vsi jebemo ježa.....ti prepiha kosti....ko je ni pa je lepo a vseeno obala prazna....žuranje je bolj tko...lari fari bi se lahko reklo....norci hodimo ven, pametni sedijo doma in ne zapravljajo denarja.

Zato se čez zimo hodi v LJ in poleti si na obali. ;)

ps. Bodoči studenti, prineste bunde z seboj....burja se ne da. :lol:

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Če sep 17, 2009 9:19 am

vsake 2 al 3 leta zapade sneg in naredit zotalen kaos. vsi doma k se ne upajo vozit :)

zlarre_
Novinec

Napisal/-a zlarre_ Če sep 17, 2009 6:03 pm

PiWPiW je napisal/-a:vsake 2 al 3 leta zapade sneg in naredit zotalen kaos. vsi doma k se ne upajo vozit :)

No z časom se ne strinjam, najbolje...
Da se pa neupajo vozit je pa velika resnica. :lol: :lol:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov