Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So dec 12, 2009 3:49 pm

airmike je napisal/-a:Pa ni tole malo drastična poteza? Ker jaz sem do sedaj še vse rešil.

Ni drastična, ker sem o prekinitvi razmišljal že nekaj časa. Uporabljam simobil, nimam težav, mobitel sem imel za posebne primere. Kot uporabnik, ki vestno plačuje položnice si ne želim, da me nekdo skuša ogoljufati za nekaj, kar pravzaprav ne uporabljam. To mi lahko naredijo še kdaj, pa spet reklamacija, dobropisi ...itd., ne hvala.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So dec 12, 2009 4:04 pm

Hendrix je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:Pa ni tole malo drastična poteza? Ker jaz sem do sedaj še vse rešil.

Ni drastična, ker sem o prekinitvi razmišljal že nekaj časa. Uporabljam simobil, nimam težav, mobitel sem imel za posebne primere. Kot uporabnik, ki vestno plačuje položnice si ne želim, da me nekdo skuša ogoljufati za nekaj, kar pravzaprav ne uporabljam. To mi lahko naredijo še kdaj, pa spet reklamacija, dobropisi ...itd., ne hvala.

Ogoljufati? Si pomislil kolk številk morjo oni vsak mesec obračunat pa da mogoče pride do napak? People make mistakes jeeez :roll:

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So dec 12, 2009 4:12 pm

Kakšna razlika je za uporabnika med goljufijo in šlamparijo? :roll:

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike So dec 12, 2009 4:35 pm

Lej pr men so bli šlampasti pa so vrnal gnar in je to to. Če bi me pa ogoljufali pa mi verjetno nebi keša vrnal pa niti zmote nebi priznali in bi se še zdaj vlekli po sodiščih. Vglavnem hočem povedat da če normalno nastopiš do njih bojo oni tud do tebe ne pa da jih iz prve obtožiš goljufije.

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So dec 12, 2009 4:44 pm

Za uporabnika ni razlike, ker mora v obeh primerih pisati reklamacije in upati, da bo ugodeno. V nasprotnem primeru sledi sodišče in mobitel je v monopolnem položaju, na drugi strani uporabnik nima ničesar, razen drage neodvisne strokovnjake.

Če si ti pro mobitel, super, jaz pač nisem. In ni bilo mišljeno, da je celi mobitel goljufiv, zadostuje en piškav kostanj da pokvari ugled, najsibo namerno ali ne.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So dec 12, 2009 6:38 pm

airmike je napisal/-a:
Hendrix je napisal/-a:

Ogoljufati? Si pomislil kolk številk morjo oni vsak mesec obračunat pa da mogoče pride do napak? People make mistakes jeeez :roll:

Oguljofati ja to je beseda, ki se v današnjem svetu čedalje pogosteje ponavlja. Taka firma kot je pa mobitel si pa takih "napak" ne sme prvoščit, se pa strinjam s Hendrixom glede tega ali te oguljofajo ali se zmotijo v vsakem primeru bo moral uporabnik storitev plačati. Aja pa še to če se bojo slučajno "zmotili" in če boš ti to njihovo zmoto plačal, nebojo samodejno vrnili denarja boš moral sam posredovati da se bo kaj prestavilo drugače pa bojo tiho...

Takšno je moje mnenje o mobitelu ko sem pred leti dobil položnico 431€.

Lp in ne se pustit

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix So dec 12, 2009 11:16 pm

Hvala BeMyWagen. ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne dec 13, 2009 10:47 am

jst sm mel probleme z temi oglaševalci.nikoli nism kakih stvari izpolnjeval ali pošiljal sms na tiste 4 številke, pa dobim 18€ dodatnega za plačat samo od teh oglaševalcev.pa ko prvič nism kaj reku glede plačila, sm samo reku naj to blokirajo.nasljedni mesec dobim spet dodatno plačat 18€, a tokrat sm jih pa mal skurcal in so mi stornirali račun, ter novega dali brez teh 18€.pa še to mi nebi naredili, če ne bi mel fotra zraun (to je blo pred 2 letam).mobitel sm prekinil in šel na tuš mobil in sem z njimi kr zadovoljen...bom pa po tej pogodbi šel na simobil...ker je pač najcenejši.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Če dec 31, 2009 7:00 pm

Heh enako pri tušmobilu bogve koliko minut ti polek odbijajo pa se neki gprs /Wap storitve ko jih nimas niti uključene na gsmu. Pol pa stalno neki dodatki na poloznici.
Tud sam komaj cakam da potece pog. cez par mescev.
lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jan 08, 2010 5:01 pm

BeMyWagen je napisal/-a:Ne vem kaj vsi vidimo na tem mobitelu ki je daleč okoli najdražji. Je znan po tem da rad nabije račun ga je meni že tudi -.- .Meni se zdijo drugi ponudniki kot so debitel, simobil in kakšen izi mobil dosti cenejši. Sem pa proti tušmobilu, imajo pa nikakršen signal imela ga je mami 2 meseca, potem pa šla nazaj na mobitel, ker mobitel nikjer ni vlekel še v Celju ponekod ni bilo signala. Kar se tiče pa položnice, ki si jo dobil ti za 100€ se pa jaz nebi dal kar tako in nebi plačal, naj ti dajo izpizke vse preveri in se prepričaj če je res šele potem plačaj, da ni prišlo do kakšne "pomote" pri mobitelovcih, pri pisanju računa.

Veliko sreče pri reševanju problemov in Lp

Mobitel je poleg simobila edini z lastnim omrežjem (pa še simobil je v globokih dolgovih zaradi omrežja), kar pomeni, da vsem debitelom, tušmobilom izi mobilom itd. mobitel "posoja" signal.. posoja jim ga pa po dražjih cenah, kot mobitel zaračunava svojim uporabnikom/naročnikom..

Po pravici povedano, če primerjaš džabest z orto u nulo, sta identična, razen ko prekoračiš zakupljene količine.. Takrat imaš pri simobilu 2× dražje. Je pa res, da ima mobitel dražje aparate od drugih.

Debitel npr. se ne more niti približat mobitelu (mislim, da so naredili paket primerljiv povezanim 33 pa pri debitelu pride čez 70 €), enostavno jim mobitel ne pusti blizu.

Simobil je bil do pred kratkim (vsaj za študente) cenejši, sedaj pa temu ni več tako, so se kr popravli.. za ostale pakete pa ne vem

lp
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 08, 2010 5:42 pm

eclipse_R je napisal/-a:Debitel npr. se ne more niti približat mobitelu.....

Debitel imam od samega začetka (pop premium) "nosilna" številka 4 eur naročnine in še 4 (duet pop)sim kartice brez naročnine(le 2 eur na mesec morajo porabit) cena je popolnoma enaka kot mobitelova (60/1) 0,13 eur in od 17-06h + vikendi) pa 0,06 - sms pa 9 centov (prvih 30 pri vseh simih - gratis) .................sem zelo zadovljen že vseh trinajst let in ne menjam za nič, res pa da se v tujini mobitela razen za sms ne dotikam......ne pomnim računov za vsa leta, ampak kar so euri 15 na mesec še nisem presegel.....

eclipse_R je napisal/-a:Simobil

na te pa raje ne kličem, mi je kot nujno zlo, mislim, pa da je cena (enako tuš in stacionirani) visoka tarifa 0,25 nizka pa 0,09eu.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 09, 2010 6:46 pm

Jaz sem pred dobrimi tremi leti šel iz Mobitela na Simobil. Ker sem jih mel po domače povedano pun falus :evil: Skoz taki računi, da me je glava pekla no. Pod 10 jurjov takratnih še, nikak da bi spravil. Pa par mescev misliš, ajd ok, kaj pa kličeš frklje tolko :lol: . Pol pa sem ugotovil, da le ni to krivo. Pa kar neke stvari so ble na računu, ki jih ne uporabljaš. Neke dodatne storitve pa nekaj, mislim wtf :?:
Zdaj mam pa paket Tri Zame pri Simobilu, pa nimam problemov.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne jan 24, 2010 8:40 pm

Evo, jaz sem poštekal od kje malo višji računi :)
Namreč na simobilu so podražali klice v mobitel omrežje če imaš vklopljeno opcijo 201 ;)
Sedaj ko prekoračiš omejitev ni več po 0.10€ ampak je 50% dražje, torej 0.15€ ..
Mislim kako si drznejo.. Če pa nimaš te opcije je pa normalno 0.10€ :roll:
Karnekaj

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Foto Jovo Po jan 25, 2010 12:22 am

Več kot dve leti sm pri Tušmobilu in sm zadovoljen!

Bil sm tri pa pol leta pri Simobilu nič posebnega vendar dražji...
nekaj let sem bil tudi pri mobitelu vendar so too much predragi!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 25, 2010 7:51 am

Imam paket povezani 33. Stalno sem na internetu, pa na mesec porabim tam okoli polovice tistega, kar imam dovoljenega (1GB prenosa na telefonu).

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 25, 2010 8:55 am

H2 je napisal/-a:Evo, jaz sem poštekal od kje malo višji računi :)
Namreč na simobilu so podražali klice v mobitel omrežje če imaš vklopljeno opcijo 201 ;)
Sedaj ko prekoračiš omejitev ni več po 0.10€ ampak je 50% dražje, torej 0.15€ ..
Mislim kako si drznejo.. Če pa nimaš te opcije je pa normalno 0.10€ :roll:
Karnekaj

WTF!? Kje je logika? Plačuješ 5€ (al kok je že) več za Opcijo 201, pol pa še dražje plačuješ?
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po jan 25, 2010 1:39 pm

cca. 15eur je opcija 201.

Matjaž87
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Matjaž87 Po jan 25, 2010 5:39 pm

Naročnina je 10evrov,5 evrov je doplačilo za 201minuto, kar je pa čez je pa potlej 15centov ;)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Po jan 25, 2010 11:07 pm

Odvisno, v katerem paketu si.
Jaz imam TRI ZAME z naročnino 18€ in pa mobilni 201 za 12€, če sem natančen.

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Foto Jovo Po jan 25, 2010 11:39 pm

Ko sem spet Januarja sklenjeval naročnino sem ugotovil sledeče.
Pri operaterju mobitel in simobil imajo podobno foro in to je da dajo ogromno brezplačnih minut v lastno omrežje potem pa minimalno minut v ostala slo. omrežja.

Tako da je odvisno koliko se pogovarjate minut na mesec ter kam največ kličete.

Še najbolj ugoden je debitel kjer si lahko sestaviš paket po svojih potrebah (mojD če se ne motim). Vendar imajo foro da ne moreš uzeti na obroke visoko cenovnega telefona. ampak ga plačati v enkratnem znesku in je potem cena telefona zelo podobna kot pri mobitelu in simobilu.

Ko potegnem črto.

Če se pogovarjate več kot 600minut na mesec in kličete 40% v lastno omrežje 40% v drugo omrežje in 20% v ostala omrežja. Se najbolj splača tušmobil. Vse kar pa je pod 600min mesečnih pogovorov se pa si informativno izračunate in ugotovite kdo je najcenejši.

Pri meni je bilo tako da sem uzel pri tušmobilu (podaljšal naročnino) in sem pri telefonu prišparal od 250-350€ (odvisno od operaterja) ter vsak mesec glede na ostale operaterje bom prišparal od 5€ do 20€.
Kar znese po 2 letih da sem prišparal od 400€ do 750€. S tem da nikoli ne skrbim ali bom prekoraču 1000minut v vsa omrežja. +5€ sm dokupu 1GB prenosa podatkov.

Tako da je čisto relativno pri katerem ponudniku si.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov