Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Nujno rabim dobrega odvetnika

Napisal/-a grahovc Če feb 25, 2010 5:01 pm

Živjo,

doma se tožimo zaradi dediščine in se je stvar zelo zakomplicirala in zato rabimo dobrega odvetnika ki se stvari posveti in ve kaj dela. Če kdorkoli ve karkoli v zvezi s tem ali priporoča kakšnega odvetnika (v okolici LJ) naj prosim napiše. Aaja če je mogoče kakšen odvetnik na forumu naj me prosim kontaktira ker imam še par vprašanj v zvezi z nekim zakonom.
Zadeva je resna tako da prosim brez zajebavanja in če ima kdorkoli kakšne informacije bi bil zelo hvalažen za pomoč.

Že vnaprej se lepo zahvaljujem

Lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če feb 25, 2010 7:17 pm

Glede dedovanja lahko 100% zahtevaš samo svoj delež, ki se pa deli na brate, sestre.
PS: Naš primer. (Mati,teta,stric). Stric je dobil cel zgorni del hiše, mati in teta pa vsaka pol spodnjega dela hiše. Lahko pa samo tirjata od strica svoj delež, ker sta dobila one dve samo tretino stric pa polovico. Po sodni poti ji pripada vsaki ena soba v zgornjem delu hiše, ali pa izplačilo razlike. Tako da neke bogatije si nemoreš omisliti, ker te lahko ostali (sestre bratje) blokirajo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če feb 25, 2010 7:51 pm

lancia hf je napisal/-a:Glede dedovanja lahko 100% zahtevaš samo svoj delež, ki se pa deli na brate, sestre.
PS: Naš primer. (Mati,teta,stric). Stric je dobil cel zgorni del hiše, mati in teta pa vsaka pol spodnjega dela hiše. Lahko pa samo tirjata od strica svoj delež, ker sta dobila one dve samo tretino stric pa polovico. Po sodni poti ji pripada vsaki ena soba v zgornjem delu hiše, ali pa izplačilo razlike. Tako da neke bogatije si nemoreš omisliti, ker te lahko ostali (sestre bratje) blokirajo.

ne gre se zaradi tega..

zadeva stara preko 15let..
ata je umrl 89 leta.. imel je 3 hčerke.. mojo mami in še 2 iz prejšnjega zakona. po njegovi smrti so se pogodili in si imetje pravično razdelili. Da smo hišo obdržali mi, se je zato določil znesek, ki se ga je moralo izplačati drugima dvema polsestrama od mami. Šlo je za ogromne zneske, zato se je določilo mesečni znesek ki pripada vsaki od pol sester in smo ga morali plačevati, in letos smo končno odplačali ta znesek. Ena od sester je to sprejela lepo in se je postopek zaključil. Druga pa nas toži, češ da nismo plačevali te dediščine in da ji dolgujemo xy vsoto + obresti itd.. stvar je v tem da imamo vsa dokazila (položnice, nakaznice...) da je bilo to dejansko plačano in po izračunih je vidno da je ta znesek že zdavnaj poravnan in da so tudi obresti že poplačane in smo vbistvu za 10k+€ preplačali tisti znesek ki je bil določen..
Obema sestrama pripada do izplačila dediščine 1/8 imetja (hiše..), ko je to izplačano se njihv del prepiše na nas (mami), tukaj nastane problem saj je ta sestra (ki nas toži) vzela hipoteko za spet petmestno število na ta del ki ji pripada brez naše vednosti, ker je ni plačevala sedaj v našo hišo pride cenilec, temu verjetno sledi rubež našega imetja, čeprav je hipoteko vzela polsestra in to brez naše vednosti. Zanima me ali je to sploh mogoče?

Npr. meni pripada 1/8 tvoje hiše, vzamem hipoteko na ta del, tebi pridejo rubit. A je to možno? Se kdo ukvarja z bančništvom/zavarovalništvom tukaj?
skratka zadeva je totalno komplicirana in najebali bomo mi.. tako da če kdorkoli karkoli ve, kogarkoli pozna ki se stem ukvarja kakorkoli že.. prosim obvestite me.
Hvala za razumevanje :?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če feb 25, 2010 8:07 pm

Res, noro komplicirano. Čeprav čist po logiki če ima ona 1/8 lastništva v hiši to seveda lahko zastavi na hipoteko. Če pa ste ji vi to izplačali in imate vse dokaze o tem pa mislim da je skrb odveč.

Okoli odvetnika nimaš kaj komplicirat, pobrskaj po netu katerega imaš v bližini, pokliči in povej nahitro tvojo situacijo potem pa ti odvetnik pove ali se s tem ukvarja in bo prevzel primer ali ne. Ponavadi te vsak odvetnik povabi na sestanek kjer se pogovorita (ponavadi brezplačen - usaj pri meni je bil).

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M Če feb 25, 2010 8:55 pm

Kdo je zemljiško knjižni lastnik nepremičnine?
Kako je sklep o dedovanju uredil prenos lastninske pravice?
Ali obstaja kakšna pogodba o razdelitvi / razdružitvi solastnine?

Logika in pravica žal nimata nič kaj dosti skupnega s pravom.

Je pa skoraj neverjetno, da se najde banka, ki bi odobrila hipotekarni kredit in v zavarovanje sprejela idealni delež (1/8) nepremičnine, pri čemer ne bi bilo nikjer opredeljeno, kaj to predstavlja v naravi, in to brez soglasja solastnikov. Razen, če kje obstaja dokument, s katerim lahko dokaže, da njena 1/8 predstavlja npr. stanovanje na vzhodni strani pritličja...

V najslabšem možnem primeru pride do javne dražbe. Če sporazum o razdelitvi solastnine ne obstaja, potem bi morebitni kupec kupil 1/8 vsega, torej postal bi lastnik 1/8 kuhinje, 1/8 kopalnice, 1/8 vsake sobe... Seveda ni človeka, ki bi to hotel naredit, kar pomeni, da bo dražba po vsej verjetnosti neuspešna.

Problema s setro in kreditodajalcem pa vam to ne reši. Definitivno potrebuješ dobrega odvetnika, pa na vsak način bi se bilo treba potem z njim odpraviti na banko, ki je tak kredit odobrila.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Napisal/-a grahovc Če feb 25, 2010 9:06 pm

M je napisal/-a:Kdo je zemljiško knjižni lastnik nepremičnine?
Kako je sklep o dedovanju uredil prenos lastninske pravice?
Ali obstaja kakšna pogodba o razdelitvi / razdružitvi solastnine?

Če potrebuješ kaj od tega, da bi mi lahko pomagal mi sporoči in ti povem.

Glede banke ki je ta kredit odobrila pa si upam trditi da je tukaj prisotno podkupovanje, iz istega razloga kot si ti povedal. Na podlagi nepreverjenih informacij so odobrili kredit.
Skratka iščem dobrega odvetnika ki bi se bil pripravljen v to spustiti, trenutno imamo že eno odvetnico iz lj, ki pa je v 2 letih naredila nič več kot 3 dopise na sodišče in moralno uničevala mami (z opazkami da naj bomo veseli da je sploh ta primer ki je že tako v dreku sprejela, pa da smo si sami krivi itd itd), sedaj sem se v zadevo vpletel jaz, v kratkem imam sestanek z odvetnico in jo imam namen postavit pred dejstvo, da če nima interesa reševati primera v našo korist, in imeti profesionalnega odnosna (in ne obnašanja na ravni 20 letne frkle) potem gremo drugam. Konec koncev ni edina odvetnica.
Poleg tega mi ni jasno zakaj ni preverila hipoteke oz. banke ki je to odobrila, niti enkrat ni bila osebno ne na sodišču ki je odgovorno za ta primer,.. skratka nič od nič.

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Če feb 25, 2010 10:07 pm

Dobri odvetniki praviloma niso poceni, zato ti predlagam da pokličeš kakšno bolj znano odvetniško pisarno.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Pe feb 26, 2010 3:08 pm

Brez zamere prijatelj, ampak odvetnico imaš namen postaviti pred dejstvo. Heh, sam pravis da dveh letih ni storila veliko, oz kolikor vidim nič, do vas, ki ste njen klient, se obnasa kot da ona vas plačuje, in glede na prebrano, bo ta odvetnica, oz ob menjavi drug advokat odločal o tem kaj se bo zgodilo z vaso hiso, delom le te, ali hipoteko...in imas namen postaviti omenjeno odvetnico pred dejstvo...torej, ob prvem sporu, najmanjsem pokazatelju, da bo stvar zaj*** bi bila odslovljena. Ne bit tak naivni no.
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov