Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr okt 19, 2005 7:13 pm

Lohka povem iz prve roke kolko me je prišel nadstrešek za 2 avta.
Les - 25.000 sit
streha - plehnata - 22.000 sit
šraufi,žeblji+ostala drobnarija - 6.000 sit
delo - 1 majstr 10.000 sit
pomočniki - hrana+pijača
Se prav če še znam seštevat je to mal čez 60.000 sit,
narejeno je blo pa to soboto in sicer v 10ih urah.
Bom jutr magar slikco prlimu če koga zanima kako to izgleda.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr okt 19, 2005 7:28 pm

Jst vem kako zgleda - od daleč :P A te nč v kratkih ne zebe ? Kaj maš zeeno nalepko na avtu ?

Kerga majstra si mel ?
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr okt 19, 2005 11:13 pm

ah kje sej je blo prav toplo dans, pa še sončk je bil :) Delal je pa en makedonc, praktično zastonj, še sam ne vem kako sem naletu na njega, sam naredu je pa kr dobr.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če okt 20, 2005 8:13 am

lisko je napisal/-a:Tist kos zemlje je v gozdu... sicer je prva hiša ene 100m stran ampak je to gozd....
Postavu bi pa itak brunarco oz. neki u tem smislu.Torej kaj rabim? kok me pride in kam se morm obrnit?

Ne moreš na pamet govorit... V naravi je gozd, na papirju pa zazidalno območje... Priporočam da greš na tvojo občino, k referentu za lokacijske informacije, pa ti bo on povedal kaj pa kako... Lokacijske informacije so v pristojnosti občine, gradbena dovoljenja pa v pristojnosti upravne enote (torej države). Tudi zazidalna ipd območja določa občina... Tako da kar na občino pa vprašat...

KAr se pa išpektorjev tiče... Hja, če si s sosedi na knap, potem ti vsak inšpektor nekaj najde... Naša pravila so taka, da so luknjasta kot švicarski sir (toliko o Švici). Tako da maky, težko ti pomagam, lahko začneš ti soseda nazaj prijavljat, lahko trpiš, lahko ga dvakrat okoli kepe (ali pa inšpektorja :D samo to dvoje ne priporočam :D )

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če okt 20, 2005 9:07 am

Mrcina je napisal/-a:KAr se pa išpektorjev tiče... Hja, če si s sosedi na knap, potem ti vsak inšpektor nekaj najde... Naša pravila so taka, da so luknjasta kot švicarski sir (toliko o Švici). Tako da maky, težko ti pomagam, lahko začneš ti soseda nazaj prijavljat, lahko trpiš, lahko ga dvakrat okoli kepe (ali pa inšpektorja :D samo to dvoje ne priporočam :D )

LP Mrcina

bi ga če bi vedu kater je bil... sumim eno sosesdo z katero nismo glih v najboljših odnosih samo ona nam ni direktna soseda... je če gledamo mi smo cifra 12, ona je pa cifra 13 s tem da je pred nami hiša z številko 11...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če okt 20, 2005 10:39 am

zato je pa najboljše imet pošlihtane papirje. V bistvu rabiš najprej lokacijsko informacijo ki jo dobiš na občini, potem daš vlogo za pridobitev pravnega posla plačaš par jurjev taks in kolekov pa maš vse pošlihtan in se lahko tvoj sosed razpoč pa ne bo nič dosegel. Sem imel podobne probleme ko smo asfalt polagal pred hišo in je bilo v enem tedenu 5 inšpektorjev pri nas. Ker sem imel zmeraj pošlihtane papirje mi ni nič mogu, sem pa pol popizdu nad zadnjim inšpektorjem, tko da zdaj vsaj vem točno kdo je sranje delal. V glavnem brez papirjev raj ne delat če imaš tečne sosede.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če okt 20, 2005 8:48 pm

Mrcina je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Tist kos zemlje je v gozdu... sicer je prva hiša ene 100m stran ampak je to gozd....
Postavu bi pa itak brunarco oz. neki u tem smislu.Torej kaj rabim? kok me pride in kam se morm obrnit?

Ne moreš na pamet govorit... V naravi je gozd, na papirju pa zazidalno območje... Priporočam da greš na tvojo občino, k referentu za lokacijske informacije, pa ti bo on povedal kaj pa kako... Lokacijske informacije so v pristojnosti občine, gradbena dovoljenja pa v pristojnosti upravne enote (torej države). Tudi zazidalna ipd območja določa občina... Tako da kar na občino pa vprašat...

KAr se pa išpektorjev tiče... Hja, če si s sosedi na knap, potem ti vsak inšpektor nekaj najde... Naša pravila so taka, da so luknjasta kot švicarski sir (toliko o Švici). Tako da maky, težko ti pomagam, lahko začneš ti soseda nazaj prijavljat, lahko trpiš, lahko ga dvakrat okoli kepe (ali pa inšpektorja :D samo to dvoje ne priporočam :D )

LP Mrcina

Po mojih informacijah to ni zazidalno območje..... ker niti dovoljenja za bilokakšno gradnjo ne morm dobit........ torej je pol sam kos zemlje ki mi nič ne pomen?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če okt 20, 2005 9:35 pm

Kako je pa v tem primeru s lovskimi prežami ? To je tut objekt na nezazidljivi parceli, no parceli - v gozdu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe apr 30, 2010 9:32 am

zanima me kako je z soglasji in gradbenimi dovoljenji in dovoljenimi odmiki od sosednjega zemljišča, objekt bo nadstrešek za dva avtomobila, montažen sestavljen iz lesa velikosti max 30m2, in višine max. 3m, kolikor vem se gre v mojem primeru za enostaven objekt in ni potrebno gradbeno dovoljenje( ne bo samostoječ, ampak se bo dotikal vhoda v hišo), verjetno pa bo potrebno kakšno soglasje sosedov, saj bo skrajni del strehe oddaljen približno 0,5 metra od meje, zdaj za soglasje soseda bo pomoje težava, ker ima on tam vrt in bi bilo posledično nekaj sence, ali obstaja kakšen akt oziroma uredba, o najmanjšem dovoljenem odmiku objekta od meje, da pri tem ne rabiš soglasja mejašev ?.......

hvlala lepa za odgovor
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov