Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

New York in prenočišča

Napisal/-a eclipse_R Ne jun 13, 2010 7:26 pm

Živjo, drugo polovico septembra se s kolegi odpravljamo v New York (sicer tudi Miami, vendar nas bolj zanima za NY), imamo pa mal problemov oz. nesoglasij glede prenočišč. V glavnem bi radi spali v apartmajih, stanovanjih ali hostlih, kjer bi imeli lastno sobo (nas je 5) in pa lastno kopalnico. Opažamo, da kak mesec, dva nazaj so bila za npr. 25 € na noč na osebo na voljo še čisto huda, skoraj luksuzna stanovanja (varnostnik, vhod v marmorju, lastna telovadnica, dostop do strehe, kjer imaš razgled nad Manhattnom, stanovanje pa se je nahajalo v downotownu), danes pa že skor ne mormo dobit zjebane sobe ali hostla pod 35 €/noč, lokacija pa večinsko še višje severno od Central Parka (Harlem), kar je kar daleč od downtowna. Ampak tudi ta lokacija nas ne bi tako motila, če bi bile opcije nastanitve po naših željah.

Sedaj me pa zanima, za vse tiste, ki ste že počeli podobno, ste si prenočišča rezervirali vnaprej, ali ste si jih našli sproti, ko ste prišli v NY. Ste imeli pri zadnji izbiri kaj problemov s pomanjkanjem ponudbe, ki bi bila po vaših željah (pa da so bile še zmerne cene)? Za obe opcije pa me zanima, kje ste spali (če imate kak link oz. ime), koliko ste plačali, katerega mesca ste šli in ali ste spali po hostlih/stanovanjih/hotelih/motelih

Hvala :)

lp
Slika

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Po jun 14, 2010 7:45 am

Bestwesteren, Days Inn, ... malo morje teh motelov je po USA, sicer ponavadi ko sva bila s kolegom dol je bila soba za 4, tako da malce pobrskaj pa bi se moralo kaj najti. Sva pa bila na Floridi, Prve 3 tedne v novembru ko tam ni sezone pa ni bilo nikjer problemov s prostorom, prav tako z ''gužvo'' po cestah ( Miami, Miami beach.... ). Kaksen plan pa imate ? :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jun 14, 2010 8:14 am

Sta si prej sobe rezervirala al sta jih kr na poti najdla?

Plan je najprej it v NY za en tedn, potem pa Miami za drug teden, ostalga plana pa zaenkrat še ni :)

lp
Slika

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Po jun 14, 2010 8:24 am

Sob nisva prej rezervirala, bi pa če bi šel še 1x jih, vsaj za prve 2 noči da se aklimatiziraš. Rezervirala sva edino avto. Problem je bil, ker sva prišla tja okrog polnoči ( Miami), Moteli pa se izven sezone zaprejo večinoma že ob 22h.. tako da sva imela kar precej dela z iskanjem... za naprej potem ni bilo problemov, sva vse sproti našla.

Midva sva letela v Miami, nazaj pa potem iz Orlanda. Vmes sva pa imela avto. Karte že imate ? Na vašem mestu bi letel do NY, nazaj pa potem iz Miamija ali pa Orlanda. Vmes pa bi najel avto ker je po moje to najboljša varianta ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jun 14, 2010 9:40 am

Smo kar kupili karte za vse, pa nas je prišlo 400 € povratna za NY pa 170 € notranji povratni let za Miami. Tko da nazaj letimo tudi iz NY. Tako je prišlo najceneje. Sem pa jaz hotel da bi avto najel, sam mam same ženske sabo, one so pa bol komot, tko da smo zarad tega pač z avijonom.

lp
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov