Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

oficir

Prenosna klima težava!

Napisal/-a oficir To jun 15, 2010 5:16 pm

Pozdravljeni!

Kupil sem prenosno klimo matrix. Imam težavo in sicer klima ne hladi. Samo piha vendar prostora nič ne ohladi. Ve kdo kaj bi lahko bilo? Tam kjer je treba naliti vodo sem nalil tako kot piše tudi navodila sem prebral vendar zaman . Kdo ve je mogoče treba tja notri namesto vode naliti kakšno tekočino npr. hladilno. Je v garanciji 3 leta zato jo bom poslal nazaj če se stvar ne reši. Zdi se mi pa da bi morala za 2600w hladilne moči ohladiti dnevno sobo. Evo še link do klime :

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_ ... _MPA-09AMA

Najlepša hvala vsem za odgovore zelo mi boste pomagali!

Lp Marjan

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 To jun 15, 2010 6:26 pm

Res čudno lahko da je kaj narobe s termostatom, nisem siguren tako da me ne držat za besedo vsaj na naši je bil kriv. Sicer je pa na tem forumu veliko dobrih poznavalcev bele tehnike ki ti bodo znali pomagati.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jun 15, 2010 7:03 pm

čist nakratko: vrgel si denar stran......

PS da je to šrot, sem se prepričal že v prejšnjem stoletju, ko je bratranec kupil Electroluksovo (2,2) za "ohladit" prikolico.....čeprav je izpihovala 7 stopinj, je zgleda oddajala preko kopresorja 5x višjo temp. zato, če hočeš prenosno, morata biti enoti ločeni, druge ni....

nekako tako:
Slika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jun 15, 2010 9:00 pm

js bi na avtorjevem mestu še enkrat prebral navodila. Te klime majo ponavadi rezervoar za destilirano vodo in za razvlaževanje isti. Če je pri hlajenju rezervoar poln, avtomatsko izklopi kompresor in ne hladi.
LP Rok

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To jun 15, 2010 9:30 pm

Probaj zapret okna in vrata v stanovanju.....

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To jun 15, 2010 9:59 pm

airmike je napisal/-a:Probaj zapret okna in vrata v stanovanju.....

Prenosna klima je stran vržen denar. Pika.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Prenosna klima težava!

Napisal/-a lisko To jun 15, 2010 11:42 pm

oficir je napisal/-a:Pozdravljeni!

Kupil sem prenosno klimo matrix. Imam težavo in sicer klima ne hladi. Samo piha vendar prostora nič ne ohladi. Ve kdo kaj bi lahko bilo? Tam kjer je treba naliti vodo sem nalil tako kot piše tudi navodila sem prebral vendar zaman . Kdo ve je mogoče treba tja notri namesto vode naliti kakšno tekočino npr. hladilno. Je v garanciji 3 leta zato jo bom poslal nazaj če se stvar ne reši. Zdi se mi pa da bi morala za 2600w hladilne moči ohladiti dnevno sobo. Evo še link do klime :

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_ ... _MPA-09AMA

Najlepša hvala vsem za odgovore zelo mi boste pomagali!

Lp Marjan

Ne vem kam si ti vodo nalival a edini rezervar ki ga ima ( lahko da ima samo ta ki jo jaz uporabljam tako) je rezervar za kondenz, ki pa mora bit prazen. Sicer pa res verjetn stran vržen denar.....prenosne klime niso ne vem krik tehnologije. Sam sem pred petimi leti dal takratnih 72 jurjo za montažno.....še zdaj lepo hladi brez vseh servisov.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To jun 15, 2010 11:47 pm

WMB je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:Probaj zapret okna in vrata v stanovanju.....

Prenosna klima je stran vržen denar. Pika.

Se strinjam. Klima mora met notranjo in zunanjo enoto. Al pa odvod toplega zraka iz prostora (pri prenosnih). Tako da prenosna oz. mobilna klima hitro postane nemobilna ker tiste cevi je zraven 2m :D Tak da je takoj cel point mobilnosti zgubljen:D

Te varjante z nalivanjem vode pa ledom so pa dragi ventilatorji ki se prodajajo kot klime.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Prenosna klima težava!

Napisal/-a Energetik81 Sr jun 16, 2010 1:26 pm

oficir je napisal/-a:Pozdravljeni!

Tam kjer je treba naliti vodo sem nalil tako kot piše tudi navodila sem prebral vendar zaman . Kdo ve je mogoče treba tja notri namesto vode naliti kakšno tekočino npr. hladilno.

Človek božji, kakšno vodo si ti nalival? Kot je napisal lisko, je edina posoda na dnu klime zato, da se v njej zbira kondenz. Če ga je preveč, se klima ustavi. Ti si pa očitno nalil vodo in s tem praktično ustavil klimo.
Sicer pa imajo prenosne klime zanič izkoristek in jih je pametno uporabljati le v primerih, kjer ni druge variante.
Jaz sem imel neko no-name kitajsko, pa je nekako vzdrževala znosno temp. v podstrešni sobi (15cm izolacije, gips plate, strešno okno), vendar je tudi porabila veliko kWh.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx To jun 29, 2010 2:34 pm

mi smo imeli takšno klimo na dostavniku da je pijačo držala hladno na prireditvi =)
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To jun 29, 2010 3:17 pm

lenivec je napisal/-a:am maš speljan odvod vročega zraka?

Tole tudi mene zanima, pa res kako vodo pa kam si nalival?

Meni je dobro delala, samo glasna je.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

oficir

Napisal/-a oficir Sr jun 30, 2010 9:50 pm

alanq4 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:am maš speljan odvod vročega zraka?

Tole tudi mene zanima, pa res kako vodo pa kam si nalival?

Meni je dobro delala, samo glasna je.

Vodo sem nalil v posebno odprtino na klimi kjer tudi piše da se notri nalije voda, saj ima klima funkcijo razvlaževanja in je treba notri nalivati vodo če hočeš dosečti učinek. Tam kjer pa se zbira kondenz sem pustil pri miru saj vem da se tja notri nič ne naliva.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jul 01, 2010 7:52 am

Človek, že sama logika ti pravi, da če naprava razvlažuje, pobira vodo iz zraka, ne pa da bi jo moral še dolivati.
Po mojem si ti nekaj zamešal navodila, ali pa imaš tisto poceni kvazi-klimo, ki to sploh ni (brez kompresorja), ampak samo preko izhlapevanja vode daje hladilno moč 60W, kar je praktično nič. Poleg tega ti prostor še navlaži, kar poslabša občutek vročine.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So jul 03, 2010 9:47 am

Energetik81 je napisal/-a:Človek, že sama logika ti pravi, da če naprava razvlažuje, pobira vodo iz zraka, ne pa da bi jo moral še dolivati.
Po mojem si ti nekaj zamešal navodila, ali pa imaš tisto poceni kvazi-klimo, ki to sploh ni (brez kompresorja), ampak samo preko izhlapevanja vode daje hladilno moč 60W, kar je praktično nič. Poleg tega ti prostor še navlaži, kar poslabša občutek vročine.

Točno tko, imel isto prenosno klimo kao, notr dal se tiste posodice ledu, v 10 urah delovanja je zgrela prostor za ene 3 stopinje.

Samo v smeti sm jo fuknu, pa mislim da je bila isto matrix :D
Slika Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost