Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

stara kamera in pc

Napisal/-a sparky Po jul 19, 2010 7:40 pm

pozdravljeni

Doma imamo kamero, ki je že iz mode(canon), ta kamera snema filmčke na kasetke in teh kasetk imamo doma ogromno presnetih z družinskimi spomini, s te kamere bi namreč rad spravil posnetke v pc in nevem kakšen kabel moram kupiti, zraven je original kabel samo s tistim kablom lahko gledam samo na televiziji.

-priklopi na kameri

Slika

L.p sparky :D

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Pe jul 23, 2010 8:24 pm

gafično kartico s tv out ter navadni 3.5 jack kabel katerega pa imajo skoraj vsaki zvočniki snemljivega (se razdvoji v rdečo in belo oz. črno barvo)
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jul 23, 2010 8:33 pm

shaggx je napisal/-a:gafično kartico s tv out ter navadni 3.5 jack kabel katerega pa imajo skoraj vsaki zvočniki snemljivega (se razdvoji v rdečo in belo oz. črno barvo)

Misliš reči "video composite in" :?:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

rixy
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rixy Po jul 26, 2010 6:56 am

Kolikor vem z grafično kartico, ki ima TV-OUT ne gre zajema videa v računalnik.
Dejansko potrebuješ TV/VIDEO kartico na katero priklopiš kamero. Na računalniku potrebuješ kakšen program za urejanje video vsebin (Pinnacel Studio, Adobe Premiere, Win XP in Win7 imata že v osnovi vgrajem Microsoftov program za urejanje videa).

S tem programom nato zajameš (digitaliziraš) video v računalnik, ga obdelaš po svoje (napisi, podnapisi, zvok, prehodi med scenami itd.), nato pa posnameš DVD ali pa kar v avi, po želji.

Čist simpl. ;)

Če že kupuješ TV kartico in bi potem rad gledal še TV na računalniku, bodi pozoren na to, da bo imela vgrajen DVB-T/C tuner z mpeg4 dekodiranjem videa in AAC dekoder zvoka.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jul 26, 2010 7:02 am

če rabiš tv kartico ti jo jaz prodam...za male pare pa čisto malo uporabljeno:

imam pa to kartico:
http://www.mimovrste.com/artikel/268002 ... e-gt-p8000

dam ti jo za 20eur.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky Ne avg 01, 2010 7:51 pm

-še vprašanje zakaj ko jaz presnamem celoten video cca 2 uri, mi zasede ta video na disku malo več kot 100 gb

Uporabniški avatar
bostek
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a bostek Po avg 02, 2010 11:15 am

probaj nastavit stiskanje videa... če ne gre direkt pa kakšen program da ti pretvori

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky Po avg 02, 2010 11:22 am

bostek je napisal/-a:probaj nastavit stiskanje videa... če ne gre direkt pa kakšen program da ti pretvori

ja stisnem ga v winraru samo traja celo večnost da ga stisne, pa še stisnjeno je preveč, razmišljam da bi kupil zunanji trdi disk, saj želim video ohraniti za večno, pravijo da ni dobro na dvd ali cd posneti družinskih slik ker po več letih mehansko izginejo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po avg 02, 2010 12:44 pm

sparky je napisal/-a:
bostek je napisal/-a:probaj nastavit stiskanje videa... če ne gre direkt pa kakšen program da ti pretvori

ja stisnem ga v winraru samo traja celo večnost da ga stisne, pa še stisnjeno je preveč, razmišljam da bi kupil zunanji trdi disk, saj želim video ohraniti za večno, pravijo da ni dobro na dvd ali cd posneti družinskih slik ker po več letih mehansko izginejo.

Uporabi zastonjski programčič Handbrake, ki uporabi vsa procesorska jedra, ki so na voljo. Pa seveda je dobro, če imaš procesor s čim več jedri. Laho naštelaš v kateri format pretvori, kako velik/kvaliteten naj bo fajl ipd. Je pa pretvorba dolgotrajen proces.
Glede DVD - meni v 8 letih ni izginila niti 1 slika z desetin CD/DVD, ki jih imam. Imam pa seveda narejene dvojne kopije vseh svojih fotk - ena verzija na zunanjem disku, druga na DVD.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky Po avg 02, 2010 4:55 pm

Energetik81 je napisal/-a:
sparky je napisal/-a:

Uporabi zastonjski programčič Handbrake, ki uporabi vsa procesorska jedra, ki so na voljo. Pa seveda je dobro, če imaš procesor s čim več jedri. Laho naštelaš v kateri format pretvori, kako velik/kvaliteten naj bo fajl ipd. Je pa pretvorba dolgotrajen proces.
Glede DVD - meni v 8 letih ni izginila niti 1 slika z desetin CD/DVD, ki jih imam. Imam pa seveda narejene dvojne kopije vseh svojih fotk - ena verzija na zunanjem disku, druga na DVD.

nad programom sem razočaran, saj melje in melje naredi pa nič, pa še šteka povrhu, tako da gumb reset pride prav, ima kdo še kakšen program za stiskanje filmov, četudi ni zastonjski

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky Po avg 02, 2010 6:58 pm

-no evo končno sem našel rešitev: video, ki je prej zasedel 100gb, sedaj zasede okoli 1gb, zadevo sem rešil tako da sem v nastavitvah kjer se izbere format s katerim zajema video, spremenil nastavitev iz AVI v MPEG, imam še vprašanje kateri program za rezanje videa je najboljši in enostaven.

rixy
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rixy To avg 03, 2010 3:24 pm

Vsestranski program za montažo videa, kot tudi za zajemanje, je Pinnacle Studio 14 HD, cena pa je vsega 60€ (BigBang)...

Kateri program si ti dobil zraven? Ulead VideoStudio?

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Napisal/-a sparky Sr avg 04, 2010 6:52 am

rixy je napisal/-a:Vsestranski program za montažo videa, kot tudi za zajemanje, je Pinnacle Studio 14 HD, cena pa je vsega 60€ (BigBang)...

Kateri program si ti dobil zraven? Ulead VideoStudio?

zraven sem dobil program: Ulead VideoStudio SE DVD

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr avg 04, 2010 8:05 am

sparky je napisal/-a: imam še vprašanje kateri program za rezanje videa je najboljši in enostaven.

VirtualDub - zastonjski.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov