Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Vprašanje glede krovstva!!!

Napisal/-a dolenc46 To okt 05, 2010 7:21 pm

Torej, zadeva je sledeča.

Nekateri se morda spomnite letošnje toče ki je pustošila po Grosuplju in Ig-u ter okolici. Na naši garaži doma je povzročila kar precej škode tako da sem moral zamenjat dobrih 15 salonitk.

Ker pa so obstoječe salonitke stare prek 30 let smo se odločili to jesen zamenjati prav vse. Dobili smo predračun lokalnega krovca ki pa se mi zdi hudičevo drag.
Sam se ne spoznam na krovstvo in njihove cene ampak tol se mi zdi pa prehudo.

1.DEMONTAŽA azbestnih plošč ter ODVOZ NA DEPONIJO
148 m2 x 4€/m2=592€
2.DEMONTAŽA kleparskih izdelkov z ODVOZOM NA DEPONIJO
45tm x 1€/tm=45€
3.DOBAVA ter MONTAŽA novih sivih valakocementnih PLOŠČ 8V
148 m2 x 16€/m2=2.368€
4.DOBAVA ter MONTAŽA sivih vlakocementnih SLEMENJAKOV 8V
10,3 tm x 26€/tm=267€
5.DOBAVA ter MONTAŽA žlebov iz Zn pločevine rjave barve RŠ 33cm
21tm x 15€/tm=315€
6.DOBAVA ter MONTAŽA izlivnih kotličkov 33/10 iz Zn pločevine rjave barve
4kom x 16€/kom=64€
7.DOBAVA ter MONTAŽA odtočnih cevi fi10 iz Zn pločevine rjave barve
12tm x 16€/tm=192€
8.DOBAVA ter MONTAŽA odtočnih kolen iz Zn pločevine rjave barve
6kom x14€/kom=84€
9.DOBAVA ter MONTAŽA zidne obrobe iz Zn pločevine rjave barve
12tm x 18€/tm=216€

VSE SKUPAJ= 4.143,80€

Naj še povem da je krovec doma 500m od nas torej za prevoz ne bo zapravu bogastva, deponija pa se nahaja dobre 4km do naše hiše.
Naklon strehe je zelo majhen, ker je to garaža tako da tudi ni nobene posebne višine.

Sprašujem vas ali se vam zdi drago za to kar bo storil(meni se zdi) in ali naj raje pogledam za drugim krovcem.

Mogoče pozna kdo kakšnega preverjenega iz okolice Grosupljega ali pa iz Ljubljane.

Prosim za čimprejšnje odgovore, ker se temu krovcu kar malo mudi(hmm le zakaj) in bi rad malo razširil svoj pogled kaj lahko dobim in za koliko.

Hvala za odgovore že vnaprej.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 05, 2010 7:31 pm

lahko ti rečem samo, da tretja postavka drži in tukaj je zgleda cena kr enotna po celi Slo; od sodelavca starši so menjali salonitke julija in so dali za praktično enako kvadraturo isti znesek, le da so(smo) delali sami, zato drugih postavk ni bilo, žlebi so bili menjani nekaj let nazaj, stare je pa sosed odpeljal v vinograd in jih bo za nekaj uporabil.

P.S probaj za kakih 300 eur. zmanjšat ceno, za kaj več pa mislim, da ne bo šlo - salonitke morajo na uničenje a Anhovo in to tudi stane.....

Uporabniški avatar
dolenc46
Novinec

Napisal/-a dolenc46 To okt 05, 2010 7:44 pm

Po vsej verjetnosto bom sam demontiral in odpeljal salonitke, ker sem to že ene parkrat naredil in je zastonj če jih pripelješ na deponijo ker veljajo kot strupen gradbeni odpadek.
Potrebuješ samo številko parcele, pa na palete jih moraš dat ter povit z folijo. To bom verjetno sam naredil, ker me nafta za traktor da naredim par fur do deponije stane veliko manj.

Žlebove bomo tudi sami dol pobral in odpeljal do bližnjega odpada železa.

Sprašujem v bistvu zato ker je mati samohranilka, in sem jaz najstarejši predstavnik moškega spola v družini in mam občutek da bi rad krovec malo zaslužil z nami. Mogoče se pa samo motim, ampak raje tako vprašam da dobim še kakšno informacijo. ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 05, 2010 8:24 pm

Išči drugega krovca. Ali pa sam vse naredi, pa plate na prikolico in sam pelji na deponijo.
Če so bile tok let na strehi, boš pa še tist dan dihal azbest, ko jih boš dol dajal s strehe.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 To okt 05, 2010 8:47 pm

Ponavadi ravno ''sosedje'' najbolj zasolijo ceno. Glede na to da nisi iz velemesta, malce še poišči naokoli, ziher se najde kakšen vaški ''krovec'',
ki ti bo zadevo zrihtal ugodneje. Mas pa na PM en kontakt, pred cca 5imi leti so pri nas menjali streho, cena pa vec kot ugodna !
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov