Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

mišek
Uporabnik

Digitalni sprejemnik za TV

Napisal/-a mišek Če okt 07, 2010 9:33 pm

Pozdravljeni!

Doma imamo še eno staro televizijo, ki bi jo rad uporabil.
Danes sem kupil tale pretvornik
http://www.bigbang.si/slika/dodatki-in- ... sprejemnik
Problem je sedaj ta, da mi ne najde nobenega kanala. Če priklopim direkt anteno na tv potem je recimo SLO 2 kar dobra slika ostalo je bolj slabo. Ko pa anteno priklopim, na to škatlo, iz tega pa potem preko scart kabla na tv ne najde nobnega kanala.
Zakaj to? V čem je problem.
Signal more bit, ker sosed 70m niže ima navadno anteno priklopleno na tv, ki ga je sedaj kupil, tako da že ima mpeg4 ima super sliko (prej ni imel druga kot slo1 in slo2, pa še to bolj slabo). Jaz pa na drugi tv ne morem sprobat, ker LCD imamo 2 leti star pa še nima mpeg4.
Po moje signal mora bit, antena dela, kanalov pa ne najde? Je naprava zanič, nesem nazaj, zamenjat?

Sem pa probal dat USB ključ noter, tisto pa lahko vse gledaš slike, tak da povezava prek kabla dela.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe okt 08, 2010 1:42 pm

jst ko sm kupil novo televizijo, sem mogel za gledanje preko antene izbrati državo: finska, da je potem našlo kanale. me je to prodajalec opozoril ob nakupu. pač jezik ostane slovenski, samo "država" pa izbereš finska
naj bi imeli finci iste nastavitve kot mi...ne vem zakaj ne velja kot slovenija.
Lep pozdrav :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 08, 2010 2:12 pm

Aja, da bi moral finsko zbrat?
Zanimivo, v navodilih nič ne piše, da bi moral kaj druga zbrat.
Bom še šel zdajle v eno štacuno vprašat, če kaj ve zakaj ne dela, drugače bom pa nazaj nesel.

Hvala za namig, bom probal.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe okt 08, 2010 2:15 pm

smo imeli doma enak problem. čez dan, dva je sam od sebe našel kanale in začel delat :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Pe okt 08, 2010 6:31 pm

mišek je napisal/-a:Aja, da bi moral finsko zbrat?
Bom še šel zdajle v eno štacuno vprašat, če kaj ve zakaj ne dela, drugače bom pa nazaj nesel.

Hvala za namig, bom probal.

pa mi je prodajalec rekel, da piše v navodilih, ampak ni nč pisalo. sicer gre za televizijo..

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe okt 08, 2010 8:57 pm

Rešil problem, najprej sem probaval z neko anteno, ki ima ojačevalec, tisto ni delalo nič. Potem priklopim na navadno anteno, najde neka dva čudna prorama, Pink si pa še eden, neko čudo, prvič slišim, da to obstaja :lol: O klasičnih programih, ki bi jih hotel met (slo, pop, a kanal,...) ni bilo sluha ne duha.
Mi ni dalo mira, grem s to škatlo k sosedu in pri njemu probamo na njihovo staro televizijo. Najde vse programe, dela brez problema. Grem gledat na podstrešje kako ima zasukano anteno; jo je imel ravno v drugo stran kot pri nas.
Doma splezam po šperovcih pod vrh strehe in obrnem anteno v drugo stran, dam na iskanje - nič. Že skoraj znorim, še prestavim na finsko, no potem je pa našel 8 kanalov. Pri sosedu je delalo z nastavitvijo na slovenijo.
Zdaj dela, samo včasih se pojavijo kocke. Drugače pa je slika taka kot na siolu, če ne še celo boljša ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So okt 09, 2010 10:17 am

mišek je napisal/-a:Zdaj dela, samo včasih se pojavijo kocke.

še maaaaaalo zasukaj anteno (najbolje bi bilo, če bi točno vedel, kje je oddajnik)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So okt 09, 2010 11:50 am

8 kanalov mas samo ? Ki si te doma ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid So okt 09, 2010 11:58 am

mišek je napisal/-a:Aja, da bi moral finsko zbrat?

Saj tud pri našem LGju ni nič pisalo, da bi mogo izbrat švedsko, ker na slovenija itak ni najdlo skor nič. Nasvet pa sem našel na internetu. Tako da pri LG-jevih lcdjh je najbolše izbrat državo Švedska, ostalo je pa tak Slovenija in dela bp. ;)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST So okt 09, 2010 12:00 pm

Imam doma dva LG-a, na obeh imam Slovenija kot jezik in država, eden ima digitalni sprejemnik vgrajen, na drugemu sem dokupil včeraj, oba najdeta 18 programov...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster So okt 09, 2010 12:51 pm

men vleče 11 programov, pa mam strešno anteno obrjeno proti uršlji gori (koroški). bi še mogu eno anteno met, pa jo obrnit proti ljubljani ali zagrebu, pa bi še mi tam par programov našlo...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po okt 11, 2010 10:02 am

Courage™ je napisal/-a:8 kanalov mas samo ? Ki si te doma ?

Kozjansko ;)
Pa saj, kaj jih je sploh kaj več? Tudi v tistih brošurah "digi tv" piše za vzhodno Slovenijo, da je 8 kanalov. Pri nas vleče slo1, slo2, slo3, pop tv, A kanal, tv3, rts, pa še eden se ne spolnim zdaj.
Anteno imam obrnjeno proti Žusmu, prej sem imel pa proti Boču in tam je našlo samo dva kanala: Pink si pa še nek čuden, se tud ne spolnim kaj je že bil. Zdaj mi nobenega od tisteh dveh ne najde.
Konec koncev je pa to tudi dovolj, to ima mama, da zvečer malo dnevnik pogleda, druga pa tako ne gleda. Za sebe imam pa tako siol tv.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po okt 11, 2010 10:51 am

@mišek: Koliko kanalov v enem multiplexu lahko ze sprejemas (tudi sosednje drzave) si oglej tu: http://igorfuna.com/dvb-t/slovenia/ Tu bos nasel tudi celotno razvijanje in analiziranje.

Tista brosura je podobna temi izpred dveh let s katero sem tudi nacel DVB-T debato na tem forumu v Sloveniji, ko je uporabnikova kartica ze "skoraj" odletela skozi okno/v smeti: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 39#1135139 Nadaljnje pa tudi v tej: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=74047
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če okt 21, 2010 8:11 pm

Sem spraševal že...tudi pri nas bi kupili ta pretvornik, ampak eni pravjo, če nimaš na tv-ju AAC, zvoka al kaj že, da ne bo delalo in, da je pač TV neuporaben za pretvornik, mamo en Panasonic l.00 cca 70cm.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če okt 21, 2010 11:31 pm

tiguan je napisal/-a:ampak eni pravjo, če nimaš na tv-ju AAC, zvoka al kaj že, da ne bo delalo

Kateri so to "eni" ki to pravijo? Da ni to slucajno spet tvoja ideja... Soncek, kodiranje, ki je nastavljeno za Slovenijo je MPEG-4 vkljucuje pa standarde za video AVC oziroma H.264 za sliko in AAC za zvok. Ta AAC oz. Advanced Audio Coding pa je kodirni standard v sprejemniku (tako v digitalnem sprejemniku kot enoti in v LCD, Plasma, LED TV-jih. Torej tu nima to nikaksne veze s katodnim TV sprejemnikom, ker vse te standarde dekodira enota ali ze napisani ploski TVji.

Pouci se malo o kodeku AAC: http://www.iis.fraunhofer.de/EN/bf/amm/ ... /aaclc.jsp
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov