Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

ACER G730Z

Napisal/-a en3rgie Če nov 18, 2010 6:45 pm

Lep pozdrav .. kupil sem laptopa Acerja .. in ma namescen nek kurcev linux .. (linpus) .. in zdej bi rad nalozil xpje in nimam pojma kako naj pridem v bios .. da si nastavim first boot .. ma mogoce kdo kej pojma ?

h4ck
Stalni uporabnik

Re: ACER G730Z

Napisal/-a h4ck Če nov 18, 2010 7:30 pm

Si probal f2, delete ? Verjetno ma timeout ki je namenjen glih tem gumbom nastavljen na 0 in ti kar preskoči ,tak da takoj zaženes probaj f2,del , ali pa kaj podobniga, bi moralo iti.

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Če nov 18, 2010 8:11 pm

en3rgie je napisal/-a:Lep pozdrav .. kupil sem laptopa Acerja .. in ma namescen nek kurcev linux .. (linpus) .. in zdej bi rad nalozil xpje in nimam pojma kako naj pridem v bios .. da si nastavim first boot .. ma mogoce kdo kej pojma ?

Pozdravljen!

Enako sem jaz naredil na mojem Acerju... takoj ko ga vklopiš in ti prikaže prvo "sliko" pritisneš DELETE. Tako prideš v meni, tam pa potem nastavi dvd-rom na 1 mesto (pod boot). Tako, ko boš vstavil dvd z windowsi, ti bo dvd zagnalo in enostavno naložiš windowse.

Lp

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če nov 18, 2010 8:26 pm

Pa še to, če je prenosnik z SATA diskom, nastavi v biosih da ti dela kot IDE , ker drugace ti bo v setup xp-jih pisalo da nimas diska oz bluescreen.

Lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe nov 19, 2010 8:29 am

h4ck je napisal/-a:Pa še to, če je prenosnik z SATA diskom, nastavi v biosih da ti dela kot IDE , ker drugace ti bo v setup xp-jih pisalo da nimas diska oz bluescreen.

Lp

oz. v nekaterih bisoih se temu reče Sata native mode - Disable.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe nov 19, 2010 8:43 am

enako sem se na 'hecal' s puncinim asusom.. večkrat boš moral poskusiti poskusiti, ampak ne obupaj :) ..hitro pritiskaj del ali F8 .. ko ti bo uspelo.. si v biosu popravi ta čas na 2 sekundi.. Upoštevaj tudi nasvet z IDE .. drugače boš preklinjal blue screen of death :)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Če nov 25, 2010 7:31 pm

zdravo

-najprej naj ti povem da boš preden greš delati vse to kar so ti napisali uporabniki moral kupiti oz. downloadati(piratsko) windows xp SP3 (če imaš partis vpiši v iskanje "windows xp sp3 sata") ko boš zapekel xp cd plošček vstavi in restartaj potem mora pa sam pognati, drugače pa pritiskaj tipke esc, F2, delete...

p.s: veliko sreče pri iskanju driverjev

L.p Sparky
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov