Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Problem z zvočno kartico

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 21, 2011 6:59 pm

No, sem opazil, da se vzporedno odvija podobna tema, ampak sam imam malce drugačen problem.

Imam namreč sicer že precej star računalnik, ampak to niti ni toliko pomembno. Naložen je najnovejši windows xp, pred tem je bila ena starejša verzija xp-ja, kjer je bolj ali manj delalo vse. Sedaj pa imam problem z zaznavanjem oz. usposabljanjem zvočne kartice. Namreč v računalnik sem naknadno vgradil genius 5.1 zvočno kartico, zato, da lahko gor priklopim 5.1 hišni kino. Z driverji, ki so poleg in na tastarih windowsih sem sicer imel precej težav, da sem zadevo usposobil, ampak potem je kar naenkrat delovala (se niti ne spomnim kaj in zakaj me je matralo).

Sedaj sem imel problem, da najprej računalnik sploh ni prevajal zvoka. Potem sem nasnel driver, ki je bil priložen kartici, ampak ker je zadeva precej stara že, ni delovala prepričljivo, zato sem si z geniusove strani snel novejši driver za sicer enako kartico. sedaj pa nastopi sledeča težava:

iz računalnika sem spravil zvok, vendar delujejo le 4-je zvočniki. torej sprednja dva in zadnja dva pa še to ne preveč prepričljivo. poleg driverjev je nasnet tudi preizkusni program, kjer pa vsi zvočniki delujejo kot morajo. torej spredaj, center, zadaj in woofer.

kako zdej zadevo usposobit, da bo delovala overall in ne samo v preizkusnem programu? zdi se mi, da je računalnik ni popolnoma "registriral", saj je med strojno opremo ni (ampak kljub temu nekaj spravi iz sebe)..,

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Re: Problem z zvočno kartico

Napisal/-a weasel Po feb 21, 2011 7:16 pm

Poskusi it pod nadzorno/zvočniki in poglej pod lastnosti, pa se malo igraj z kljukanjem. Sem imel pred kratkim podoben primer in je bla fora v eni kljukci- nisem imel obkljukano Polnilo zvočnika.
Še prej pa poglej v "preizkusnem programu", če slučajno ni kaj obkljukano. Pa sproti predvajaj glasbo oz. film, da boš takoj slišal, če bo kakšna sprememba.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 21, 2011 10:19 pm

sem zdej probal še druge driverje nasnet. sem nekej našu na geniusovi strani. no zdej deluje (vsaj na prvi pogled), upam da je to to :D

Stup0
Nov uporabnik

Napisal/-a Stup0 To feb 22, 2011 3:10 pm

Če si iz njihove strani potegnil novejše gonilnike in ti sedaj deluje b.p. je res to to! :)
Mislim, da imajo tudi en software, kjer je več nastavitev za vsak kanal posebaj.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov