Napisal/-a C4V4L13R Po feb 21, 2011 6:59 pm
No, sem opazil, da se vzporedno odvija podobna tema, ampak sam imam malce drugačen problem.
Imam namreč sicer že precej star računalnik, ampak to niti ni toliko pomembno. Naložen je najnovejši windows xp, pred tem je bila ena starejša verzija xp-ja, kjer je bolj ali manj delalo vse. Sedaj pa imam problem z zaznavanjem oz. usposabljanjem zvočne kartice. Namreč v računalnik sem naknadno vgradil genius 5.1 zvočno kartico, zato, da lahko gor priklopim 5.1 hišni kino. Z driverji, ki so poleg in na tastarih windowsih sem sicer imel precej težav, da sem zadevo usposobil, ampak potem je kar naenkrat delovala (se niti ne spomnim kaj in zakaj me je matralo).
Sedaj sem imel problem, da najprej računalnik sploh ni prevajal zvoka. Potem sem nasnel driver, ki je bil priložen kartici, ampak ker je zadeva precej stara že, ni delovala prepričljivo, zato sem si z geniusove strani snel novejši driver za sicer enako kartico. sedaj pa nastopi sledeča težava:
iz računalnika sem spravil zvok, vendar delujejo le 4-je zvočniki. torej sprednja dva in zadnja dva pa še to ne preveč prepričljivo. poleg driverjev je nasnet tudi preizkusni program, kjer pa vsi zvočniki delujejo kot morajo. torej spredaj, center, zadaj in woofer.
kako zdej zadevo usposobit, da bo delovala overall in ne samo v preizkusnem programu? zdi se mi, da je računalnik ni popolnoma "registriral", saj je med strojno opremo ni (ampak kljub temu nekaj spravi iz sebe)..,