Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: Kako do prve redne zaposlitve?

Napisal/-a MyWay! Če feb 03, 2011 8:52 am

:mrgreen: :mrgreen: Straight forward.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne feb 06, 2011 8:54 pm

vsaj iskren je :mrgreen:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne feb 06, 2011 9:07 pm

jaz sem kar poslal prošnjo v zdr.ustanovo brez tega da bi bil objavlen kakršenkoli razpis...po 3 tednih sem šel na razgovor in dobil službo...najprej za 3 mesece...ta 3 meseca sem se trudil oziroma crkoval na svoji strokovnosti(zdravstvo), bil vedno dosegljiv na tel,nadomeščal bolniške itd...tako da sem pri svojih 21 letih dobil službo za nedoločen čas...seveda je tu tudi zelo velika odgovornost.človeška življenja in če seveda pogledamo kakšne so okoliščine v današnjem svetu ne glih slaba plača...tak da je treba vztrajat,biti priden,human ter strokoven na svojem delovnem mestu...je pa dans tako..isti falus al si za nedoločen čas ali pa določen čas ko te lahka jutr zafukajo če jim paše...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 06, 2011 9:43 pm

Do prve ali nadalne zaposlitve sploh ni problem če si efektiven pri delu, ki dela dobiček, problem je v tem da je 90 procentov preveč visokoizobraženih, ki bi radi viseli kot smrkel v pisarnah, in občinskih uradih (efektivno delati itak da nočejo) Sem probal že ko sem končal šolo pri 18-ih kramp in lopato, pri 23-ih bil 5let vodja, gradbišč in od takrat nikoli več, saj za tako funkcijo moraš biti kar precej zahrbten in hinavski, čene te ali ena ali druga stran zje*e (nisem take sorte) zato sem najraje pač strojnik z nižjo plačo kot bi jo lahko imel, ko sem odklonil več kot pol leta nazaj za vodjo deponije. Res pa da za 3000€ bi tudi to sprejel
PS: 10.5 let delovne dobe menjal 3 firme povsot imel 3 mesece pogodbeno nato stalno, in imel vse skupaj 3 dni zavoda. Od privatnika na državno firmo iz petka na ponedeljek, brez zavoda, tako da se vse da če je le volja, in seveda to kar vsak šef/direktor pričakuje. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Stup0
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a Stup0 To feb 22, 2011 3:19 pm

Glede na to, da imajo pri 90% ponudbah že v naprej izbrane kandidate, je kar težko dobiti redno zaposlitev.
Sam pošiljam 4 mesece v povprečju po eno prošnjo na dan, pa ponavadi tudi odgovora ne dobim.
Še preko študentskega servisa se težko najde zaposlitev, sploh če iščeš delo, ki te veseli.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 22, 2011 8:00 pm

Sam sem dobil službo na vodilnem položaju brez kakršnih koli vez ali poznanstev....tudi izkušenj z vodenjem nisem imel nobenih, prav tako pri prejšnjih službah nisem imel nobenih vez, tako da se da, samo moraš biti ob pravem trenutku na pravem mestu.

Se strinjam pa s tem, da je veliko razpisov samih sebi namen, ker kandidati so že izbrani, prav tako pa je odvisno od vsakega posameznika kako izbira kadre, sam imam malo drugačen način izbiranja ljudi, ki jih bom zaposlil.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 22, 2011 8:14 pm

speedfreak je napisal/-a:Sam sem dobil službo na vodilnem položaju brez kakršnih koli vez ali poznanstev....tudi izkušenj z vodenjem nisem imel nobenih, prav tako pri prejšnjih službah nisem imel nobenih vez, tako da se da, samo moraš biti ob pravem trenutku na pravem mestu.

Se strinjam pa s tem, da je veliko razpisov samih sebi namen, ker kandidati so že izbrani, prav tako pa je odvisno od vsakega posameznika kako izbira kadre, sam imam malo drugačen način izbiranja ljudi, ki jih bom zaposlil.

se pravi, če vozijo vw ne dobijo službe? :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 22, 2011 8:16 pm

adis je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Sam sem dobil službo na vodilnem položaju brez kakršnih koli vez ali poznanstev....tudi izkušenj z vodenjem nisem imel nobenih, prav tako pri prejšnjih službah nisem imel nobenih vez, tako da se da, samo moraš biti ob pravem trenutku na pravem mestu.

se pravi, če vozijo vw ne dobijo službe? :lol:

Dobra 8) .

Nisem imel tega kriterija, ampak ideja ni slaba, mogoče jo pa začnem uporabljat =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To feb 22, 2011 8:31 pm

Ni čisto tako...

Sam sem mnenja, da veliko šteje prvi razgovor oz. prvi vtis. Tisti, ki ga obvlada (hote ali nehote) lahko pravzaprav dobi katerokoli službo, medtem ko bodo ostali brez te osebne značilnosti malo bolj trpeli.

Drugače pa je moja zgodba taka. Prek študenca pričel v banki, po 2 mesecih mi je šefica dala priložnost za zaposlitev in tako sem kot mulo pri 19 letih začel v zaledju. Po treh letih dal odpoved zaradi nesoglasij z novo vodjo brez druge službe in odšel v drugo slovensko banko v času krize.

Res pa je, da spadam med zelo zaposljivo prebivalstvo. Nisem preveč izobražen (V. stopnja) in pri 23 letih imam 4 leta delovne dobe v banki. Vsekakor imam prednost pred sovrstniki, ki so ravno prišli iz faxa, sam pa bom doštudiral ob delu. Meni je izobrazba le formalna stvar, po moje štejejo bolj izkušnje in znanje.

Skratka predlagam zaposlitev preko študenca v podjetju, kjer bi rad delal, kjer se nato izkažeš.

Vedno pa je potrebna tudi sreča :)

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist To feb 22, 2011 11:04 pm

Se strinjam, ko končaš faks, imaš še kako leto dve, da vlečeš status, in v tistem času, imaše veliko več možnosti da te zaposlijo, saj preko študenta te lahko vzamejo na probo, in če jim ne ustrezaš te lahko teoretično gledano že drugi dan odslovijo. Če pa se izkažeš pa dobiš službo tam, ker ti hočeš, ne kaj ti drugi ponujajo.

Imaš pa tudi možnosti, če delaš nekje dlje časa preko študenta, da ti napišejo priporočilo, in če je bolj znana firma ti zagotovo kje pomaga.

Sam sem v enem podjetju delal, pred 3 leti, vmes sem naredil faks. sedaj ko imam spet čas za delo preko študenskega, trenutno spet delam v tem podjetju. In že prvi dan sem sam delal samostojno in sam nastavljal opremo itd, se pravi so se me zapomnili in mi še po 3 letih zaupajo
Sploh pa dobra roba se sama prodaje. :D
Alfa romeo 147
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov