Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Laserski barvni multifunkcijski tiskalnik

Napisal/-a dj_em To mar 29, 2011 9:28 am

Živjo,

rabm eno pomoč in sicer pri nakupu laserskega barvnega multifunkcijskega tiskalnika.
Uporabljalo se bo pa za občasno printanje poročil tu pa tam kak scan oz. kopiranje.

1.A se res splača kupt za moje zahteve laserski tiskalnik?
2.Opazil sem da obstajajo neki gel tonerji?????
3.Kater ink jet tiskalnik MF? Zdej mam HP pa se mi kartuše prej zasušijo kot pa jih porabim (star cca.4 leta)

hvala za nasvete in odgovore

lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: Laserski barvni multifunkcijski tiskalnik

Napisal/-a f.taunus To mar 29, 2011 11:41 am

Po moje se splača vzeti laserskega, po možnosti takega, na katerem se drum zamenja skupaj s tonerjem. Z inkjeti se ne splača zafrkavati, ker je kartuša prehitro prazna, polek tega pa je draga in po možnosti se je ne da dopolniti. Kupi mašino, za katero se dobijo ugodni obnovljeni tonerji, pa boš najbolj zadovoljen.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To mar 29, 2011 1:19 pm

Glede na prodajno ceno se baje ne splača. Tudi sam sem bil v tej dilemi, ali barvni laserski ali inkjet, pa sem se na koncu odločil za zadnjega. Tonerji (tudi neoriginal) so dragi, res je da so tudi kartuše, ampak vseeno no. Nakupna cena ja preceeeeeeeeeeeeej višja. Laser je res namenjen za veliko printanja.
Da ne bo pomote - laser je bomba, samo vprašanje če se ga doma splača met :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 29, 2011 1:22 pm

Midva imava laserca že nekaj let in deluje brez problemov. Kupujeva pa tonerje v avstriji, ker so cenejši kot pri nas (tudi za 30 evrov je nižja cena originalnih tonerjev).
Proti inkjetu je premija že zato, ker se ti ne morejo kartuše posušit.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To mar 29, 2011 1:34 pm

jaz imam laserskega samsunga clp 315 sicer nima scanerja ampak teh je pri hiši kolk češ.Je pa definitivno bolši od navadnega printarja prej sem mev lexmarka pa kadarkoli sem kaj hotu sprintat je bila barva suha.Kompletne barve za lexmarka so bile 50€ za samsunga so pa komplet tonerji 145€ pa je printer vedno priroki takrat ko ga rabiš.Uporabljam ga pa dobro leto in imam še orginalne tonerje not.
PS. da pa ne govorimo koliko več lahko sprintaš z enmo kompleto tonerjev kot pa z kartušam :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To mar 29, 2011 10:48 pm

jest sem slišu da samsung laserci po letu dni začnejo ful zajebavat .. če bi najdu kartušo da se ne posuši bi definitivno to nabavu ker količina printanja ni taka da bi rabu skos - parkrat na let po 30 strani pa občasno kako kopiranje

opazu pa sem da so neke varjante kartuš na gel .. a ve kdo kej več o tem?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne apr 03, 2011 10:18 am

jst mam hp-jev navadni tiskalnik in po letu neuporabe se mi še ni zasušila kartuša...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne apr 03, 2011 9:43 pm

dj_em je napisal/-a:opazu pa sem da so neke varjante kartuš na gel .. a ve kdo kej več o tem?

Kot si ze opazoval bi bila to idealna resitev: http://www.ceneje.si/racunalnistvo/tisk ... 25?tab=pod ampak draga (vendarle je pogojeno). Je pa nekaj potrebno tudi vedeti, da to ni barvani laserski tiskalnik in ne ink jet. Lahko bi se reklo, da je hibrid (le med tiskalnikoma, ampak spet ne po funkcijah). Tu si lahko pogledas razlike in predstavitev tehnologije, ki jo omogoca: http://www.gelsprinter.com/index.html Kar se tice pa kartus je pa znesek vseh ok. 150€ (seveda ko jih zmanjka): http://www.spar-kartusa.com/shop?page=s ... ory_id=162 (glej GC 21)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov