Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

alfi
Nov uporabnik

Re: električni skuter

Napisal/-a alfi Pe maj 20, 2011 7:12 am

kako je sedaj s tem vozniškim in registracijo takih skuterjev

prodajalec mi zagotavlja da ne rabim ne vozniške ne registracije

hvala

kako pa je če te ustavijo policaju ... ker če ni potrebno vozniškega potem ti ga tudi ne morejo vzet vsaj po logiki ker pa v naši državni ni ne logike in ne pameti potem preventivno sprašujem.

in kaj bi moral gledati pri takih skuterjih pri nakupu ... ne mislim novega kupovat ampak starga kako 3-4 leta.

najlepša hvala vsem za pomoč

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Pe maj 20, 2011 7:20 am

vse bi blo nekoliko lažje če bi še napisal/dodal za koliko kilovatov gre? za kakšen skuter gre?

Uporabniški avatar
Rey
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Rey Pe maj 20, 2011 7:48 am

Ce je govora o modelu ki je omejen na 25 km/h potem drzi, da ne rabis ne izpita, ne registracije in niti celade. Ce gre vec kot 25km/h potem pa rabis vse prej nasteto :)

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Pe maj 20, 2011 8:39 am

Kolo s pomožnim motorjem se po zakonu tretira kot:
kolo s pomožnim motorjem je enosledno vozilo (kolo, skiro ipd.) s pomožnim motorjem, katerega delovna prostornina motorja z notranjim izgorevanjem ne presega 50 ccm in katerega hitrost na ravni cesti je konstrukcijsko omejena na največ 25 km/h;

Oseba, mlajša od 14 let, ki vozi kolo ali kolo s pomožnim motorjem, mora med vožnjo nositi na glavi pripeto homologirano zaščitno kolesarsko ali motoristično čelado. Enako velja tudi za otroka, ki se na kolesu ali kolesu s pomožnim motorjem vozi kot potnik.

Kolo s pomožnim motorjem sme voziti v cestnem prometu otrok od 12. do 14. leta starosti, ki ima pri sebi kolesarsko izkaznico, in oseba, ki je starejša od 14 let.

npr. sem spada: Solex, Tomos Flexer

alfi
Nov uporabnik

Napisal/-a alfi Po maj 23, 2011 10:56 am

nekaj povezav

http://www.tc-motoshop.si/si/skuter-ped ... 8315.shtml

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4458348&show=2

tuš akcija

na predzadnji strani akcije

http://www.tustrgovine.si/katalog/?k=00 ... 1306144447

http://www.keeway.si/artikel.php?artikel=15&kat=4

še vedno pa ne vem kako je z policaji

hvala vsem za odgovore

in ali je bolje kupiti 2 taktni ali 4 taktni ... in ali je bolje vzet tomos fexerja ali enega izmed atraktivnih skuterjev -

zanima me ali bo tole zmoglo v hribe in klance možaka 90 kg al tole bol kiha samo po ravnem ??? imam pa radij cca 10 km okol bajte - služba, trgovina itd z nekaj klanci ... hvala

hvala vsem

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po maj 23, 2011 11:05 am

jaz mam za do trgovine pa na trening flexerja, 25km/h pa ti povem da je super stvar. pozabiš kdaj tankaš, pa še zanimivo se je vozit ker ma kolesa kot pecikl. Če kaj crkne so deli napol zastonj, če se pa tak majhne hitrosti naveličaš, pa ga za zelo majhen vložek predelaš na cca 45-50m/h. Btw, v hrib gre z original zobnikom brez problema.

alfi
Nov uporabnik

Napisal/-a alfi Po maj 23, 2011 12:32 pm

thanks ...

malo se oziram po skuterjih mal bolj atraktivno zgledajo za isti denar čeprav fexerji vem iz zgodovine da niso slabi zato pa sprašujem tle čeprav če bi za kako dobro ceno dobu kakega flexerja bi ga tud vzel ... za sedaj pa za isto ceno bi pa nekak raje scoterja - pa ne vem kako je kaj s temi mašinami in premagovanjem klancov

sicer pa hvala za odg res sem ti hvaležen

ali ima kdo kako idejo kam se obrnt za kakega rabljenega - mal sem na avto netu gledal vendar se nekak ne znajdem saj so skoraj vsi registrrani jaz pa bi takega do 25 km/h pa seveda za mal denarja :-) oz. manj denarja saj mi je 900 € preveč dat za novega kake 400 -500 € bi pa dal za kaj dobrega in ne zmahanega

zanima me kaj menite o tej zadevi in firmi

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4733653

hvala vsem

čao

m1n1man
Nov uporabnik

Napisal/-a m1n1man To jun 07, 2011 10:13 am

Sicer stara tema, pa vendar:

Za električne skuterje tako kot za bencinske velja naslednje:
do 25km/h (ob nakupu morate dobiti ustrezen papir!) ne potrebujete izpita za moped, čelade in registracije
do 45km/h potrebujete zgoraj naštete
nad 45km/h potrebujete izpit za motorno kolo...

Sam trenutno vozim takega s hitrostjo 45km/h, kupljenega pri smartelektro.si , imam ga drugo leto in sem zadovoljen. Sem pa pred časom naletel na nekoga, ki je vozil eskuter in po enem letu ni dobil še nobenega dokumenta s strani eskuter-ja, pa naj bi jih že 3x klical :) Pametno je zatežit za papirje ob nakupu!

LP
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov