Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Rey
Novinec

Kraj: Ankaran

Re: Digitalni zrcalnorefleksni fotoaparat

Napisal/-a Rey Ne jun 12, 2011 12:43 pm

skopusnik je napisal/-a:Tamrona 70-200 ne hvalijo glih, Sigma 70-200 2.8 je menda precej boljša.
Jaz bi za cca. 1000€ vzel D5100 in 18-105 VR, čez čas pa še dokupil Sigmo 70-200 2.8 (sam je precej velik objektiv).

Sam ga uporabljam že dobro leto in sem zelo zadovoljen. Sem ga primerjal s Canon 70-200/2,8 L IS od kolega (stativ, mirrol lock-up,žično prožilo) in je na centru enako oster, na vogalih pa ostrejši od Canona! :con Res da je potem v praksi Canon nekoliko natančnejši, ampak ni take drastične razlike. Največja razlika je v zgradbi ( L serija pač) in ceni, ki je definitivno na strani Tamrona.
Pri Sigmi pa je baje loterija....lahko dobiš super oster primerek...al pa totaln podn (ponavadi je problem samo front in back focus, ki ti ga na servisu (Sigma v Trzinu) brezplačno odpravijo).
Bi pa bila kombinacija 18-105VR + 70-200/2,8 zelo dobra kombinacija, če ni preveč izven budgeta. Če ne pa kakšen 70-300...ampak tukaj je kvaliteta bolj tako tako....za začetnika sicer solidna...ampak ko se lotiš kakšnega športa.... :eyes
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov