Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

RTV prispevek

Napisal/-a NejcZ So jul 23, 2011 9:16 am

Situacija je taka. Živimo v hiši, 2 družine, dva gospodinjstva. En števec, eno vse, RTV prispevek pa plačujemo dvakrat. Naročninaza TV je ena, elektrika se plačuje tudi enkrat in ni ločeno, zakaj hudiča je torej treba RTV prispevek plačevati dvakrat? Ve kdo kako je točno z pravno podlago glede tega?
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: RTV prispevek

Napisal/-a primozek68 So jul 23, 2011 9:29 am

Ja nekdo pred tabo je verjetno enkrat pošteno povedal RTV-ju, da sta v hiši 2 gospodinjstvi in 2 aparata. Lahko napišeš dopis na RTV, v katerem zagotavljaš, da je v hiši 1 sprejemnik in plačuješ 1 prispevek. Pa še to samo 3 leta, potem dobiš spet 2 prispevka.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso So jul 23, 2011 9:35 am

tudi jaz imam eno vprašanje okrog tega prispevka...čez kakšno leto naj bi tudi mi dobili optiko in s tem možnost trojčka, pa me zanima če vzameš trojčka je še vedno potreba plačevati ta prispevek?
drugače so pri RTV-ju zelo togi, saj smo jim vaščani pred par leti poslali zahtevo naj nam ukinejo ali zmanjšajo položnice, saj lovimo samo 3 Slovenske programe. mojstri so prišli, se postavili na hrib in ugotovili, da s hriba je nekaj možnosti za jih ulovit več (tudi Kanal A, Pop,...). tako da je stvar šla v pozabo.

lp

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So jul 23, 2011 9:36 am

2 gospodinjstva ssta prijavljena, to drži. Ampak položnice pa prihajajo samo na eno gospodinjstvo, ker je en števec za vse, pravtako imamo za televizijo eno naročnino, isto tudi za telefon. Dvojni prispevek se plačuje že par let, jaz pa bi rad to stran spravil ker se mi ne zdi logično z nobenega vidika.

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl So jul 23, 2011 9:50 am

ja zbera se dnar za grčijo =P

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jul 23, 2011 10:15 am

čez kakšno leto naj bi tudi mi dobili optiko in s tem možnost trojčka, pa me zanima če vzameš trojčka je še vedno potreba plačevati ta prispevek?

Da. RTV je drugo kot kabelska.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Po jul 25, 2011 5:19 pm

Ima torek kdo kakšno idejo kako se znebim vsaj plačila enega prispevka? :evil: Ker ravno berem da sedaj hočejo še za evro povečati, se pravi 13€ za nič...
Da sploh ne omenjam da se za vikend plačuje še enkrat prispevek, kjer pa tak sploh ni nič elektronskega, pa se tudi neda odjavit. :roll:

Pa še to. Oče je pred leti prodal stanovanje, sedaj ni lastnik nobenega stanovanja, a RTV prispevka ne more odjaviti. Po kakšni logiki pa je to? :shock:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jul 25, 2011 5:37 pm

NejcZ je napisal/-a:Ima torek kdo kakšno idejo kako se znebim vsaj plačila enega prispevka?

Saj ti je primozek68 lepo povedal.

primozek68 je napisal/-a:Lahko napišeš dopis na RTV, v katerem zagotavljaš, da je v hiši 1 sprejemnik in plačuješ 1 prispevek. Pa še to samo 3 leta, potem dobiš spet 2 prispevka.

To je vse kar lahko narediš. Se pa moraš zavedati, da imajo pri RTV pravico, da osebno preverijo koliko TV sprejemnikov imate. Jaz ne plačujem TV prispevka, ker sploh nimam TVja in ravno zdaj je spet poteklo 3leta in so kar opomin poslali :roll: . Zdaj moram napisati pritožbo in se zopet odjaviti za nadaljna tri leta. Čist za informacijo, pri meni nikoli niso preverjali ali res nimam TVja.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po jul 25, 2011 6:13 pm

fantje... kmalu se bo pred vašo hišo parkiral čisto novi luxuzni avto, ven bos topil gospod ki preko S.P -ja dela za RTV ... spraševal vas bo koliko tv sprejemnikov imate v hiši, če mu ne dovoliš v vstopa v hišo si to zabeleži... samo potem ne vem kako gre to naprej...
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov