nebivedu je napisal/-a:
Sej nimamo lastne države in lastne zakonodaje. smo samo zahojen podalpski narod brez hrbtenice (vodilni je nimajo, samo vodilni so izvoljeni od ljudi, torej je tudi ljudje nimajo). Tujci nam ukazujejo, tujci nam pišejo zakonodaje (pri nas je samo prevedena) in podrepniki se jim klanjajo. Imeli smo državo, ampak samo do vstopa v unijo.
Drugače smo pa spet v ekonom loncu, kot smo bili pred 21 leti. Samo da takrat je bilo 6 različnih narodov v enem loncu, pa je hudo in grdo počilo, sedaj jih je pa čez 20, kako močno bo počilo, bomo pa videli. Pa kakor zgleda ne bo treba prav dolgo čakat.
Če bi pri nas veljali taki zakoni, kot v normalni evropi in jih tudi izvajali, bi se pri nas zelo težko pojavljali lopovi tipa Šrot, Bavčar, Hilda, Zidar........
Primerjava Jugoslavije Z EU se mi zdi totalno trapasta. Sicer se mi ne da razlagati ampak kdor ne vidi razlike mu tudi razlaga ne bo pomagala.
Zelo zanimivo se mi pa zdi kako veliko vas je nastrojenih proti Bolgarom in Romunom. Nekateri bi celo Hitlerjeve metode uporabili in podobno. Kadar pa kdo kaj reče čez čefurja (nevzgojen in neprilagojen, problematičen priseljenec iz bivše Juge) je pa cel hudič. V tem primeru si takoj označen za nacionalista ali pa celo za nacista.
Ne zagovarjam kradljivih Bolgarov in Romunov vendar sem prepričan, da imamo v Sloveniji resnično več problemov s priseljenci iz bivše skupne države. Ulični pretepači in mali lopovi, nasilno, neprimerno vedenje na vse možne načine povsod in kjerkoli v vsakem trenutku in nenazadnje celo mafija! Vse to so "vrline" naših nekdanjih "bratov"

Predno me kdo obtoži česarkoli naj povem, da poznam, imam nekaj prijateljev in znacev, ki so priseljenci ali pa potomci priseljencev iz bivših republik in so vsi čisto v redu. Mimogrede, tudi njim niso všeč čefurji! Govorijo slovensko brez tistega namernega pačenja z naglasom in so, kot bi temu rekli normalni. In ne motijo me nobeni priseljenci ne njihova kakršnakoli vera in kultura, če so to pošteni normalni ljudje, ki se predvsem znajo vsaj obnašati.