Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Nakup traktorske kosilnice

Napisal/-a RaVeN Ne avg 14, 2011 12:04 pm

Pozdravljeni,
razmišljam o nakupu traktorske kosilnice in me zanima, kakšno bi mi priporočili za košnjo približno 5000m2 travnatih površin. Kosil bi srednje visoko travo (30cm) . Zaenkrat sem si nekako ogledal kosilnice proizvajalca Partner.

klik - trenutno moj favorit

Kakšno bi mi vi kaj svetovali in vaša mnenja glede te firme? Odprt sem za vsakršen koristen predlog in napotek.

Lp

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Nakup traktorske kosilnice

Napisal/-a WMB Ne avg 14, 2011 7:41 pm

RaVeN je napisal/-a:Pozdravljeni,
razmišljam o nakupu traktorske kosilnice in me zanima, kakšno bi mi priporočili za košnjo približno 5000m2 travnatih površin. Kosil bi srednje visoko travo (30cm) . Zaenkrat sem si nekako ogledal kosilnice proizvajalca Partner.

klik - trenutno moj favorit

Kakšno bi mi vi kaj svetovali in vaša mnenja glede te firme? Odprt sem za vsakršen koristen predlog in napotek.

Lp

Če prav vidim, tale kosi do max 10 cm visoko travo...si bo treba omisliti kaj hujšega...ali pa tole s tem da se večkrat kosi trava...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne avg 14, 2011 7:56 pm

to po moje pomeni kolko visoko travo pusti za sabo pokoseno ;)
turbo inside

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne avg 14, 2011 8:00 pm

za tako površino in tako višino glej tam okrog 3000-4000 € ali pa kosi bolj pogosto

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Ne avg 14, 2011 9:44 pm

To sem mislil napisati do 30cm, tako da ni vsa trava tako visoka. Za občasno košnjo trave te višine, pa bi tudi moralo zadostovati. Kaj motor z 12,5KM je dovolj močan za takšno kosilnico ali bi bil boljši močnejši? Gre se za pretežno raven teren z malin naklonom.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne avg 14, 2011 9:58 pm

Imamo MTD traktorček z B&S motorjem ki ima 12.5 KM. Imamo nikje 8km2 površine in ni problem. Gas imam nikje na 60% in se vozim z četrto (normalna hoja). Z traktorčekom ni težav niti z motorjem ne. Samo olje menaš in dela. Tri tedne nazaj se mi je pa zjebal štarter oz kolešček ki pa je nov in še nek valj in dve vzmeti prišlo okoli 20€. Problem so noži. Originalni so najboljši in zdržijo neverjetno dolgo v primerjavi z "univerzalnimi" ki niso pol p...e vredni.

Ima tudi zbiranje v koš ampak pri tako veliki površini nima smisla. Če je pa mokra in velika trava se pa itak zapaca po dveh metrih tako da kosim kar s stranskim izmetom. Kosim pa nikje 20cm in to je nikje na dva tedna.

Edit....

Evo dajem še link kjer lahko kupiš. Prek te trgovine smo kupili tudi snežno frežo in so jo dostavli s kamijonom še isi dan ko smo nakazali denar. Traktorček smo dobili pa uvoženga iz Nizozemske

http://www.trgovina-frama.si/sl/Parkovn ... fkujskvp33
Slika

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Ne avg 14, 2011 10:27 pm

jaz imam tega na šihtu, motor je od Briggsa 17,5 hp zaenkrat brez problemov edin mal je počasnejši od prejšnega MTD-ja. Za ta denar je pomoje najbolša izbira.
Še link http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/vrtni-stroji/traktorji/parkovni-traktor-mtech-m-175-107-t.html
Pa nikar ne kupuj kosilnice s košem ker moraš non stop pucat izmetni kanal sploh če boš kosil 30 cm velko travo.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Po avg 15, 2011 12:31 pm

Hvala za odgovore.
Sej tako veliko travo 30cm bi se kosilo občasno in takrat ni problem stran koša dat. Gre se mi tudi ker imam okrog hiše veliko zelenih površin, kjer pa ni čisto raven teren. Samo po teh podatkih kot ste mi sedaj napisali, mislim da je 12,5 KM popolnoma dovolj in ni potrebe po čem močnejšem, tako da mislim da bom z lahkoto premagal tiste naklone.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Po avg 15, 2011 12:47 pm

S tem se da kosit tudi po hribu in dolini. Po hribu še celo bolje ker ne drsi dol. 12.5KM je čisto dovolj. Itak pa ne boš nikoli imel gas do konca. Za pozimi kakšen sneg plužit pa ne pride v poštev ker ko zaviješ v ovinek gre samo naravnost
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov