Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

napetost na bateriji - hp compaq

Napisal/-a sparky Sr sep 21, 2011 1:32 pm

Lep pozdrav,

Pri meni se je pred nekaj dnevi pojavil problem z baterijo v prenosniku hp compaq kupljen decembra 2009, in sicer je baterija začela crkovati, računalnik imam večinoma priključen na elektriko, baterija pa počiva v predalu enkrat na teden jo izpraznim in nato napolnim na 100 %, pred dnevi pa je umrla na 51%, kar na lepem je zmanjkalo energije hp battery check mi lepo razloži da je z baterijo vse v najlepšem redu, ko baterijo dam ven in nazaj noter se prične polnjenje iz 0 % (crkne pa pri 51 ali še prej)
Zato sem še testirat baterijo, ko je včeraj crknila pri 62 %, baterija vase spravi 10,8V ob merjenju sem dobil 9,46V in jo hotel na silo izprazniti nanjo sem priklopil nekaj ventilatorjev (iz napajalnika) in vrteli so se s polno paro(3 ventilatorji) hec je bil v tem da vsake toliko časa ventilatorji crknejo in če zmerim napetost pade na 0,30 V čez čas se pa vrne na svojo pravo napestost, poizkus sem ponovil na enem samem ventilatorju in zgodba je bila enaka, kaj praviti kaj bi bilo lahko narobe?

L.p Sparky :D

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: napetost na bateriji - hp compaq

Napisal/-a jack86 Sr sep 21, 2011 1:45 pm

Emšo jo daje :)

Po tokih letih jo vame hudič, to je kar normaln problem. Ko enkrat pride iz garancije se začne...

Jaz jo imam na mojem 5 let starem Pavilionu non-stop notri. Vedno imam laptop priključen na omrežje in mi baterija zdrži skor uro (originalna!). Res pa, da jo mogoče 1x na 2 mesca uporabljam (napetost iz baterije).

Baterija te začne tako j...t ko pride iz garancije, ali pa dela nemoteno. 50-50% :D
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost