denko4 je napisal/-a:Sodeč po prebranem si verjetno vozil kakšnega starega 533, ki mislim, da ima edini samo ročni gas (mogoče tudi 539).
539, letnik 1988. Ne preveč primeren za v vinograd. Za ostale vem da imajo nožni gas, ampak ostale pedalke so še kljub temu nerodne. Težišče pa je previsoko.
Če se ne znaš vozit, pa če hamlaš se ubiješ tudi, če si celo življenje zavit v peno. Vsako stvar je treba delat z glavo.
Drži, a kljub temu lahko zelo hitro pride do sranja, sploh če je še traktor malo bolj nerodne izvedbe.
V vsak hrib se da, tudi po mokri travi in blatu z le zadnjim pogonom, če so dobre gume gor, vlečt drva z zajlo iz gozda, ipd. Tudi po snegu ni problem (pa imam ketne le na enem zadnjem kolesu). Vsako zimo plužim, smo na hribu doma, pa ni bilo nikoli problema.
Če je sam traktor ustrezno težak, potem se to še nekako ujame na račun teže, ampak ko te začne tovor ali prikolica tiščati po klancu pa se konča. Ali pa če se želiš sredi hriba obrnit. Pri štirikolesnem pogonu je traktor tudi dosti bolje vodljiv, ko padeš v kakšno kolesnico, razpoko in podobne terene. Jaz sem se z Goldonijem 3070 prevrnil na desni bok samo zato, ker sem z desnim kolesom peljal preblizu roba in ga nisem mogel več dobiti nazaj ker sem prej pozabil vklopiti prednji pogon.
Servo volan, sklopka, zavora...pa kaj imaš ti 50kil s posteljo vred?
Skoraj 80 če smo natančni. Ampak ker delam po 500 ur na leto in jih imam za seboj že 6000, točno vem katere stvari te začnejo najprej motit in kaj mora traktor imeti.
Premisli border_. Se ti splača dajati več kot 5k€ za traktor, ki ga boš rabil 20 ur na leto? Razen, če bi rad bil glavni na vasi
Dobro bi bilo vedeti po kakšnem terenu bo delal in kakšne ostale priključke še ima v mislih. Za 5k se dobi kaj osnovnega rabljenega, ampak ker je omenjal rang 15 - 20 k v prvem postu, pa že lahko dobi kaj konkretnega. Če ima ta namen, seveda.