Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Nakup prenosnika v ZDA

Napisal/-a ninjeti Če mar 17, 2011 6:40 pm

Pozdravljeni!

Ker se odločam o nakupu prenosnika MacBook Pro (13.3" i7 4gb 500gb) in ker se moj prijatelj nahaja v ZDA me zanima par stvari. Ker so cene tam občutno nižje od Slovenije bi mi ga lahko on tam kupil in prinesel v Slovenijo. Zdaj pa se mi pojavljajo sledeča vprašanja:

- kako je z davkom (cena tam je namreč recimo 1500$): koliko bi se plačalo davka in kako prenosnik spraviti v slovenijo (ali kaj komplicirajo na letališčih in ali je potrebno kaj plačevati da ga pripelje s sabo v Slovenijo?)?

- kako je s popravilom prenosnika v primeru kakih okvar/napak - torej uveljavljanje garancije nasploh (ga lahko dam na popravilo kam v Sloveniji četudi je kupljen v ZDA?)

Zdaj je tako, slišal sem nekaj, da znajo na Brniku komplicirati če vidijo da je prenosnik nov in zapakiran in lahko v najslabšem primeru nabijejo 20% davka. Ma kdo dejanske izkušnje, mnenja, itd.?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup prenosnika v ZDA

Napisal/-a cruiser1 Če mar 17, 2011 10:32 pm

Najboljša varijanta je pomojem, da tvoj prijatelj razpakira prenosnik, mu kupi eno torbo in ga nese na letalo, kot svojo osebno prtljago.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Če mar 17, 2011 10:36 pm

cruiser1 je napisal/-a:Najboljša varijanta je pomojem, da tvoj prijatelj razpakira prenosnik, mu kupi eno torbo in ga nese na letalo, kot svojo osebno prtljago.

To je vse res ampak bi vseeno rad original embalažo zraven. V primeru da se ga čez čas odločim prodati ali pa kaj podobnega. To priporočilo sem slišal že od več ljudi.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe mar 18, 2011 11:30 am

ninjeti je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Najboljša varijanta je pomojem, da tvoj prijatelj razpakira prenosnik, mu kupi eno torbo in ga nese na letalo, kot svojo osebno prtljago.

To je vse res ampak bi vseeno rad original embalažo zraven. V primeru da se ga čez čas odločim prodati ali pa kaj podobnega. To priporočilo sem slišal že od več ljudi.

Včasih pač vsega ne moreš met. Ali eno ali drugo.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Pe mar 18, 2011 11:43 am

aplovi proizvodi imajo mednarodno garancijo tako da tudi če ga boš kupil v zda boš lahko popravil v sloveniji, italiji...kjer hočeš ;)
Slika

Maso
Nov uporabnik

Napisal/-a Maso Pe mar 18, 2011 11:59 am

Embalažo naj ti pošlje s paketom :)

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe mar 18, 2011 12:09 pm

Mhm, to glede garancije sem se pozanimal v iSpot v MB pa so mi potrdili da je worldwide in da ni problema :D

Aja, kaj so slučajno na embalaži kake serijske številke ali kake druge podobne pomembne informacije? Kaj pa če bi original embalažo nekako zloži in jo da zraven laptopa v torbo (pač brez tistega stiroporja)?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe mar 18, 2011 12:23 pm

ninjeti je napisal/-a:Mhm, to glede garancije sem se pozanimal v iSpot v MB pa so mi potrdili da je worldwide in da ni problema :D

Aja, kaj so slučajno na embalaži kake serijske številke ali kake druge podobne pomembne informacije? Kaj pa če bi original embalažo nekako zloži in jo da zraven laptopa v torbo (pač brez tistega stiroporja)?

Kot ti je že nekdo rekel, se nebi obremenjeval s škatlo. Edino če ti je cilj takojšnja preprodaja. Na škatli piše p/n in s/n in ostale specifične zadeve o strojni opremi.

Glede garancije, če si se pozanimal tako veš. Drugače je d-1 distributer dobiš tudi tam vse točne informacije.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe mar 18, 2011 12:29 pm

kaj pa ce ga zavije kot darilo?
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe mar 18, 2011 12:37 pm

branee je napisal/-a:kaj pa ce ga zavije kot darilo?

to so take ideje "upam, da ti bo uspelo" zaradi katerih se pomoje ne splača reskirat :D

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe mar 18, 2011 1:16 pm

branee je napisal/-a:kaj pa ce ga zavije kot darilo?

Naši državni uslužbenci vse odprejo, darilo ali pa ne darilo. :roll:

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe mar 18, 2011 1:59 pm

vem da meni niso odprli darila ko sel iz egipta sem pripeljal "šišo" :D
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe mar 18, 2011 2:11 pm

zakaj bi bilo pa šišo problem prpeljat? Ko sem šel iz Egipta me je bilo sam strah da bodo korale vidm, drugo pa itak boli njih. Da Tunizijske kontrole sploh ne omenjam, tam bi vse spravil čez. Mislim da je Amerika kar precej drugačna kot tele države.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Misfits
Nov uporabnik

Napisal/-a Misfits Pe mar 18, 2011 2:24 pm

naj ti "prijatelj" embalažo pošlje po pošti, kot rabljeno,

kompjuter pa osebno...pa je stvar rešena...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Pe mar 18, 2011 3:18 pm

Hvala za pomoč. Bomo že nekako rešili zadevo :D In ne, nimam namena preprodati naprej ampak čim ceneje priti skozi ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po mar 21, 2011 7:56 am

embalažo naj "razstavi" in si jo da v kufer, katerega bo check-inal.

Davek plačaš že takoj v trgovini (če teh 1500 še ni z davkom), potem na carini pa nič, če bo kot njegov osebni laptop. Pa nej ga mal prižge, tko da ga bo znal uporabljat, oz. bo že vse nameščeno. Če ga vprašajo da naj ga prižge, da se ne bo takoj videlo, da je čisto nov :P

Mi smo brez problema nesli iPad čez po zgornji metodi, oblečenega v torbico in kot osebno prtljago. Ni pa bilo nič nameščeno pa niso nič težili, je pa kolegica razlagala, da je njen foter mogu pržgat glih applovega prenosnika in so ga malo zaslišvali kako pa kaj.

lp
Slika

sandi05
Nov uporabnik

Napisal/-a sandi05 Pe dec 02, 2011 11:55 pm

Prek Ebay-ja in ostalih spletnih trgovin lahko naročiš tudi, če ne pošiljajo v Slovenijo. Danes sem našel spletno stran Viaddress (http://www.viaddress.com/), pri kateri ti dodelijo ameriški naslov, kamor potem pošlje prodajalec oni pa ti potem iz njihovega skladišča kjer hranijo blago pošljejo v Slovenijo.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov