Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne apr 18, 2010 2:09 pm

Vse pohvale vsem, ki ste sodelovali v čistilni akciji. Bom pa prav pogledal jutri koliko ton je bilo pripeljanega z Logaške občine, saj smo imeli od 7h pa do 12h pravo norišnico na deponiji.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne apr 18, 2010 2:32 pm

Pohvale in zahvale vsem ki ste sodelovali v akciji. Jaz sem žal mel druge obveznosti in se nisem mogo udeležiti. Še dobro da niste šli v parlament z to akcijo,ker pol bi meli mesec dni kaj delat tam notri da bi vso nesnago spucali ;)
Make my day

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne apr 18, 2010 3:43 pm

Jaz upam da se ta akcija spelje do konca in se odpeljejo vsi odpadki.
Je veliko ogromnih kupov vreč in smeti za cesto za opazit pa tudi drugje po terenu. Da le nebo to tako ostalo..

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne apr 18, 2010 8:05 pm

Sam nisem šel čistit. Ker ne smetim po naravi. Kar nesem v gozd tut nazaj prinesem (embalaža pijače in hrane npr.). En omejenc bo vse vlekel v gozd, potem bom pa jaz to ven ? Ne hvala. Nisem Don Kihot. Država naj to uredi kot se za gre. Samo kaj ko v SLO nič ne funkcionira.

Doma imam en nosilec za 120L vreče kamor gre VSA embalaža, ena velika papirnata vreča za VES papir, ne smo časopis, ... in en 'ajmar' za steklo.

Smeti, ki jih pobirajo 2x tedensko so se dejansko zmajšale za več kot polovico. Cena je sicer še vedno enaka, sam JBG, sej ne delam zarad tega to.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne apr 18, 2010 8:08 pm

AgitatoR je napisal/-a:Sam nisem šel čistit. Ker ne smetim po naravi. Kar nesem v gozd tut nazaj prinesem (embalaža pijače in hrane npr.). En omejenc bo vse vlekel v gozd, potem bom pa jaz to ven ? Ne hvala. Nisem Don Kihot. Država naj to uredi kot se za gre. Samo kaj ko v SLO nič ne funkcionira.

sem popolnoma enakega mnenja.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne apr 18, 2010 8:27 pm

AgitatoR je napisal/-a:Sam nisem šel čistit. Ker ne smetim po naravi. Kar nesem v gozd tut nazaj prinesem (embalaža pijače in hrane npr.). En omejenc bo vse vlekel v gozd, potem bom pa jaz to ven ? Ne hvala. Nisem Don Kihot. Država naj to uredi kot se za gre. Samo kaj ko v SLO nič ne funkcionira.

Tudi jaz sem enakega mnenja!!....AMPAK...
Akcije sem se udeležil, da tistim ostalim svinjam pokažemo kaj so naredili in na ta način tudi dodatno opozorimo na ta problem! Morda se bo zdaj končno tudi država odzvala. Morda se bo ob tem celo kakšen od tistih, ki brez pomisleka vržejo iz svojega avtomobila plastenko ali pa tisti, ki v gozdiček zapelje prikolico svoje svinjarije, zamislil nad svojim početjem.
Sam praviš, da v SLO nič ne funkcionira! Se strinjam! Zato moramo pa sami ukrepati! Samo čakanje in prelaganje odgovornosti na drugega (v tem primeru državo) nikoli ni dobro in učinkovito. Nekdo, ki je tako brezbrižen ni dosti boljši od tistega, ki zljie kantico odpadnega olja v ribnik.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne apr 18, 2010 10:16 pm

Tud jst se strinjam z Agitatorjem.

V Murski Soboti pa očitno nekateri ne prenesejo te čistilne akcije, in so ponovno zasvinjal:
http://24ur.com/novice/slovenija/dan-potem.html
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To apr 20, 2010 6:37 pm

lancia hf je napisal/-a:Vse pohvale vsem, ki ste sodelovali v čistilni akciji. Bom pa prav pogledal jutri koliko ton je bilo pripeljanega z Logaške občine, saj smo imeli od 7h pa do 12h pravo norišnico na deponiji.

V soboto pripeljano z Logašle občine 57,5 ton, pa je bilo samo manj kot pol pripeljanega. Sem pa slikal z mobitelom, samo kaj ko nimam kabla, da bi slike naložil koliko je bilo pripeljanih pnevmatik. Na oko ocenjeno preko 1000 kosov, res pa da 70% pripeljanih od strank, ki so imeli izgovor, da so pucali dolino.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To apr 20, 2010 7:41 pm

A je kdo gledal Preverjeno ?? Vsaka čast novinarski ekipi !!
So našli kup odpadkov in v njemu neko pismo s podatki.
Nato so naložili stari monitor iz kupa in se odpeljali na naslov ki so ga našli v smeteh tam pa jim vrnili monitor in jim rekli da bi bilo dobro da grejo in posrpavijo smeti ki so jih napeljali !!!
Vrjetno ne smejo ampak take bi blo treba slikati pa obraze na TV in ime in priimek, naj jih bo sramota, naj vsi vidijo !

In res, ko je šla novinarka nazaj na mesto kjer je bil kup, ga potem ni bilo več :D
Dobili pa bojo tudi 1000€ kazni ! Jaz bi dal 5000€ ! In se stavim da nebi nikoli več odložili enega odpadka nikamor kjer ni primerno !

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To apr 20, 2010 8:10 pm

Pred deponijo smo imeli poiskusno kamero, ker so nam vozili smeti pred vrata. Kamera je posnela kamion, registersko tablico in lastnika, pa mu pred trem leti nismo morali nič narediti, lahko si ga edini civilnoi tožil, ker si moral pospravljati za njim :jao: :bonk

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To apr 20, 2010 8:35 pm

Hja nevem, tokrat so novinarji uspeli, prijavili svinje in je rekla da bojo dobili 1000€ kazni. Upam da res..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To apr 20, 2010 9:12 pm

B|ind je napisal/-a:Hja nevem, tokrat so novinarji uspeli, prijavili svinje in je rekla da bojo dobili 1000€ kazni. Upam da res..

Koliko krat dobimo mi pred vrati smeti, ki so notri kašni naslovi, pa damo naprej, potem se pa ustavi. Še polisisti "ciganom" pomagajo, ko železo kradejo po smetišču, da pripleza nazaj čez ograjo. :?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr apr 21, 2010 8:08 am

Pa probajte z novinarji, očitno so bolj učinkoviti.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr apr 21, 2010 3:34 pm

B|ind je napisal/-a:A je kdo gledal Preverjeno ?? Vsaka čast novinarski ekipi !!
So našli kup odpadkov in v njemu neko pismo s podatki.
Nato so naložili stari monitor iz kupa in se odpeljali na naslov ki so ga našli v smeteh tam pa jim vrnili monitor in jim rekli da bi bilo dobro da grejo in posrpavijo smeti ki so jih napeljali !!!
Vrjetno ne smejo ampak take bi blo treba slikati pa obraze na TV in ime in priimek, naj jih bo sramota, naj vsi vidijo !

In res, ko je šla novinarka nazaj na mesto kjer je bil kup, ga potem ni bilo več :D
Dobili pa bojo tudi 1000€ kazni ! Jaz bi dal 5000€ ! In se stavim da nebi nikoli več odložili enega odpadka nikamor kjer ni primerno !

Sem si zdaj pogledal posnetek, ki ga omenjaš. Ne morem verjeti koliko debilov živi na tako majhnem ozemlju, kot je Slovenija! Sploh pa mi ni jasno, da je Ljubljansko Barje polno smeti in to v neposredni bližini Ljubljanskega odlagališča!! Retardirana svinja si vzame čas da svojo svinjarijo naloži in odpelje kar nekam na Barje, gozdiček, potok...ne more pa to odpeljati na odlagališče kjer je vse BREZPLAČNO!! Res je pa, da si moraš tam vzeti dodatnih 5-10min, da svoje smeti ločiš. Nekaterim je to očitno odveč. Važno, da imajo svojo hišico in travico lepo urejeno, lepo pobarvano ograjico in vsako nedeljo opran in zloščen avto.

Sem pa prav to hotel povedati, zakaj je bila ta akcija, čeprav smo se je zagotovo udeležili predvsem tisti, ki ne svinjamo vsepovprek, uspešna. Zato, ker bodo zdaj vsi bolj pozorni na razna divja odlagališča in na osebe, ki jih "uporabljajo". In s pomočjo novinarjev se bo počasi moralo nekaj spremeniti. Tudi država in inšpektorji bodo morali ukrepati, ker bo večji pritisk javnosti zaradi te problematike.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Re: Očistimo Slovenijo!

Napisal/-a -tomi- Pe mar 16, 2012 1:15 pm

Evo, leto naokoli in akcija je tu...

Lani smo se lotili ene vsaj dvajset let stare črne deponije... vse smo spucal - par tovornjakov, ven vlekli stvari da ne moreš verjeti. Dva prjiatelja sta se tudi lažje poškodovala a na koncu smo bili vsi zadovoljni in ponosni na svoje delo. Zadnjič grem mimo lokacije in ne morem verjet. Od prejšnje akcije so spet naložili toliko smeti kot prej v dvajsetih letih in še malo več - "z kupčkom". Verjetno je prevladala misel - "saj bodo spet odnesli, ko bodo čistili slovenijo" ...no jaz ne bom.

Upam pa, da je drugod kaj boljše in se vidi rezultat dela prejšnjih akcij. Pri meni je občutek ponosa in zadovoljstva zamenjal občutek, da te ima nekdo za osla.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe mar 16, 2012 1:25 pm

-tomi- je napisal/-a:Evo, leto naokoli in akcija je tu...

Lani smo se lotili ene vsaj dvajset let stare črne deponije... vse smo spucal - par tovornjakov, ven vlekli stvari da ne moreš verjeti. Dva prjiatelja sta se tudi lažje poškodovala a na koncu smo bili vsi zadovoljni in ponosni na svoje delo. Zadnjič grem mimo lokacije in ne morem verjet. Od prejšnje akcije so spet naložili toliko smeti kot prej v dvajsetih letih in še malo več - "z kupčkom". Verjetno je prevladala misel - "saj bodo spet odnesli, ko bodo čistili slovenijo" ...no jaz ne bom.

Upam pa, da je drugod kaj boljše in se vidi rezultat dela prejšnjih akcij. Pri meni je občutek ponosa in zadovoljstva zamenjal občutek, da te ima nekdo za osla.

Poznam primer, ko je lastnik privat parcele imel smetišče, so mu drugi navlačili boga in pol. Je spucal in okrog nastavil table "Video nadzor" - ne moreš verjet, ampak deluje ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 16, 2012 2:01 pm

dask je napisal/-a:

Poznam primer, ko je lastnik privat parcele imel smetišče, so mu drugi navlačili boga in pol. Je spucal in okrog nastavil table "Video nadzor" - ne moreš verjet, ampak deluje ;)

Če ima table mogoče ni tak problem, če ima pa dejansko kamere je pa lahko cela pi....če te dobi informacijska pooblaščneka =P

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe mar 16, 2012 2:22 pm

Žal tudi jaz ugotavljam enako in mislim, da bi se letos moral akcije lotiti drugače! Zadevo je potrebno sanirati v samem izvoru torej je edino učinkoviti čistilno sredstvo nekaj takega Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov