Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Prodam avto, da kupim delnice - da ali ne ?

Napisal/-a KARL ABARTH Sr okt 08, 2008 4:08 pm

adamovc je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:Malce dvomim, da uporabniki foruma množično sledijo borzi oz trgujejo tako ali drugače (dolgoročno, špekulativno … ) z delnicami ali se ukvarjajo s podobnimi naložbami ... pa vendar.

Dejstvo je, da so SLO delnice »poceni«oz je njihova vrednost glede na pretekla obdobja (cca 2 leti nazaj) nizka.
LP

Ker se s tem področjem profesionalno že vrsto let ukvarjam si bom drznil postaviti nekaj lastnih ocen - če koga zanimajo detalji naj vpraša, če bi vse sedaj argumentiral bi bil precej predolg.

LP,M

HELIOS (HDOG) - pred kratkim v nekaj dneh + 25 % "plusa" - danes malenkost manj v obratni smeri oz "minus".

Tvoj komentar ?

LP

Uporabniški avatar
LeVkO
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVkO Sr okt 08, 2008 6:00 pm

jay je napisal/-a:NE- ne maram tveganja, razen če bi imel milijončke pol bi se "špilal" kot Šrot pri nakupu delnic nkbm :lol: par 10k eur gor ali dol... se ne pozna dosti.

torej kot je v naslovu napisal, da imaš vreden avto 20 tisoč evrov, prodaš in kupiš cenejšega za 5 do 10tisoč evrov. to zame ni nobeno igranje!! ker je igranje ob lastništvu avtomobila za 20 tisoč evrov tudi igranje ;) ..

Če bi prodal avto in kupil delnice z 10 tisoč evri, imam možnost, da "NA HITRO ZASLUŽIM VELIKO VSOTO DENARJA". Seveda, če bojo svetovni državni veljaki odreagirali na to "krizo" ( v narekovajih ker je po mojem mnenju to natolcevanje prazne slame, in bodo na koncu tisti, ki so že tako bogati imeli še več pri tem pa lahko zaslužimo tudi mi mali, če bi seveda imeli neko vsoto denarja)

Po tvoji logiki, če je to igranje in imaš avto za 20 tisoč evrov. "Velika finančna kriza" postane še večja, pride do recesije, ... veliko ljudi izgubi službo (kar velika večina ker bodo potem začela podjetja propadati eno za drugo in zopet bomo tu imeli delovna taborišča (vendar ne koncentracijskega;) ) ampak takšna kot so imeli v Ameriki ob prvi veliki krizi. ) To pomeni, da ti tega tvojega avtomobila tako ali tako ne boš moral vzdrževati kaj šele voziti? ... kaj ti bo potem tak avto :D

Dragi moji odločitev je vaša :) ... avto imaš v obeh verzijah .. za 6000 evrov pa dobiš že soliden avto ;) seveda, če kupiš FIAT ...

Pa lp :D

Uporabniški avatar
LeVkO
Nov uporabnik

Napisal/-a LeVkO Sr okt 08, 2008 6:03 pm

scottie je napisal/-a:
Pa še en namig: V kolikor imate višek denarja, malo poglejte gibanje cen zlata v zadnjem letu. Sam kupim vsak mesec nekaj zlata in tudi napovedi so zelo dobre.

Lp, Jaka

zlao je ob vseh večjih krizah izgubil na ceni ;) vedno je pridobil srebro ;) bolj priporočam zlato !!!!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr okt 08, 2008 6:33 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
adamovc je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:Malce dvomim, da uporabniki foruma množično sledijo borzi oz trgujejo tako ali drugače (dolgoročno, špekulativno … ) z delnicami ali se ukvarjajo s podobnimi naložbami ... pa vendar.

Dejstvo je, da so SLO delnice »poceni«oz je njihova vrednost glede na pretekla obdobja (cca 2 leti nazaj) nizka.
LP

Ker se s tem področjem profesionalno že vrsto let ukvarjam si bom drznil postaviti nekaj lastnih ocen - če koga zanimajo detalji naj vpraša, če bi vse sedaj argumentiral bi bil precej predolg.

LP,M

HELIOS (HDOG) - pred kratkim v nekaj dneh + 25 % "plusa" - danes malenkost manj v obratni smeri oz "minus".

Tvoj komentar ?

LP

Lahko bi rekel, da je nekdo umetno pumpal tečaje. Zakaj?

Po "naključju" se je to zgodilo ravno ob konec četrtletja, ko se vrednost delnice na zadnji dan četrtletja vključi v četrtletne poslovne rezultate podjetij (skladov) ki imajo Helios v lasti, in da ti skladi zaradi svojih dolgov morajo svoje premoženje (vsaj na papirju) vrednoti čim višje ...

Lahko bi rekel, pa ne bom, nimam oprejemljivih dokazov, mnenje pa naj si vsak ustvari po svoje.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr okt 08, 2008 6:50 pm

pomoje še ni čas za nakup, ker napovedujejo krizo par let in prav lahko se zgodi..

Luky

Napisal/-a Luky Sr okt 08, 2008 7:03 pm

js mam ves dnar v delnicah- in ga bom mel še nekaj časa glede na trenutno stanje...
za hude čase mam še 1,5k evrov, avto, za sproti pa tist kar zaslužim ( mogoče gre tud še mal na stran)... če bi mel še keša, bi še kupu delnice... ker jih vsi tisti na višjih stolčkih v upravah podjetji tud še kr kupujejo...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 08, 2008 7:03 pm

rok46 je napisal/-a:
jay je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:J
tisti, ki ne marate tveganja pa kupite zemljo - tam ni tveganj, vrednost zemlje vedno bo.

se strinjam.

pa tud vrednost zemlje pada, oz se bo "prizemljila", s tem tud cena stanovanj. zaslužka v tej smeri ne bo več, nekoč je pa bil.

primer. si kupil stanovanje leta 2003, ga prodal leta 2005 in si mel lahko zaslužka kamot 70%, ker je v tistem času vrednost res rastla. zdj se to umirja.

najbolj varna naložba je nakup zlata, oz žlahtnih kovin, platina, zlato, srebro ker se s tem tud dviga vrednost dolarja in tud teh kovin je vse manj, zato jim cena vsako leto naglo raste. če bi lani kupil zlata za 10k evru, bi jih mel zdj cca 17k, ker je vrednost v 1 letu narasla za cca 70%, srebra okol 40%, platina pa glih tko.

delnice pa si naj nebi opomogle baje še vsaj 10 let, tko da js v to nebi šou. raje zlato ;)

Hmm zemlja ni enako stanovanje. In jaz sem napisal zemljo. Gozd je od 1 do 2 evra na kvadratni meter, travniki tudi, njive so pa malce dražje.
Stanovanj pa se trenutno ne splača kupovat - tam pa bo resnično prišlo do sesutja previsokih cen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr okt 08, 2008 7:50 pm

Karl, daj bodi bolj natančen. Denar bi vložil v delnice preko BPH? Bi sam trgoval na svojo roko?
Zadnjič spremenil tomson, dne Sr okt 08, 2008 9:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 08, 2008 7:52 pm

DA.....(vendar tega ne bom naredil) Vsekakor je Krka sedaj več kot ugoden nakup (žal, edino Krka) eventualno, če uspe Petanov prevzem Term Čatež, nakup še le teh .....
Ima namen odkupit vse delnice (DZS in Delo) in po prevzemu bo definitivno šla nazaj proti 400 eur(sedaj okoli 250)Kolk je pri 100 delnicah (povprečen voz) profita, pa izračunajte.....
Luky je napisal/-a:
ker jih vsi tisti na višjih stolčkih v upravah podjetji tud še kr kupujejo...

Tudi eden od "pokazateljev" da se splača(da je pravi čas in da skoraj nižje ni več možno)

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če okt 09, 2008 7:35 am

sašo5 je napisal/-a:DA.....(vendar tega ne bom naredil) Vsekakor je Krka sedaj več kot ugoden nakup (žal, edino Krka) eventualno, če uspe Petanov prevzem Term Čatež, nakup še le teh .....
Ima namen odkupit vse delnice (DZS in Delo) in po prevzemu bo definitivno šla nazaj proti 400 eur(sedaj okoli 250)Kolk je pri 100 delnicah (povprečen voz) profita, pa izračunajte.....
Luky je napisal/-a:
ker jih vsi tisti na višjih stolčkih v upravah podjetji tud še kr kupujejo...

Tudi eden od "pokazateljev" da se splača(da je pravi čas in da skoraj nižje ni več možno)

Se pravi, ko je Colarič kupoval Krko po (mislim da) 107, je bil to znak, da nižje ne more?

Luky

Napisal/-a Luky Sr okt 15, 2008 7:19 pm

by the way, dobro poznam KRKO in vem da so Krko kupovali že tudi takrat ko je krka padla s 124 na 120€

mkavci9
Nov uporabnik

Napisal/-a mkavci9 Če maj 31, 2012 2:08 pm

Jao slučajno sem našel to temo! Prav smili se mi folk, ki je na tak način zgubu prihranke! Danes krka 42,1 evra ! Jaz nisem imel nič v delnicah, ker rad mirno spim, ampak zdaj razmišljam, da bi riskiral enih 5000 jurjev, ker je že cajt, da se tečaj stabilizira. :) Sicer pa nikoli ne veš, moje menje je, da lahko pride tudi na 10 evrov. Kaj vi mislite?

lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 31, 2012 3:21 pm

mkavci9 je napisal/-a:Jao slučajno sem našel to temo! Prav smili se mi folk, ki je na tak način zgubu prihranke! Danes krka 42,1 evra ! Jaz nisem imel nič v delnicah, ker rad mirno spim, ampak zdaj razmišljam, da bi riskiral enih 5000 jurjev, ker je že cajt, da se tečaj stabilizira. :) Sicer pa nikoli ne veš, moje menje je, da lahko pride tudi na 10 evrov. Kaj vi mislite?

lp

10 jurjev v kolišnem času? torej da drugače postavim vprašanje... v kolišnem času bi pričakoval, da bi iz teh 5.000 eur nastalo 10.000 eur?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če maj 31, 2012 4:19 pm

adis, še enkrat preberi njegov post (ni govora o 10 jurjih, ki bi jih dobil iz 5 jurjev, ampak o padcu delnice na 10€, katera je trenutno 42,1€)
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Če maj 31, 2012 4:44 pm

mkavci9 je napisal/-a:Jao slučajno sem našel to temo! Prav smili se mi folk, ki je na tak način zgubu prihranke! Danes krka 42,1 evra ! Jaz nisem imel nič v delnicah, ker rad mirno spim, ampak zdaj razmišljam, da bi riskiral enih 5000 jurjev, ker je že cajt, da se tečaj stabilizira. :) Sicer pa nikoli ne veš, moje menje je, da lahko pride tudi na 10 evrov. Kaj vi mislite?

lp

Če nisi vsaj malo maher v tem pol si zgubil že predn si sploh kaj kupil :lol: poznam pa par ljudi kateri delajo z delnicami in pa forex varjante za hobij pa jim cankne na mesec recimo nekje med 300€ in 800€ včasih tudi nič samo to so male ribe nekaj pa vseeno je ,da si nek dodatn luksuz krijejo ;)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če maj 31, 2012 11:04 pm

Jaz imam krkine delnice že kakih 10 let. V tem trenutku se jih torej ne splača prodajat? Da ali Ne bo dovolj, ker se ne spoznam ravno.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jun 01, 2012 12:58 pm

gasolinedream je napisal/-a:Jaz imam krkine delnice že kakih 10 let. V tem trenutku se jih torej ne splača prodajat? Da ali Ne bo dovolj, ker se ne spoznam ravno.

Ne
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe jun 01, 2012 2:37 pm

zanimivo da se še ukvarjate z zadevami katere ne obstajajo. napoved za naslednjo leto, je da se bo vse podrlo in ne bo nič vredno razen "korenja in solate". ne verjamete? to pa zato, ker veste premalo kako sistem deluje. če bi vedeli se z njim ne bi ukvarjali ker bi vedeli da je brezveze :)

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Pe jun 01, 2012 4:28 pm

Od takih ko mislijo da je brezveze spet drugi živijo ......... od kar sem živ poslušam te jajce kak bo drugo leto vse totaln šit samo ponavadi je ravno obratno drugo leto je topšit ;)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov