Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Re: Lyoness - nateg ali kaj drugega?

Napisal/-a splash To jun 12, 2012 11:06 am

a_sist je napisal/-a:Meni je pri tej mrežni prodaji najslabše to, da začne kolega (/kolegica) v meni namesto prijatelja videti stranko. Prej dolge, raznolike, dobre debate so zdej dolga reklamna sporočila. Tako sem 'izgubil' enega najboljših kolegov..

word!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To jun 12, 2012 11:10 am

a_sist je napisal/-a:Meni je pri tej mrežni prodaji najslabše to, da začne kolega (/kolegica) v meni namesto prijatelja videti stranko. Prej dolge, raznolike, dobre debate so zdej dolga reklamna sporočila. Tako sem 'izgubil' enega najboljših kolegov..

Haha! Ja tudi to je problem. Sicer pri meni še ni bilo tako hudo, ker tisti najboljši in najbljižji prijatelji se vsaj zaenkrat ne ukvarjajo s tem zadevam, sem se pa zaradi tega že izogibal nekaterim znancem in bežnim prijateljem do te mere, da se nikoli več nismo videli.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jun 12, 2012 11:32 am

cruiser1 je napisal/-a:

Haha! Ja tudi to je problem. Sicer pri meni še ni bilo tako hudo, ker tisti najboljši in najbljižji prijatelji se vsaj zaenkrat ne ukvarjajo s tem zadevam, sem se pa zaradi tega že izogibal nekaterim znancem in bežnim prijateljem do te mere, da se nikoli več nismo videli.

x2
Jest sem takim vedno rekel, da ni panike it na pir,dva,tri,štir,...sam ne me s takimi forami pumpat...Nekateri so odnehali, nekateri pa pač niso...in teh tazadnjih se izogibam...uspešno :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč To jun 12, 2012 12:08 pm

Kolegica je tudi meni predstavila zadevo in na začetku sem bil kar navdušen nad idejo, sem spoznal sistem tudi malo bolj detajlno kot nekateri, ki o tem slišijo enkrat in edinkrat. Sem pa potem ugotovil, da tak način dela ni najbolj zame oz. da ne bi mogel se ukvarjati s tem dlje časa - "težiti" ljudem. Še vedno pa mislim, da ni natega. Kot osnovni uporabnik vsaj ne izgubiš nič, če se pa hočeš s tem ukvarjati pa lahko precej pridobiš, a kot so rekli že pred mano - z veliko DELA. Tudi tisti na zgornjem delu "piramide" so za to morali nekaj narediti. Za njo vem, da je s tem zaposlena od jutra do večera in se po kakem dobrem letu in pol s tem lahko preživlja. Ampak ja, DELA.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jun 12, 2012 12:25 pm

V zadnjih 2 letih sem imel glede tega tud sam klice dveh "kolegic". Ko je klicala prva, sem bil še toliko, da sem iz firbca šel na tisto predstavitev (da sploh vidim, kako to dejansko zgleda od a do ž), ampak ko sem vidu, koliko je ura, sem rekel samo še hvala lepa! Drugo sem po telefonu skenslal že, ko sem začel sumit, da mi ponuja piramido. Od takrat naprej (pa tud pred tem) me ni nobena več poklicala.

Podobno kot pred mano hrošč sem ugotovil, da to ni zame oz. nisem tip človeka, da bi npr. kolegom gnjavil s tem. Da bi zaradi tega žrtvoval prijateljstvo? Ne hvala!

Kot so že pred mano nekateri povedali - verjamem, da ni nateg, ampak je za ta uspeh potrebno naredit mnogo več kot nekateri obljubljajo.
Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To jun 12, 2012 12:48 pm

Sta se dva moja znanca z velikim zanosom lotila promoviranja Herbalife. Začelo se je s siljenjem preparatov ožjemu sorodstvu, nadaljevalo z "osebni welness svetovalec" nalepkami, stojnicami po parkih, itd. Prišlo je do te stopnje, da je tip hotel prehranjevati samo s tem. Verjetno sta nekaj s tem zaslužila, vendar je večino denarja ostalo znotraj organizacije, saj so bili tisti njihovi vikend paketi izobraževanja in gala prireditve svinjsko drage. Ko sta zaradi oglaševanj na bolhi prišla pod nadzor tržne inšpekcije (ali davčne?) sta se streznila. Čeprav so takrat bili tisti izdelki oh in sploh in sta bila prepričana, da je življenje brez njih obupno danes noben od njiju ne konzumira teh stvari. Tudi če so izdelki kvalitetni je sistem naravnan tako, da izkorišča nevedne ljudi in njihovo naivnost, kar povzroči da tak sistem veliki množici škoduje in le peščici prinese tako obljubljene nagrade. Zaradi tega že v naprej zavrnem vse Herbalife, Amway, Forex, Lyoness in druge piramide. Naj si sami med sabo prodajajo prodajajo izdelke med sabo, če že imajo veselje.

Barracuda7
Nov uporabnik

Napisal/-a Barracuda7 Pe jun 15, 2012 12:32 am

Kake streljate tukaj haha,kaj pa ima prazgodovinski sistem Amway pa še vso ostalo sranje z Lyoness sistemom vsakodnevnega nakupovanja? Dajte no,teh mrežnih marketingov (MM) in tako imenovanih piramidnih sistemov je bilo že na stotine,zato je vsaka stvar ki se dela na novo zdaj naenkrat piramida??? Jasno da vsaka zadeva poteka preko ljudi,preko koga pa bo,opic? Potem je VSE piramida kaj delamo v življenju,od tega da kolega povabimo na rekreativni nogomet zaradi tega ker je jamral da se mora malo pretegniti,bilo mu je všeč,še bo prišel,od sreče tam plačal rundo piva tako kot mi in bo še naprej nekaj delal kot mi,torej je v neki rekreativni piramidi zdaj ali kaj???? Tu je od 50 komentarjev napisanih 45 bedarij od ljudi ki pojma nimajo kako v osnovi dela Lyoness firma.

Najlažje vam razložim tako,kaj je to Lyoness:
Kot prva smer,lahko samo koristite kartico ki vam jo je kdo ponudil. Tri poante so okrog Lyonessa,RABAT podjetij-privatnikov,kupovanje pri njih in koliko potrošite. To je to!

-Vse temelji na osnovi rabatov partnerjev podjetja Lyoness,to so naprimer KIKA,Interspar,Spar,OMW,Vogele,LIDL,Merkur,Baumax,Muller in stotine ostalih,od privatnikov so podjetij,v kratkem bo zraven še vrsta drugih od Elektro in komunalnih podjetij dalje do zavarovalnic in vsega ostalega kaj vsakodnevno rabimo v življenju,v glavnem vedno več in več se jih pridružuje po celi Evropi in Sloveniji...in vsi ti ki sklenejo z Lyoness podjetjem pogodbo o sodelovanju,dajo del RABATA,torej del svojega zaslužka vam,podjetju Lyoness in natančnemu sistemu poslovanja! Posledično,če vam je ideja všeč, kupujete pri dotičnih ponudnikih,tako ali tako potrošite planirano.
Če recimo planirate nakup gum za avto,imate kartico Lyoness,iščete ponudnike ki sodelujejo z Lyoness-om in dotični vulkanizer recimo v vaši bližini ima to storitev z recimo 8% rabata. Ob nakupu gum za 500€ boste tako na vaš TTR prejeli 2% od tega,torej 10€,temu se reče tisti Cashback ki ga dajejo od 1-2% in se nakazuje vsak torek. Če boste pred tem tudi vi komu ponudili kartico in bo tudi tisti kupil tukaj pri njem gume,bo tudi on dobil 10€. Detajlno ne bom sedaj šel naprej koliko dobite potem še vi itd itd,ker nima smisla,saj želim samo pomagati razumeti osnoven korak kako stvar laufa.

Sam sistem poslovanja ima veliko stopenj na več področjih,je precej kompliciran,vendar čisto realno zato,ker je dodelan v nulo in ga je težko na "prvo žogo" razumeti,zato pa obstajajo kot v vsakem podjetju tudi razni seminarji in izobraževanja itd itd...to pa je potem že za tiste ki bi radi kaj več kot Cashback,oz. bi radi kaj več kot bili samo potrošnik. To je tista - recimo ji druga smer.

Najbolj pomembne pa so OBRAČUNSKE ENOTE,ki se vam nabirajo tudi če samo trošite pri dotičnih ponudnikih,ali pa delate konkretneje preko Lyonessa,z drugo smerjo bomo temu rekli. Na najnižji stopnji je to 50€ ki vam ob določenih pogojih garantira 450€ izplačila.....ne da zapravite 50€ pa imate na TTR 450€ ampak je treba potrošiti sčasoma za 50€ RABATOV ki so jih vam dali zgoraj omenjeni privatniki ali firme! Pa se vrnimo k nezainteresiranemu kupcu prej omenjenih gum v vrednosti 500€ in onim 8% rabata ki ga daje vulkanizer v sodelovanju z Lyonessom. Rekli smo da 2% gresta k vam na TTR,potem vedno od poslovnih partnerjev ko kaj prodajo oz. vi tam kupite Lyoness firma dobi 1%,potem 1% (2x po 0,5%) gresta v vašo strukturo,točno določenim ljudem komu ste vi ponudili kartico (in jo je seveda vzel).....ostali pa so še nam NAJPOMEMBNEJŠI 4% rabata ki ga je dal (skupaj 8%) vulkanizer. To pa na vrednost gum za 500€ znese 20€,ki se vam nastavijo na vašo prvo "50€ obračunsko enoto - rabatov" recimo temu! Zdaj rabite še za 30€ teh obračunskih enot-rabatov in izpolnili boste prvi pogoj da se vam prikaže na TTR 450€! Seveda je tukaj še predpogojev nekaj,Lyoness je nakupovalna skupnost,zato je smotrno ponuditi kartico tudi drugim ki sčasoma kot vi napolnijo svoje obračunske enote ki so tudi pomembne za vašo vsoto ki bo potem prišla na TTR. Potem greste še kupovat nekaj za pojesti v Spar verjetno,mesečno tam zapravite 200€ recimo,oni dajejo 3% če se ne motim,greste še na dopust seveda v tem času,ajde familija naprimer za 1000€,izberete agencijo ki je pod Lyonessom,spet 3% recimo......in to se tako nabira in nabira,trošimo vedno in vedno bomo!!! Da pa tako ponujajo te katrice pa je stvar ravno v tem,POTROŠNJA vsakega človeka,ker če ste ponudili tudi vi onemu kolegu ki je tam kupil gume kot vi pred njim,boste dobili spet nekaj na vaš TTR od njegovega nakupa gum in vseh ostalih nakupov pri zgoraj omenjenih Lyoness partnerjih in seveda bo on deloma polnil tudi vaše strukturne obračunske enote rabata....vse je dodelano v NULO,brez debate!

Ni veriga,ni piramida,vsak sistem je tako ali drugače dodelan,Lyoness je dodelal razdelitev teh rabatov do potankosti in ravno rabati so garancija da zadeva dela brez težav in bo delala brez težav. Potrošniki dobijo dele rabatov in si zato kupijo kaj želijo,ne pa da dobijo pogoj okrog nekih posod,male ali velike in nevem kaj še vse ala Merkator recimo ko si naberete določeno število točk! In to je samo Merkator,če greste s to kartico v Tuš si jo lahko nekam vtaknete tam,jovo na novo tam zapravljat da vam dajo lepše posode! Tu pri Lyonessu pa je tega na pretek,ena kartica in izplačila rabatov ki vam jih polnijo vsi ki ste jim dali kartico,oni so potem drugim dali kartico,teh ljudi niti več ne poznate,nekateri so preko vas in drugih za vami dobili to kartico že v drugi državi,struktura se vam širi in širi,potrošnja je nuja vsakega če želi živeti ali preživeti,pa naj bodo samo potrošniki ali iz teh potem nastanejo celo partnerji-dajalci rabatov v Lyoness firmi,ali drugače aktivnih članov,posledično sledijo izplačila,tega pa vam ne da nobena drugo podjetje ali trgovina!

Mislil sem na kratko,pa je kar naneslo,upam da nisem zakompliciral zadeve.....v glavnem je razlika če uberete samo prvo smer ali drugo smer.....razlika je na TTR potem,to sem mislil :))))

lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 15, 2012 1:38 am

Najprej se potrudi s slovenščino, nato poskusi razumet, kaj je to piramidni sistem. Ni samo catch the cash piramida.

In če res misliš, da bomo tolerirali to reklamiranje od nekoga, ki se je samo zato registriral na avtomobilističnem forumu, še enkrat dokazuješ svoje neznanje oz naivnost.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov