Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

človek
Nov uporabnik

Električni avtomobili

Napisal/-a človek Če jun 28, 2012 7:42 am

Se vam zdi nakup električnih avtomobilov, ki so trenutno na trgu smiseln?

http://www.1ka.si/a/16893

ena kratka anketa v okviru diplomske naloge, ki vam vzame 2min časa, meni pa tako prišparate kak mesec :D

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Re: Električni avtomobili

Napisal/-a jack86 Če jun 28, 2012 7:56 am

Evo, imaš...
btw, kuga je to zaen študij?

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Če jun 28, 2012 9:12 am

Sem poklikal. Verjetno je strojni. Zame sta zaenkrat električna avtomobila samo Ampera in Fluence Z.E, ostala vozila pa želijo biti "električna" vozila.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če jun 28, 2012 7:06 pm

če kdo misli da so električni avti "bio" se zelo moti. upam da se nikoli ne uveljavijo in da bo vodik zmagal

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jun 29, 2012 11:02 am

Rešil.

In točno tako kot je @MRV napisal, vsi tile okoljevarstveniki gledajo samo na končni produkt kako je avto "bio", ne pogledajo pa kako so izdelani ter iz kje pride elektrika... Potem pa tile "bio" avti kar naenkrat niso več "bio" niti okoljevarstveni...

In trenutne električne avte ne podpiram zaradi previsokih cen in dometa. Ampera je pa sploh razred zase. Motor zato da polni baterije? V principu dobra ideja, v praksi pa ta motor žre (nepreverjenih) 6l / 100km. Jp, zelo "bio".

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe jun 29, 2012 11:27 am

lukp je napisal/-a:Sem poklikal. Verjetno je strojni. Zame sta zaenkrat električna avtomobila samo Ampera in Fluence Z.E, ostala vozila pa želijo biti "električna" vozila.

kot je že predhodnik napisal: Ampera, pa si ti vozil ta avto? 43 000€?!? :) daleč od tega da je to dober električni avto, bencinski agregat za generator zato, da se izogneš pogonskemu sklopu in pa brezstopenjski menjalnik, ko zahodiš gas in hočeš prehitevat, najprej nič ni par s , potem pa zvezno vleče, ampak ni občutka in je grozljivo ( vsaj meni )...in pa fluence, s katerim lahko prevoziš cca. 100 km, kateri se polni 8 ur in ima najvišjo hitrost 130 km/h...jaz tudi v službo in nazaj domov ne pridem s tem avtom, pa vse eno stane nekih 30000€
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 30, 2012 2:20 am

MRV je napisal/-a:če kdo misli da so električni avti "bio" se zelo moti. upam da se nikoli ne uveljavijo in da bo vodik zmagal

Kaj je lahko (slab) izgovor za ponavljanje traparij, ki smo jih tudi na forumu v več temah (npr tudi tu ali tu - tega je še precej!) in na desetinah strani že ovrednotili/razkrinkali? Hvala lepa... :roll:
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov