Napisal/-a uros11 Sr okt 03, 2012 7:01 pm
Imam PC, ki ima noter 5 miljontavžen tranzistorjev, diod, kondenzatorjev in dela že vsaj 5 let. Brez napake in nič ni crknilo in niti ni videti, da bo kaj crknilo. Ta drugega imam vsaj 7let in ga ima sedaj tašča. Laptop 10 let star, še vedno dela. TV lahko potegnem s podstrešja dol, ki je star 30 let, radio pa iz prve svetovne vojne. TV tudi dela bp že vsaj 10 let.
Po drugi strani pa imam q vw-ja, ki ima noter pri motorju en differenztlak senzor, ki ima dve piezo tipali in nekaj diod pripopanih gor in je zdržal točno 3 leta alias 40 kkm. Isto ležaj, tako da bom ta mesec lahko menjal ležaj, diferenzqurčevtlak senzor, pa še menjavo olja imam. In nato, če bom slabe volje, bom s fleksom dol DPF odrezal, ker mi gre to jebanje z ekologijo že čisto na q.
Kako za vraga je mogoče, da ne morejo narediti te stvari tako, da bi zdržala npr. 10 let. Par q diod, kondijev, prilepiti tako, da ne crknejo?!
Pri passatu sem menjal ene tri senzorje, ki jih enostavno ne znajo - beri nočejo - narediti tako, da bi bili večni. Pa se da. Se da in me ne bo nihče prepričal, da se ne da.
Hebem jim mater vsem po vrsti, pa ne samo vw-ju, ker so drugi enaki packonarji, da ne znajo narediti teh stvari tako, da so večne. Npr. boingu iz WWII, ki je ležal 50 let na dnu jezera, je še vedno delala vsa elektronika, ko so ga potegnili ven.
Ne vem, T34 se je manj kvaril kot q vw.