Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

uros11
Poznavalec foruma

Stanje tehnike v Q

Napisal/-a uros11 Sr okt 03, 2012 7:01 pm

Imam PC, ki ima noter 5 miljontavžen tranzistorjev, diod, kondenzatorjev in dela že vsaj 5 let. Brez napake in nič ni crknilo in niti ni videti, da bo kaj crknilo. Ta drugega imam vsaj 7let in ga ima sedaj tašča. Laptop 10 let star, še vedno dela. TV lahko potegnem s podstrešja dol, ki je star 30 let, radio pa iz prve svetovne vojne. TV tudi dela bp že vsaj 10 let.

Po drugi strani pa imam q vw-ja, ki ima noter pri motorju en differenztlak senzor, ki ima dve piezo tipali in nekaj diod pripopanih gor in je zdržal točno 3 leta alias 40 kkm. Isto ležaj, tako da bom ta mesec lahko menjal ležaj, diferenzqurčevtlak senzor, pa še menjavo olja imam. In nato, če bom slabe volje, bom s fleksom dol DPF odrezal, ker mi gre to jebanje z ekologijo že čisto na q.

Kako za vraga je mogoče, da ne morejo narediti te stvari tako, da bi zdržala npr. 10 let. Par q diod, kondijev, prilepiti tako, da ne crknejo?!

Pri passatu sem menjal ene tri senzorje, ki jih enostavno ne znajo - beri nočejo - narediti tako, da bi bili večni. Pa se da. Se da in me ne bo nihče prepričal, da se ne da.

Hebem jim mater vsem po vrsti, pa ne samo vw-ju, ker so drugi enaki packonarji, da ne znajo narediti teh stvari tako, da so večne. Npr. boingu iz WWII, ki je ležal 50 let na dnu jezera, je še vedno delala vsa elektronika, ko so ga potegnili ven.

Ne vem, T34 se je manj kvaril kot q vw.

BigL
Nov uporabnik

Re: Stanje tehnike v Q

Napisal/-a BigL Sr okt 03, 2012 8:09 pm

Načeloma se ne voziš s TVjem ali PCjem 40kkm po slovenskih cestah.

Po drugi strani pa so novejše stvari vse namenjene temu, da se jih čimbolj "redno obnavlja" oz. menja, ker po eni strani le tako podjetjem znese in imajo profit ;)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 03, 2012 8:43 pm

-pri vseh novejših avtomobilih se največ kvari prav elektronika,tudi pri alfah zaj..... BOSCH,ampak,seveda,to so italijanska j***a :D
-moj zavarovalni agent je menjal A4 2,0 tdi 140 (CR) že po dveh letih,tudi zaradi vstrajnika pa še nekaj mehanskih okvar,vzel je pa spet novega passata 2,0 tdi 140 (CR),ker so mu zatrdili,da ni enak motor (???!!!) :?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr okt 03, 2012 8:45 pm

Če pogledaš 20 let nazaj so bile stvar idelane za zmeraj in so serviserji praskali j***a zdaj pa je zanalašč narejeno tako da crkne. Zakaj ima alternator sklopko??Zakaj mora bit jermenica glavne gredi gumirana??Zakaj obstaja 2-masni vztrajnik??zato da jih lahko zamenjaš ker crknejo.20 let nazaj tega ni bilo in se še vedno vse vrti.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr okt 03, 2012 8:49 pm

Vzami tv ali pa comp, ju zapri v škatlo, ki jo nato segreješ na cca. 80-90 stopinj, in jo začni trest. Grem se stavit za pivo, da bosta tv in comp nehala delovat manj kot v 24 urah (beri: temperatura in vibracije naredijo svoje pri senzorjih v motorju. Nimaš tu kaj. Če pa gre še za kake senzorje pritiska, potem pa sploh ni čudno, da gredo v Q (temperatura + vibracije + pritiski)).
Pa ne zdej to jemat kot kak napad. Se načeloma strinjam s tabo. Samih mehanskih (tapravih mehanskih okvar-strojelomov) je malo napram okvaram raznih senzorjev.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov