Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Novi Zakon o davku na nepremičnine -ŠOKANTNO!!!

Napisal/-a nebivedu Po jan 28, 2013 10:32 pm

odprti clio je napisal/-a:- davek na nepremičnine, kjer je bil plačan DDV za vsako stvar in kjer so bile plačane različne dajatve ter dovoljenja

Davek na nepremičnine plačuješ že danes. Imenuje se NADOMESTILO ZA STAVBNO ZEMLJIŠČE. In še enkrat: davek na nepremičnine bo zamenjal sedanji davek, kjer si plačeval nadomestilo za stavbno zemljišče. Stari davek bodo ukinili. Tako da ne boš 2x obdavčen.

Poanta pa je v tem, da bo ta novi davek odvisen od občine in ne več od države. Pri nekaterih občinah boš sedaj plačal več, pri nekaterih manj. Koliko pa bo kje za plačat pa nihče ne pove.

Tako da nehajte s tem šokantno in ne vem kaj srat, ker gre v tem primeru res samo za zamenjavo davka, ne pa kot v drugih primerih, ko so nabili davek na davek.
Old subarus never die, they just get faster!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jan 28, 2013 10:34 pm

Pa saj sedaj to nadomestilo občine zaračunavajo in je že odvisen od občine do občine.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jan 28, 2013 10:40 pm

Potem pa sploh ni kaj za komentirat in pisat zraven šokantno.

Sploh kar se tiče rubljenja pa velja za celo slovenijo - če si dolžan in nimaš dovolj pod palcem(nisi tajkun), ti bodo rubili karkoli že imaš. Če si pa tajkun, se boš pa pač lepo še naprej neobremenjeno sprehajal, na računih se bodo pa bohotili miljoni, brez da bi si kdorkoli upal prste stegnit po njih.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jan 28, 2013 10:44 pm

nebivedu je napisal/-a:Davek na nepremičnine plačuješ že danes. Imenuje se NADOMESTILO ZA STAVBNO ZEMLJIŠČE. In še enkrat: davek na nepremičnine bo zamenjal sedanji davek, kjer si plačeval nadomestilo za stavbno zemljišče. Stari davek bodo ukinili. Tako da ne boš 2x obdavčen.

Poanta pa je v tem, da bo ta novi davek odvisen od občine in ne več od države. Pri nekaterih občinah boš sedaj plačal več, pri nekaterih manj. Koliko pa bo kje za plačat pa nihče ne pove.

Tako da nehajte s tem šokantno in ne vem kaj srat, ker gre v tem primeru res samo za zamenjavo davka, ne pa kot v drugih primerih, ko so nabili davek na davek.

In temu se dejansko vrjame? Js ne.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 28, 2013 10:48 pm

DePalmo je napisal/-a:
In temu se dejansko vrjame? Js ne.

Tudi jaz bolj težko verjamem saj vsi vemo kako je bilo z uveljavitvijo €.
Dali so celo dvojne cene, da ja nebi zaokroževali na gor pa so cene še vseeno ratale astronomske.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po jan 28, 2013 10:52 pm

odprti clio je napisal/-a:Da me boš bolje razumel, BMK kaj imajo na Danskem, tu je Slovenija. BMK kaj se gredo v EU, tu je Slovenija.

Ne nihče si ne želi davkov. Ampak kot veš smo del EU in del evropske politike, ter moramo upoštevati njihove smernice in predpise. Če smernice predpisujejo do leta 2023 postopno zviševanje ddv-ja za onesnaževalce (za vse države znotraj EU, ki bodo do takrat vse morale doseči zahtevano ciljno stopnjo obdavčitve). Kakšen bo pa ta prehod do leta 2023 pa je odvisen od posamezne članice. Ali se bo šla Slovenija za hiter prehod kot npr. Danska, ali pa nas bo država razvajala tja do leta 2023.

Izjava BMK za EU je strel v prazno. Saj smo del skupne politike sploh kar se tiče co2-ja in zelenih tehnologij ter v postopnem zviševanju obdavčitve, glede co2 emisij.

To le vodi k temu, če je moja želja da bi čez 5 let kupil terensko vozilo. Bi pred 5 leti rekel noben problem. Čez 5 let pa bom krepko premisli, če ne bo takšen udarec na mojo denarnico samo zaradi stare 3.0 motorja ki izpusti v zrak preveč co2-ja, da bi si ga lahko privoščil oz. bi za moje potrebe to bil sploh smotrn nakup.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jan 29, 2013 1:50 am

nebivedu je napisal/-a:Davek na nepremičnine plačuješ že danes. Imenuje se NADOMESTILO ZA STAVBNO ZEMLJIŠČE. In še enkrat: davek na nepremičnine bo zamenjal sedanji davek, kjer si plačeval nadomestilo za stavbno zemljišče. Stari davek bodo ukinili. Tako da ne boš 2x obdavčen.

Nisem nepismen, znam brati, je že bilo napisano. NI POTREBNO IZPOSTAVLJATI Z VELIKIMI ČRKAMI (mimogrede, tole je vse shift ;) ). Nikjer ne pišem o tem, da bosta naenkrat dva davka; štorija o dvojnem davku se navezuje na nekaj drugega.

Poanta je v tem, da nihče od vas ne razume o čem govorim. Gledam vas tu... Tako globoko ste v vsem tem, da vse to jemljete popolnoma samoumevno?! Jaz popolnoma razumem kaj se dogaja v drugih državah, tudi mi je jasna politika v ozadju (tako CO2 pri davkih, kot tudi varnost pri kaznih; narediti zadevo tako, da ji povprečni Janez ne bo nasprotoval, da bi ne bil označen za onesnaževalca, nevarnega in nasplošno grdega grdega*).

Ampak, a boste res mirno gledali kako nastajajo davki čez noč? In ti davki vas omejujejo - osebnostno omejujejo! Pa se vi tega sploh zavedate?! In kdor misli stvari upravičevat z argumenti kaj je 40 € za nepremičnino vredno 200.000 €, in če nimaš za to pa ono, kaj kupuješ -> z veseljem vam dam svoj trajnik in nakažite te davke, ki še bodo, na moj račun, dokler jih še ni. Aja, ne? Zakaj pa ne? Zakaj pa potem ja? Ker je politika tako rekla? Za Boga dragega, saj ne sprašujem če menite, da obstaja zrak... Ali je pač davek človeku nujen kot zrak inbrez njih ne znate živeti?

Vnovič bom dodal - ni mi žal pripsevati v državno blagajno (za skupno dobro). Tudi nekako prebolim preseravanja vseh naših politikov. A tega pobiranja denarja je počasi občutno preveč... Ne filozofiram zdaj o tajkunih in kako so pobrali ogromne vsote denarja. Sploh ne govorim o zadevah zaradi katerih se je protestiralo. Zanima me, če ste osebnostno res mrtvi, da vse skupaj sprejemate brez kančka odpora? Ste res zombiji, sužnji? Brezmiselni del kapitalističnega stroja? Glede na pasivnost, bi človek rekel, da tudi dopusta ne potrebujete - ha, evo ga; a če bodo krčili št. dopustnih dni, boste tudi tako mirno sprejeli?**

Izjava BMK je še kako na mestu; če ste se dvignl iz Yuge, se bomo pa še iz EU! Mislim, v končni fazi mi je vseeno - se bom usedel na socialo in se odpovedal otrokom, ko se došolajo, da moj dolg ostane moj. Vi pa delajte zame.

Nihče mi ne odgovori konkretno! Bi rekli DA legitimizaciji posiljevanja?! Bi se pogajali kake oblike posilstev bomo tolerirali?! Kaj je pri davkih drugače?! Se vi zavedate, da vaš denar ni kos papirja? Da za ta denar dajete vsak dan vsaj 8 ur življenja?! Kako malo se cenite, ne morem verjet... Upam, da vas vaš šiht izpolnjuje; a zase vem, da delam, ker moram - tudi za dobrobit naše družbe, da zadeve tečejo. Sploh me to ne skrbi. A je to čas, ki se mu odpovem - čas ko nisem s svojimi in čas, ki ga ne bo nikoli nazaj. Upam, da tega ne boste dojemali na smrtnih posteljah. Pa sem tudi imel kak šiht, ki me je veselil, a vseeno.

Še to; če že toliko zapenjate za to besedo šokantno, naj jo kdo (lepo) prosim zbriše. Obešate se na neke neumne detajlje.

* o smotrnosti tega ne govorim, čeprav je davek na CO2 popolna bedarija, saj CO2 ni tako pereč problem, res ne ;)
** saj, čemu bi sploh imeli dopust? Če ne boš zmožen dela boš na bolniški. Zavarovalnica bo odločila ali se te splača popravljat (pa da ne boste mislili, da v ZDA ni tovrstnega odločanja).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 29, 2013 7:28 am

Tema je bila in se je začela o davku na nepremičnine, potem se je pa vse skupaj sfižilo z ostalimi bedarijami. Ampak v osnovi se je začelo s šokantno novico da bo sedaj za plačevat davek na nepremičnine in če ne boš plačal, ti bodo rubili.

odprti clio, se strinjaš, da ta davek že sedaj plačujemo in da če ga ne plačaš, ti rubijo? Torej to ni neka šokantna novica, kakor je bilo predstavljeno. Ker v tej temi je debata o tem, ne o 100 novih davkih, za katere ovce plačujejo in so tiho, nekateri se pa bunimo, ampak nas je orenk premalo.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jan 29, 2013 11:05 am

Ne se ne, sem mislil, da je to že očitno. Že ko je bilo prvič omenjeno to povračilo (ne na forumu), se nisem... Še toliko bolj me moti, kako se tega lotevajo v blokih.

Pa pustmo zdj to top shop foro, ki jo je avtor teme skopiral od drugod. Meni te stvari niso šokantne in mi tudi ne bi bilo šokantno, če bi nekdo dal pobudo za legitimizacijo posiljvenja. Se ob našem narodu tudi ne bi čudil, če bi zadeva prišla skozi...

Mimogrede: je kdo med vami opazil, kaj so bili eni prvih predlogov JJ, ko se je vrnil na svoj stolček?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 29, 2013 11:40 am

odprti clio, kako pa imenuješ nadomestilo za stavbno zemljišče?

Pa če ga ne plačaš ti rubijo?

S tem dvemi povedmi se ne strinjaš?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jan 29, 2013 12:06 pm

nebivedu je napisal/-a:odprti clio, kako pa imenuješ nadomestilo za stavbno zemljišče?

Pa če ga ne plačaš ti rubijo?

S tem dvemi povedmi se ne strinjaš?

Uf, saj res, ti si programer.

Obstoj davka, TRUE
Rubež ob neplačevanju, TRUE
Gre za preimenovanje davka, TRUE
Se strinjam s to dajatvijo, FALSE.

Ne strinjam se s tovrstnimi odtegljaji, se ne. Si ti prebral moje objave v temi? Ker odgovarjaš kot na UE. Dokazuješ mi, da ta davek že obstaja. Sem mar kje napisal, da ne? Ravno o tem trobim; ta odnos - kaj se bunite, sej bodo samo preimenovali že obstoječega. WTF?! Že obstoječi je BS!

Prav organiziral bi neko združenje, ki bi pobiralo davek od vseh lastnikov nerenojev. Itak se ne bi bunil, ker v EU pa že dolgo...

Že v vrtcu ti rečejo - če bi Tomaž skočil z mostu, bi tudi ti?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 29, 2013 1:20 pm

Sej te nisem spraševal, če se strinjaš z davki ali ne. Spraševal sem če se strinjaš da davek že sedaj plačujemo in da ti rubijo, če ga ne plačaš. In to je za nekatere tukaj gor ŠOKANTNA novica, da bodo pa z novim davkom (ki je zamenjava obstoječega) delali enako.

To da so davki se pa itak ne strinjam, ampak davki bodo, pa če se postaviš na glavo in vedno več jih bo, ker so tisti na oblasti zelo požrtni.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To jan 29, 2013 1:53 pm

Pa se bo počasi treba začet postavljat na glavo. Jaz našemu narodu neizmerno zamerim to, da v "Bruslju" ne vidijo Beograda. Me že prav skrbi, da bodo moji otroci pri zgodovini poslušali, kako je Hitler hotel zgolj rešit našo državo iz krempljev komunizma...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 29, 2013 5:37 pm

odprti clio je napisal/-a:Pa se bo počasi treba začet postavljat na glavo. Jaz našemu narodu neizmerno zamerim to, da v "Bruslju" ne vidijo Beograda. Me že prav skrbi, da bodo moji otroci pri zgodovini poslušali, kako je Hitler hotel zgolj rešit našo državo iz krempljev komunizma...

Za take zadeve imam pa še par cd-jev s starimi partizanskimi pesmimi, pa jih grem občasno kakšno nedeljo v kako "belo" vas nabijat pred cerkev takrat ko se k maši odpravljajo. Mi je zanimivo odzive tabelih gledat, ko nekateri kr policijo kličejo.

Uporabniški avatar
javr
Novinec

Napisal/-a javr To jan 29, 2013 7:20 pm

davek na nepremičnine je že v osnovi skregan z zdravo pametjo. Davek naj bo od nekega prometa, dobička, ne pa od nečesa kar imaš, kar si si kupil, naredil, ustvaril, in od tega nimaš nobenega profita. Evo ideje, ker hočemo biti podalpska Švica: ... pay VAT (value added tax) on their services and some accept credit cards 8)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To jan 29, 2013 8:49 pm

Zdej boš imel po novem davek na transakcije. Torej vsaka finančna transakcija bo obdavčena.

Davek na obresti in davek na delnice pa že obstajata.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jan 30, 2013 1:31 pm

In zdaj pridem do vprašanja: proti čemu so bili protesti? Proti greabežljivosti ljudi, ki smo jih postavili na stole? Saj nima veze, kdo je koga volil, bili so izvoljeni ti, ki so tam. Bi kdorkoli stopil na ulico, če bi imel solidno življenje?

Protestirali so pa ravno taki, kot je avtor teme, ki so se že navzeli slovenščine24.com. Študentje in tisti, ki so nat**ovali s 500 % maržami in so sedaj brez posla. Da pa ne bi bili osamljeni, so se jim pridružili še tisti, ki so vlekli socialo. Kar sem jaz videl, je bil izredno majhen delež tistih, ki so hoteli izraziti, da si zaslužijo boljši jutri, ker si ga zaslužijo (aka pošteni delavci, ne glede na izobrazbo in zaposlitveno sfero). No, da ne omenjam razvrednotenja protestov z "gangi", katerih nameni so sploh skrivnosti (ali pač ne).

Našemu narodu je manjkal program... Začrtani cilji. Tudi jaz dobim v službi nalogo: to, to in to do takrat in takrat. Drugače ciao. Zakaj je tu drugače? (No, tokrat prvič postavljam retorično vprašanje, saj vsak med vami ve, kakšen je odgovor).

Tako pridem do cilja mojega pisanja; ne želim izzvati protestov, ne. Ne bom ničesar spremenil, ne danes, ne sam. Sem na napačnem forumu, ali tudi ne... A sejem seme.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr feb 06, 2013 9:44 am

Z leti pa bodo davek višal, mi tudi plačujemo na tri mesece kanalizacijo k jo sploh nimamo, tako zahteva občina, prav tako smo iz vaške vode sedaj plačujemo občini in pa seveda dražja voda.
Član od leta 2004 :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost