Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Podnajemniško stanovanje

Napisal/-a INFINITI Pe mar 08, 2013 8:13 pm

Pač gre za prasca očitno, ki ima pod streho ene drzge težave pa se takole znaša.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe So mar 09, 2013 10:05 pm

Za te stvari ponavadi poskrbi varščina, ki jo plačaš lastniku ob vselitvi.
In če pustiš stanovanje v prvotnem stanju ko se odseliš, ti mora varščino vrniti. To se pravi, če so se stene umazale med tvojim bivanjem tam, jih moraš prebeliti če hočeš povrnjeno varščino.
Glede na to, da varščine nisi plačal, ti ni treba poskrbeti za beljenje. Drugo pa je seveda tvoja čista vest, zaradi katere si mu šel prebelit, kar je v večini primerov pravilno, samo v tvojem ne, ker je lastnik izgleda res pezde :mrgreen:

Kopirano z neke strani:
Varščina je jamstvo, da bo najemnik stanovanje uporabljal kot dober gospodar. To pomeni, da bo zanj skrbel tako, da se ne bo delala škoda. Lastnik varščino vrne ob izteku najema, če je stanovanje v enakem stanju, kot ob začetku (seveda je tu izvzeta normalna obraba). Če želimo varščino dobiti nazaj, ne smemo poškodovati stanovanja in opreme, oz. moramo vse poškodbe odpraviti. Varščina znaša največkrat od ene do treh mesečnih najemnin, lahko je pa tudi višja. Če je lastnik zelo zadovoljen z najemnikom, se lahko varščina uporabi za plačilo zadnjih najemnin. V tem primeru, varščine ne dobimo vrnjene, a nam tudi ni treba plačevati najemnine za toliko mesecev, kolikor jih pokrije varščina. Varščino se lahko porabi tudi za dela, ki jih mora najemnik opraviti ob izteku najema, če jih ne opravi. Gre za čiščenje, beljenje ipd.
Alfa Klub Slovenija

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne mar 10, 2013 10:40 am

Ampak po mojih informacijah so 'lisaste' stene znak normalne uporabe in najmenik ni dolžan beliti.
Ker tukaj v mojem primeru res ne pretiravam ko govorim da so bili to minimalni lišaji na steni pa še to največ v hodniki oz. nekaj manjšega v kuhinji.

Bistveno je da sem zadevo zaključil.. lastnika sem seznanil da nimam namena več renovirati njegovega stanovanja zato predlagam da mi predloži poračun kurjave (ki ga je do sedaj zadrževal in me s tem kao držal v šahu) tako da poravnamo razliko je to to.

Ena iskušnja na področju najemništva več.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost